Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 5351 tot 5355
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 30 juli 2016

Eerste echte teken van de Brexit wordt duidelijk

Ruim een maand geleden werden de meeste mensen verrast door een beslissing waar haast niemand echt rekening mee hield. Lang werd er gedacht dat de Britten verstandig genoeg zouden zijn om tegen een Brexit te stemmen, maar op vrijdag 25 juni werd duidelijk dat die Brexit er toch zou gaan komen.

Sinds dat moment is er op de aandelenmarkten weinig veranderd. Op vrijdag 25 juni begonnen we de handelsdag met stevige verliezen, maar een maand later wisten de meeste indices alweer boven het niveau uit te komen van voor het EU-referendum. De Amerikaanse beurzen wisten zelfs nieuwe recordkoersen te laten optekenen.

Brexit zorgt voor dalende consumentenbestedingen

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 30 juli 2016

Nederlandse banken in staat om nieuwe financiële klappen op te vangen

ING, Rabobank, ABN Amro en de Bank Nederlandse Gemeenten lijken voldoende incasseringsvermogen te hebben om eventuele nieuwe financiële klappen op te vangen.

Dat blijkt uit de resultaten van de stresstest van de Europese Bankenautoriteit (EBA), die vrijdagavond bekend werden gemaakt.

De noodlijdende Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena gaat volgens de test echter flink onderuit als de bank wordt blootgesteld aan drie jaren van economische tegenwind.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 30 juli 2016

Noodlijdende Monte dei Paschi flink onderuit in stresstest

De noodlijdende Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena gaat flink onderuit als de bank wordt blootgesteld aan drie jaren van economische tegenwind. De oudste bank ter wereld kwam als zwakste uit de test.

Dat blijkt vrijdag uit de stresstest van de Europese Bankenautoriteit (EBA) onder 51 Europese banken uit vijftien lidstaten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 30 juli 2016

Ierland volgt voorbeeld IJsland en geeft topbankiers gevangenisstraffen

In september is het acht jaar geleden dat de financiële crisis volop uitbarstte. Duizenden mensen ontdekten dat ze geïnvesteerd hadden in risicovolle financiële producten zonder het te beseffen. En toch is het aantal topbankiers die tot gevangenisstraffen veroordeeld werden te tellen op de vingers van één hand.

Tot nu toe was het enkel IJsland dat de verantwoordelijken voor wantoestanden bij gefaalde banken gevangenisstraffen gaf. In andere landen werden hoogstens enkele boetes uitgedeeld aan de banken waarvoor deze criminelen werkten.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 30 juli 2016