Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 5371 tot 5375
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 juli 2016

Deutsche Bank: “Helikoptergeld kan beurskoersen laten exploderen”

Volgens de analisten van Deutsche Bank zou helikoptergeld een positieve uitwerking kunnen gaan hebben op de Europese beurskoersen. De afgelopen maanden is er veelvuldig gesproken over het eventueel introduceren van dit beruchte geldsysteem, en sinds de Brexit zijn deze geluiden alleen nog maar verder toegenomen.

In een wekelijkse analyse over de Europese aandelenmarkten laat analist Sebastian Raedler, van Deutsche Bank, weten dat de centrale banken door middel van dit helikoptergeld de economie zouden kunnen gaan ondersteunen en daarmee ook uiteindelijk de beurskoersen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 28 juli 2016

Deutsche Bank betaalde op 3 jaar boetes die het bbp van Albanië evenaren

De Duitse financiële groep Deutsche Bank heeft de voorbije drie jaar 10 miljard euro moeten betalen aan boetes en andere legale claims. De top van de bank heeft de aandeelhouders echter gegarandeerd dat de zwaarste claims tegen het einde van dit jaar zullen zijn opgelost. Het is volgens Deutsche Bank dan ook het laatste jaar dat zoveel geld aan juridische procedures zal worden verspild.

Onder meer moet de instelling in de Verenigde Staten nog een regeling treffen voor een dossier met herverpakte woningkredieten, die in de aanloop van de financiële crisis acht jaar geleden werden verkocht. Er werden 5,5 miljard euro aan provisies voor toekomstige juridische procedures genomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 juli 2016

Economie Venezuela in vrije val

De pers houdt stevig vast aan het beeld dat de nieuwe president Nicolas Maduro het evenbeeld is van Hugo Chavez, de voormalig president van Venezuela. Maduro werkt daar graag zelf aan mee; Chavez werd immers op handen gedragen.

Zeker ook omdat Chavez een puur socialistisch bewind met redelijk succes wist te voeren. Men hoeft het niet eens te zijn met dat beleid of ideologie maar de economie presteerde onder hem niet slecht.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 28 juli 2016

Wat te doen met 265.000 miljoen?

Japan gaat 265 miljard dollar in de economie stoppen. Maar de vraag is op welke manier. Dat is volgens Macro-econoom Kees de Kort ‘volstrekt onduidelijk’.

‘Gaan ze bruggen bouwen, goedkoop krediet verlenen, of garanties geven? De Japanse centrale bank lijkt het nog niet te weten’, zegt De Kort. ‘Er is alleen een bedrag genoemd. Verder zijn we nog niet, 265 miljard dollar en geen idee wat ermee te doen biedt niet echt vertrouwen’.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 28 juli 2016

Italiaanse spaarder opnieuw de klos?

Op advies van tussenpersonen en banken stopten Italiaanse spaarders de afgelopen jaren een aanzienlijk deel van hun spaargeld in uiterst risicovolle bankobligaties, die nu financiële tijdbommen blijken te zijn.