Nieuws / Artikelen met het woord

58205 artikelen gevonden. Artikel 5341 tot 5345
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 25 september 2016

Hoeveelheid toxische kredieten in China 10x groter dan gedacht

Hetgeen wat de gehele financiële wereld reeds enige tijd weet blijkt nu nog erger te zijn dan men eerst dacht. We spreken hier over één van de grootste kredietbubbels ooit, genaamd de Chinese economie.

De toxische leningen in China worden reeds langer genoemd als één van de volgende oorzaken van een financiële crisis. Niet enkel de toxische leningen aan privébedrijven maar ook de duizenden zogenaamde “zombie”-bedrijven die worden rechtgehouden via staatssubsidiering.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 25 september 2016

Ook Israël bouwt zijn muur, zij het ondergronds

In Israël is het leger begonnen met de bouw van een ondergrondse muur langs de grens met Gaza. Die komt onder reeds bestaande muren en afspanningen. De muur wordt zestig kilometer lang en komt tot tientallen meters onder de grond. De Joodse staat wil zo verhinderen dat de islamitische verzetsbeweging Hamas Israël kan binnendringen via tunnels die onder de grens door lopen. Hamas is sinds 2007 in Gaza aan de macht, maar wordt door onder meer de Europese Unie,Verenigde Staten, Japan, Jordanië, Australië, Canada en Israël beschouwd als een terroristische organisatie. Het Europese Hof van Justitie vindt die status ongepast.

Tijdens de oorlog van 2014 had Hamas van deze techniek gebruik gemaakt om Israël binnen te dringen, waarna de Israëlische premier Nethanyahu werd verweten onvoldoende te doen om de dreiging het hoofd te bieden.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 24 september 2016

Goudprijs naar $1900 per oz

De goudprijs zal eind van dit jaar stijgen naar $1900 volgens..........

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 24 september 2016

'Ontslagronde bij ING België: 8500 banen zullen verdwijnen

Bij de Belgische tak van ING verdwijnen waarschijnlijk banen. 

Volgens de krant wordt de sanering op maandag 3 oktober aangekondigd, wanneer ING België de vakbonden heeft uitgenodigd voor een ''bijzondere ondernemingsraad´'.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 24 september 2016

Herstructurering op til bij ING, vrees voor massaal jobverlies

ING België heeft de vakbonden uitgenodigd voor een bijzondere ondernemingsraad op maandag 3 oktober. Op de agenda van de ochtendlijke vergadering staat één punt: "de actualisering van ons businessplan", vernam L'Echo. Die formulering laat er intern geen twijfels over bestaan: er is zeker en vast een herstructurering op til bij de bank, schrijft ook De Tijd.