Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5371 tot 5375
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2016

Angstvallige stilte op de aandelenmarkt

Het is angstvallig stil geworden op de Amerikaanse aandelenmarkt, want de volatiliteit zakte de afgelopen dagen naar een nieuw dieptepunt. Het is meer dan twee decennia geleden dat de volatiliteit dertig dagen lang zo laag was als nu. Slechts vijf handelsdagen sloot de S&P 500 index met een winst of een verlies groter dan 0,5%, een situatie die we in 1995 voor het laatst meemaakten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2016

HILARISCH: Fed lanceert Facebookpagina en wordt bedolven onder negatieve reacties

De Fed lanceerde vorige week een facebookpagina. Welk marketinggenie hier achter zit is ons onbekend, maar we zijn hem/haar enorm dankbaar. De commentaren op de pagina zijn hilarisch!

Het is waarschijnlijk geen toeval dat geen enkele centrale bank tot nu toe een Facebookpagina had. Het is niet alsof centrale banken zich iets aantrekken van de input van de gewone werkmens.

Hun monetaire politiek kwam de laatste jaren in een steeds slechter daglicht. Negatieve rentes, quantitative easing, LTRO-leningen… het bevoordeelde enkel de financiële instellingen en de hogere lagen van de bevolking.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2016

Dit zijn cijfers waar bijna niemand naar kijkt…

Steeds vaker krijgen we via de media te horen dat de Amerikaanse en Europese economie de financiële crisis achter zich hebben gelaten. Bij deze conclusie wordt er vaak gebruik gemaakt van verschillende macrocijfers die zouden wijzen op deze constatering. Zijn we echt beter uit de strijd gekomen?

De financiële crisis is de geschiedenisboeken ingegaan als de grootste mondiale crisis die we ooit hebben meegemaakt. Gezien de globalisering is het niet vreemd dat deze crisis in bijna alle landen voelbaar was. De toegenomen verwevenheid heeft ons kwetsbaar gesteld tegenover andermans problemen.

Bloomberg heeft bekeken of we er op dit moment echt wel zo goed voorstaan. De beurswebsite heeft daarbij gekeken naar het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking. Dit cijfer geeft een betere indruk van hoe de economie daadwerkelijk presteert.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2016

Hoe je rijk(er) wordt zonder opslag te krijgen

Het doel van werken is voor de meesten onder ons nog steeds hetzelfde: geld verdienen. En dat liefst zo veel en zo snel mogelijk. Zit een loonsverhoging er niet meteen in, zijn er gelukkig nog andere manieren om je bankrekening aan te spekken. Langs de andere kant kan je alles wat binnenkomt ook slimmer besteden, zodat je vergaarde loon niet meteen van je rekening vervliegt. Enkele gouden tips.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2016

Soros op oorlogspad aldus vrijgegeven cijfers, 1 miljard dollar short op S&P

George Soros, de beruchte speculant is volop op oorlogspad aldus de cijfers welke verplicht moeten vrijgegeven worden. Het lijkt erop dat hij op het einde van zijn carrière de grootste vis wil binnenhalen met een weddenschap van 1 miljard dollar op een beurscrash…

De 86-jarige Soros heeft zijn strepen meermaals verdient met het speculeren op beurzen en forexmarkten waarbij menige tegenstanders in het zand beten. De cijfers omtrent zijn laatste opties tonen aan dat Soros massaal short gaat op de S&P 500 index die momenteel op recordniveaus noteert.