Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 5341 tot 5345
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2016

Deze drie grafieken laten zien waarom huurders zwaar klem zitten in vrije sector

Huurprijzen in de vrije sector stijgen harder dan prijzen van koopwoningen. En sinds jaar of drie neemt ook de onderhandelingsruimte voor huurders af.

De huurprijzen in de vrije sector zijn de afgelopen jaren sterker gestegen dan de prijzen van koopwoningen. Dat blijkt uit een onderzoek van makelaarsvereniging NVM en Ortec Finance dat dinsdag is gepubliceerd.

Het omslagpunt ligt duidelijk bij de kredietcrisis van 2008, die een implosie van de prijzen van koopwoningen in Nederland veroorzaakte. Dit leidde vanaf 2013 tot een situatie waarin huurprijzen harder zijn gestegen dan koopprijzen (verschil groene lijn en blauwe lijn).

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2016

'Iran mogelijk bereid tot bevriezen olieproductie'

Iran is mogelijk bereid mee te werken aan een bevriezing van de olieproductie door de leden van de OPEC.

Dat meldt persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen binnen het kartel en de olie-industrie.

De OPEC-landen houden volgende maand in Algerije een informele vergadering over de mogelijkheden om de lage olieprijs te ondersteunen. In juni mislukte een poging om te komen tot een nieuw productieplafond. Dat kwam onder meer doordat Iran weigerde mee te werken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2016

City of Londen ziet “worst case”-scenario realiteit worden

De Europese Unie zal de regels omtrent de toegang tot de enorme eenheidsmarkt niet versoepelen voor het Verenigd Koninkrijk na de Brexit. Dit laat Michal Fuchs in name van Kanselier Merkel weten.

De toegang tot de Europese eenheidsmarkt is van levensbelang voor de City of London. Indien dit niet lukt is dit een “worst case”-scenario voor het Verenigd Koninkrijk die dan met zekerheid kan zeggen dat er tienduizenden hoogbetaalde jobs zullen verdwijnen.

Banken in de Europese Unie hebben door het Europese lidmaatschap toegang tot de gehele Europese zone waardoor ze de beste en het meest interessante fiscale land kunnen uitkiezen. In vele gevallen was dit tot op heden het Verenigd Koninkrijk wat echter door de Brexit een zeer onzeker gegeven geworden is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2016

Wanneer dit gebeurt, begint het spektakel pas echt op de goudmarkt

Terwijl aandelen en obligaties rond de hoogste waardering ooit staan, is er een onderdeel op de financiële markten dat de beleggers liever links laten liggen. Activa onder beheer van grote fondsenbeheerders stegen 43% sinds 2008 maar er wordt nog altijd amper naar goud gekeken. Wanneer dit verandert, zal de goudprijs exploderen.

Deze cijfers tonen dat aan, volg even mee.

De goudprijs wint dit jaar 19% ten opzichte van de S&P 500 en 29% ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Toch laten grote fondsenbeheerders het gele edelmetaal links liggen. Het aandeel van goud in de portefeuilles staat nog steeds rond het laagste niveau ooit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2016

Leven na de Brexit: Vlaams-nationalistische premier wil unie van landen rond de Noordzee

De Vlaamse premier Geert Bourgeois (N-VA) pleit voor de oprichting van een Unie van de Noordzee. Dat moet een samenwerkingsverband worden van alle landen rond de Noordzee.

In eerste instantie denkt hij aan Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië, maar ook noordelijkere landen zoals Duitsland en Denemarken zijn welkom.

Dat heeft Bourgeois maandag verklaard tijdens een bezoek aan het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) in Oostende. Het idee is ontstaan door de aanstaande brexit.