Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5351 tot 5355
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2016

Visser bewaart jarenlang enorme parel van mogelijk 100 miljoen dollar onder zijn bed

Het gevaarte lag meer dan tien jaar onder zijn bed: een Filipijnse visser vond jaren geleden een enorme parel van zo’n 34 kilo zwaar, die ruim een halve meter lang is. Nu blijkt dat het wel eens de grootste parel ter wereld kan zijn, die mogelijk meer dan 100 miljoen dollar waard is.

De visser had al die tijd geen idee wat hij nu eigenlijk had gevonden, zo meldt The Guardian. Het was een toevalstreffer: de parel bleef achter zijn anker van zijn vissersboot hangen. Hij moest de zee in om het anker vrij te krijgen, en dook toen direct de parel op.

Hoewel de visser niet wist dat het gevaarte wel eens meer dan 100 miljoen dollar waard kon zijn, besloot hij het niet in zee achter te laten maar mee naar huis te nemen. Daar legde hij het onder zijn bed, als talisman. Elke keer als hij weer de zee op ging om te vissen, raakte hij het even aan in de hoop dat dat geluk zou brengen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2016

Poetin zaagt Panama Papers door

De Russische president Poetin maakt korte metten met de Panama Papers. In een toelichting bij een discussieprogramma noemt hij de Panama Papers een mislukte poging om hem in een kwaad daglicht te stellen. Een mislukte poging, omdat de naam van Poetin zelf niet genoemd wordt in het hele dossier van belastingontwijking. Toch staat uitgerekend zijn gezicht pontificaal boven de nieuwsartikelen die in de Westerse media verschenen zijn over het dossier.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2016

'Tekort aan nieuwe kantoren dreigt in grote steden'

Er dreigt op de korte termijn een tekort te ontstaan aan nieuwe kantoren, vooral in de vier grote steden Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Volgens makelaarsvereniging NVM sluit daarbij het huidige aanbod van kantoren onvoldoende aan op de vraag, blijkt uit een woensdag gepubliceerd rapport over de kantorenmarkt.

Enerzijds worden volgens de NVM bestaande kantoren via herbestemming of sloop aan de voorraad onttrokken. Anderzijds worden er nauwelijks nog nieuwe kantoren bijgebouwd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2016

Duitse economie groeit in tweede kwartaal door export

De groei van de Duitse economie was vorig kwartaal vooral te danken aan de export. Dat meldde het Duitse statistiekbureau woensdag bij zijn nieuwe raming van de groei in het tweede kwartaal.

Daaruit bleek dat Europa's grootste economie vorig kwartaal, zoals eerder gemeld, met 0,4 procent is gegroeid ten opzichte van de eerste drie maanden van 2016. De export nam daarbij met 1,2 procent toe, terwijl de import een fractie daalde. De internationale handel leverde daardoor per saldo de sterkste bijdrage aan de economische groei.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2016

0% rente op spaarboek? Het mag!

Het is al een tijdje geweten: het geld op de spaarboekjes brengt amper nog iets op. Veel banken geven het wettelijk minimum van 0,01 procent, maar zelfs dat is voor KBC te veel. De bank gaat nu bedrijven en instellingen geen rente meer geven. Spaarders vrezen dat de nulrente nu ook voor privérekeningen ingang zal vinden.