Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 5376 tot 5380
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 5 september 2016

‘Geef Britten geen speciale deal bij Brexit: dan kun je EU beter opdoeken’

Econoom Paul de Grauwe is duidelijk over de strategie die de Europese Unie moet volgen bij de Brexit-onderhandelingen: geen speciale deal voor het Verenigd Koninkrijk.

Paul de Grauwe is hoogleraar aan de prestigieuze London School of Economics en heeft een duidelijke mening over wat de overblijvende landen van de Europese Unie moeten doen bij de onderhandelingen over de Brexit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Olieprijzen omhoog vanwege verwachte aankondiging Saoedische minister

(ABM FN-Dow Jones) Olie werd maandagochtend flink duurder vanwege het nieuws dat de Saoedische minister van Energie aan het eind van de ochtend een “belangrijke” aankondiging zal doen.

Rond elf uur noteerde de oktober-future voor een vat West Texas Intermediate aan de Nymex 3,5 procent hoger op 45,96 dollar en werd voor een vat Brent met levering november ruim 4,0 procent meer betaald op 48,73 dollar.

Vrijdag stegen de olieprijzen al nadat de Russische president Vladimir Poetin grote olieproducenten opriep om hun productie te beperken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Saudi-Arabië en Rusland overleggen over oliemarkt

Saudi-Arabië en Rusland gaan een werkgroep opzetten om de ontwikkelingen op de oliemarkt te volgen. Verder gaan de twee landen samenwerken om de stabiliteit op de markt te waarborgen. 

De twee belangrijke olieproducenten zijn van mening dat er momenteel instabiliteit is op de oliemarkt. De Russische president Vladimir Poetin had zondag een ontmoeting met de invloedrijke Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.

Salman liet na afloop weten dat stabiliteit op de oliemarkt onmogelijk is zonder Saudisch-Russische samenwerking. Vrijdag drong Poetin nog aan op een bevriezing van de olieproductie om zo de prijzen te stutten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Venezolaans leger moet economie redden

In Venezuela wordt het leger ingezet om de productie en distributie van voeding en andere basisgoederen te controleren. Dat heeft Padrino Lopez, Venezolaans minister van defensie, bevestigd.

Gehoopt wordt dat de militaire controle de ernstige tekorten in het Zuid-Amerikaanse land zal kunnen helpen indammen. De minister benadrukte dat de strategische sectoren aan een strenge en strikte controle zullen worden onderworpen.

Lopez beloofde dat tijdens de tweede jaarhelft meer voorraden zullen worden verdeeld dan tijdens de eerste zes maanden. Volgend jaar zal de situatie volgens de minister sterk verbeteren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Poetin: Rusland heeft genoeg valutareserves

Rusland heeft meer dan genoeg reserves en hoeft daarom niet meer zoveel dollars te kopen als in het verleden. Dat zei de Russische president Poetin in een uitgebreid interview met Bloomberg. In 2014 moest Rusland heel veel dollars verkopen om de waardedaling van de roebel op te vangen.