Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 5386 tot 5390
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 22 augustus 2016

Lage rente stuwt huizenprijzen de hoogte in

De extreem lage rente mist haar uitwerking niet op de huizenprijzen. Was het vlak na de crisis in heel Europa nog kommer en kwel, nu staat men weer in de rij bij de bank om een hypotheek te regelen tegen een historisch lage rente. Door de extreem lage rente kunnen huishoudens meer geld lenen voor een huis, met als resultaat dat de prijzen weer stijgen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 22 augustus 2016

Duitse mark maakt comeback

Toen Duitsland begin deze eeuw haar vertrouwde D-Mark omwisselde voor de euro stond niet iedereen te trappelen om de oude bankbiljetten en munten in te leveren. Veertien jaar na de introductie van de euro zwerft er nog altijd een slordige 13 miljard D-Mark rond, dat omgerekend naar euro’s een waarde van €6,65 miljard vertegenwoordigt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 augustus 2016

Grootste stijging huizenprijzen in bijna twaalf jaar

De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in juli met 4,9 procent gestegen ten opzichte van juli vorig jaar. 

Het betreft de grootste prijsstijging in bijna twaalf jaar, zo maken het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster maandag bekend. 

In augustus 2008 bereikten de huizenprijzen hun piek, om in juni 2013 een dieptepunt te bereiken. Sinds die tijd is er weer sprake van een stijgende trend. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 augustus 2016

'Economie VS voldoet al aan doelen Federal Reserve'

De economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten voldoen al nagenoeg aan de doelen die de Federal Reserve (Fed) met zijn monetaire beleid nastreeft.

Dat heeft de vicepresident van de Fed, Stanley Fischer, gezegd tijdens een toespraak in het Amerikaanse Aspen.

Volgens Fischer is het nagestreefde doel van een inflatie van 2 procent binnen handbereik, terwijl de arbeidsmarkt de afgelopen jaren ''indrukwekkend'' herstel heeft getoond.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 22 augustus 2016

Afkicken van aardgas deel 2

In Nederland was aardgas decennialang de belangrijkste brandstof voor elektriciteitscentrales. Maar sinds 2010 is dat aan het veranderen. Gasgestookte centrales worden gesloten en er komen nieuwe kolencentrales bij. Waarom zien de elketriciteitsmaatschappijen steenkool als de brandstof voor de toekomst?

Omdat het aardgas in Nederland (en Europa) snel aan het opraken is.

In het jaar 2000 kwam 58% van de Nederlandse elektriciteitproduktie uit gasgestookte centrales. Het aardgasdeel groeide in 2010 zelfs naar 62%. Maar in de volgende vijf jaar daalde het gasaandeel snel naar 42% van alle opgewekte elektriciteit.