Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 5381 tot 5385
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 21 augustus 2016

VS versoepelt sancties tegen Rusland. Waar wacht Europa op?

Eindelijk nog een goed nieuws: de VS bouwt de importheffingen op Russische synthetische meststoffen af.

Die importheffingen van maar liefst 253.98% werden in 2010 afgekondigd als anti-dumpingmaatregelen tegen de spotgoedkope, gesubsidieerde Russische kunstmeststoffenindustrie.

Voorlopig wordt enkel het ammoniumnitraat van één bedrijf ontheven, Uralchem. Tegen twee andere bedrijven, Eurochem en Akron, loopt nog een onderzoek.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 21 augustus 2016

In 2023 bestaat Turkije 100 jaar, dan wil het land EU-lid zijn

Turkije wil binnen zeven jaar toetreden tot de Europese Unie. In 2023 viert de Turkse Republiek haar honderdste verjaardag en dat zou een prachtige gelegenheid zijn om ook het EU-lidmaatschap te vieren.

Dat zegt de Turkse permanent vertegenwoordiger bij de Europese Unie in de Duitse krant Die Welt.

De betrekkingen tussen Ankara en Brussel zijn wel eens beter geweest, erkende permanent vertegenwoordiger Selim Yenel, maar dat kan snel veranderen. De EU heeft verzuimd na de mislukte staatsgreep van afgelopen maand zijn onverdeelde steun voor de Turkse regering uit te spreken, maar een bezoek van regeringsleiders aan Ankara kan nog wonderen doen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 20 augustus 2016

Huizenprijzen Vancouver vallen 21% in één maand!

De huizenmarkt in het Canadese Vancouver is een topbestemming geworden van Chinees kapitaal. Maar een nieuwe taks van 15% doet de markt nu crashen.

Al jaren sluizen rijke Chinezen hun geld naar het buitenland door vastgoed te kopen in Londen, New York en… Vancouver.

Een slimme beslissing, want de Chinese overheid blijft maar de yuan devalueren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 20 augustus 2016

Waanzin: Japan overtreft zichzelf weer

Japan wijkt geen meter van haar ambitieuze QE-plannen. De drukpersen moeten en zullen overuren draaien om de waardeloze yen verder te ontwaarden. Zo hoopt men de economie te kickstarten.

De Centrale Bank van Japan heeft zonet het licht op groen gezet voor een stimulus-pakket ter waarde van 28 biljoen yen, omgerekend zo’n 278 miljard USD. Daarmee zal er vanaf nu zo’n 100 biljoen yen per jaar in de Japanse economie worden gepompt, voornamelijk in de vorm van staatsbons opkopen. Dat is 20 biljoen meer dan momenteel het geval is.

De Japanse economie ligt op apegapen en de inflatiegekke Japanners zijn panisch voor het “deflatiespook”, de grootste pseudo-economische nonsens van de afgelopen eeuw.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 20 augustus 2016

Financiële crisis heeft het gedrag van de mens veranderd

De meeste mensen onder ons kunnen zich de financiële crisis nog goed herinneren. Deze crisis is de geschiedenisboeken ingegaan als de grootste mondiale crisis die we ooit hebben meegemaakt. Vandaag de dag zijn de meeste macrocijfers weer terug op het niveau als voor de crisis, maar het gedrag van de mens is compleet veranderd.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Deutsche Bank, is te zien dat het gedrag van de gemiddelde Amerikaanse consument de afgelopen jaren compleet is veranderd. De financiële crisis heeft er voor weten te zorgen dat de mensen op dit moment liever sparen dan dat ze geld uitgeven. En dat is uiteraard ook een van de belangrijkste oorzaken van de structurele lage inflatie.

Financiële crisis heeft geleid tot meer spaargedrag