Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 5336 tot 5340
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

Banken huilen om waardeverlies in heel Europa terwijl olieprijs verder zakt

Bankaandelen stonden opnieuw onder druk, door de aanhoudende zorgen over de kapitaalposities van belangrijke banken en de gevolgen van de lage rente. In Amsterdam werd ING 4,6 procent minder waard, terwijl ABN AMRO 2,4 procent daalde. Ook verzekeraars hadden het zwaar, met koersverliezen van 1,4 en 3,3 procent voor NN en Aegon.

In Frankfurt moest Commerzbank het ontgelden. De bank werd dik 9 procent minder waard na de presentatie van slechte resultaten over het afgelopen kwartaal. Deutsche Bank stond bijna 5 procent in de min.

In Italië leverde UniCredit ruim 7 procent in. De bank eindigde vrijdag in de onderste regionen van de stresstest en zou volgens Italiaanse media overwegen om 7 tot 8 miljard euro aan vers kapitaal op te halen. Het Italiaanse zorgenkind Monte dei Paschi di Siena kelderde in Milaan meer dan 16 procent. De Spaanse Banco Popular zag meer dan 5 procent verdampen, terwijl de Franse grootbanken BNP Paribas, Société Générale en Crédit Agricole tot ruim 4 procent achteruit werden gezet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

Wat vertellen de resultaten van de Europese stresstest ons?

Afgelopen vrijdagavond werd het rapport gepubliceerd over de gezondheid van de Europese banken. Volgens verwachting bleek uit het rapport van de Europese stresstest dat de oudste bank van Italië, Monte dei Paschi di Siena, op dit moment het hoogste risico loopt. De andere Europese banken wisten de stresttest te overleven.

De Europese stresstest vertelt ons iets over de kapitaaltoestand waarmee de banken te maken hebben. Deze test maakt duidelijk of de Europese banken over genoeg kapitaal beschikken om bij een eventuele nieuwe bankencrisis te overleven zonder de hulp van de staat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

De vreemde relatie tussen Goud en Trump

Goud is Macht, veel meer dan je denkt. Je haat het of je houdt ervan, maar goud bespeelt de emoties van veel beleggers. Je kan goud kopen voor verschillende redenen, maar doorheen de geschiedenis staat het gele edelmetaal steeds op hetzelfde podium met macht. En dat wordt opnieuw duidelijk met Donald Trump.

Donald Trump en goud, het lijkt een vreemde combinatie. Maar alles draait om macht, je houdt er dus van … of niet. Trump zelf is een liefhebber van goud, omdat het macht uitstraalt. En nu is de Republikein op zoek naar de ultieme machtspositie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

Wordt dit een rampzalig kwartaal voor de Britse economie?

Afgelopen week verschenen er cijfers over de Britse economie en deze cijfers waren beduidend beter dan waar de waarnemers op hadden gerekend. De groei van het Britse bruto binnenlands product kwam over het tweede kwartaal gemeten uit op 2,2% en dit wist toch wel te zorgen voor een aantal verbaasde gezichten.

Heel wat mensen vergeten dat de uitkomst van het EU-referendum nog niet verwerkt zit in de cijfers over het tweede kwartaal. De meeste Britten gingen er zelfs vanuit dat er helemaal geen Brexit zou gaan komen. Aan het einde van het tweede kwartaal is daarentegen duidelijk geworden dat het gevreesde scenario toch werkelijkheid gaat worden.

De groeicijfers over het tweede kwartaal zijn dus geen goede maatstaf voor het meten van de gezondheid van de Britse economie. Deloitte heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd dat wel een betere indicatie is voor hoe de Britse economie er op dit moment voorstaat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

Vecht niet tegen de ECB!

Toen de Britten voor Brexit hadden gekozen, vielen de obligatiemarkten enkele dagen fors terug. Maar daarna kwam er een furieus herstel dat nog steeds aan de gang is. Vecht niet tegen de olifant in de porseleinenwinkel, de ECB, schrijft Bloomberg.