Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 5336 tot 5340
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

ECB: 1.000 miljard euro… En voor wat?

De Europese Centrale Bank heeft, in het kader van de Quantative Easing (QE)-operatie die in maart 2015 werd opgestart, recent de grens van de 1.000 miljard euro overschreden. Quantative Easing of kwantitatieve geldverruiming

is een moeilijke term voor een eenvoudig concept: het gaat om een grootschalige inkoop van eigen obligaties die in handen zijn van de banken, waarbij wordt gehoopt dat de cash die zo bij de banken terechtkomt uiteindelijk onder de vorm van bijkomende kredieten aan bedrijven en particulieren naar de reële economie terugvloeit en er zo een economisch herstel op gang komt.

Maar ondanks dat de ECB dus al 1.000 miljard euro aan staatsschulden heeft opgekocht, heeft die actie weinig zoden aan de dijk gezet. Zoals uit onderstaande grafiek blijkt, dikt de balans van de ECB enkel aan, blijft de economie aan een marginaal tempo groeien, ligt de industrie in de touwen en blijft ook de inflatie ver onder de 2% die de ECB als doelstelling hanteert.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

Duizend miljard euro aan staatsschuld opgekocht, overschakelen op aandelen?

Het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank draait op volle toeren, het voorbije anderhalf jaar is er voor 1.000 miljard euro aan staatsschulden opgekocht geweest. Volgens The Wall Street Journal vinden economen dat ze nog een stapje verder moeten gaan, namelijk het rechtstreeks inkopen van aandelen op de financiële markten.

Het totaalbedrag van 1.000 miljard euro is het resultaat van anderhalf jaar lang maandelijks 80 miljard euro spenderen aan het opkopen van staats- en bedrijfsobligaties. Het gevolg is dat het aantal obligaties stilaan op aan het geraken is, volgens economen is de volgende stap het inkopen van aandelen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

Ronkende woorden, weinig acties op G20

Het enige dat de economische top in China, de G20, tot nu toe heeft opgeleverd is milieuvervuiling, zegt BNR-economiecommentator Kees de Kort. 'Iedereen is er naartoe gevlogen, en moet ook weer terug. En wat het opgeleverd heeft? Helemaal niks.'

Tsja, een communiqué van negen pagina's met ronkende woorden is uit de G20 gekomen, maar met 'weinig concrete acties.' 'De Chinezen hebben eigenlijk alleen laten zien dat ze goed kunnen organiseren', zegt De Kort.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

EU werkt aan eigen leger dat onafhankelijk van de Navo kan optreden

Frederica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie, zal deze week plannen bekendmaken om een militaire structuur uit te bouwen die onafhankelijk van de Navo kan handelen. Dat schrijft The Times of London.

Volgens Mogherini (links op de foto naast VS-staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken John Kerry) is geen sprake van de oprichting van een eigen EU-leger, maar is binnen Europa een nieuwe situatie ontstaan door de beslissing van de Britten om de Europese Unie te verlaten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

Europa loopt bijna 160 miljard euro aan btw-inkomsten mis

De Europese Unie heeft in 2014 bijna 160 miljard euro aan btw-inkomsten gederfd. Dat blijkt uit cijfers die de Europese Commissie vandaag heeft gepubliceerd.