Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 5346 tot 5350
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

Rusland kan weer lenen in euro’s

Rusland heeft afgelopen week een belangrijke stap gezet richting het uitschrijven van obligaties in euro’s, want door een nieuwe samenwerking met Euroclear kunnen deze obligaties wereldwijd veel gemakkelijker verhandeld worden dan voorheen. De samenwerking met financieel dienstverlener Euroclear is voor Rusland meer dan een symbolische stap, want het land wil dit jaar omgerekend een totaalbedrag van €3 miljard in buitenlandse valuta lenen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

Analyse: Stresstest Europese banken

Als we de resultaten van de stresstest mogen geloven staan de belangrijkste Europese banken er nu inderdaad beter voor dan een aantal jaar geleden. Maar betekent dat ook dat we ons geen zorgen meer hoeven te maken over de Europese bankensector?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 31 juli 2016

Dalende olieprijzen wegen op oliebedrijven

De volatiliteit op de oliemarkt leek een tijdje geleden wat te minderen maar niets is minder waar. De prijs voor een vat Amerikaanse ruwe olie is vorige week gedaald naar het driemaands dieptepunt van 41,29 dollar. Oliebedrijven worden hard getroffen door de ontzettende zwakke oliemarkt, ook Shell hoopt alvast op een ommekeer van het sentiment.

Het is zelfs zodanig slecht gesteld met de olieprijzen, dat er sprake is van een nieuwe ‘bear market’. Een vat WTI staat nu 19,7 procent lager dan het hoogste slot van de vorig maand. Technisch gezien ontstaat er een berenmarkt bij een daling van 20 procent in combinatie met structureel lagere prijzen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 31 juli 2016

Sombere prognoses verwacht over Britse economie

De Bank of England komt deze week naar verwachting met zeer sombere prognoses voor de Britse economie. In een poging de ergste gevolgen van de brexit te bestrijden zal de Britse centrale bank daarbij naar verwachting voor het eerst sinds 2009 de rente verlagen, voorspellen economen.

De Britse centralebankpresident Mark Carney waarschuwde in de aanloop naar het EU-referendum van 23 juni al herhaaldelijk voor de recessie die dreigde als zou worden gekozen voor een vertrek uit de EU.

Donderdag zal uit de nieuwe ramingen blijken of de Britse centrale bank die recessie nu al ziet ontstaan. Erg positief zullen de ramingen in ieder geval niet zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 31 juli 2016

Deze self-made miljonair ging failliet en bouwde alles weer opnieuw op

Op zijn twintigste had Michael McConaughey een imperium opgebouwd. De Texaan was actief in de olie- en pijplijnsector en verdiende een fortuin. Totdat hij alles kwijtraakte en failliet ging. Naar eigen zeggen kon hij heel makkelijk geld verdienen, maar hij was nog beter in het uitgeven ervan.

Zoveel financieel succes op dergelijke jonge leeftijd doet natuurlijk wat met je. Michael leefde op grote voet en niks te was te gek. Hij vloog in privévliegtuigen van hot naar her en was ervan overtuigd dat hij nooit arm zou worden. Maar toch gebeurde dat. Door zijn exorbitante uitgavepatroon kon op hij een gegeven moment niet eens meer een mobiele telefoon voor zijn zoon kopen. Dat was naar eigen zeggen een dieptepunt in zijn leven.

Geschrokken van deze situatie besloot hij terug naar de basis te gaan. Nadat hij failliet was verklaard begon hij opnieuw.