Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 5386 tot 5390
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 juli 2016

Is Azië op weg naar een financiële crisis?

Volgens Rob Subbaraman, hoofd-econoom bij Nomura, is Azië langzaam op weg naar een nieuwe financiële crisis. Subbaraman maakt zich grote zorgen om de stijging van de Aziatische schuldenbalans en daarnaast is de kans groot dat we te maken hebben met een zeepbel binnen de vastgoedmarkt.

De afgelopen tijd heeft de Aziatische economie het niet bepaald gemakkelijk gehad. Rond het jaar 2007 wist de economie in Azië jaarlijks nog te groeien met meer dan 8%, maar het afgelopen jaar kwam die groei uit op slechts 6,2%. Het is nog steeds een groeicijfer waar veel Westerse landen jaloers op zijn, maar Subbaraman benadrukt dat er flink wat bedreigingen voor Azië op de loer liggen.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: donderdag 28 juli 2016

Alan Greenspan: pas maar op voor… STAGFLATIE

Het is een grappige wereld waarin we leven. Iedereen wil minder belasting en dan ook nog eens minder doen. En de politiek? Die maakt er een kunst van om vooral niet te denken aan de generaties die volgen. Het interesseveld van politici en centrale bankiers ligt eerder bij het zo veel mogelijk opendraaien van de geldkraan.

En Alan Greenspan, heeft weinig hoop op een betere toekomst met bovenstaand beleid:

Laten we wel eerlijk zijn: Greenspan heeft er zelf ook een rommeltje van gemaakt. Neemt niet weg dat het een slimme man is met een meer dan interessante kijk op de huidige economie.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 28 juli 2016

Erdogan sluit 45 kranten en 16 televisiestations, toerisme daalt met 41%

Nadat vorige week duizenden militairen waren gearresteerd en tienduizenden rechters, ambtenaren en academici uit hun ambt waren ontzet, is de regering Erdogan nu begonnen aan de zuivering van de media. Woensdagavond beval de Turkse regering de sluiting van 3 persagentschappen, 45 kranten, 23 radio- en 16 televisiestations. Ook zijn aanhoudingsbevelen uitgevaardigd voor 47 voormalige journalisten van wat ooit de anti-regeringskrant Zaman was, een publicatie die ondertussen is genationaliseerd en enkel nog nieuws brengt dat de regering Erdogan in een gunstig daglicht plaatst.

Ook beursanalisten gaan voor de bijl Ook beursanalisten blijken niet veilig voor de grote schoonmaak.  Mert Ulker, een analist bij Ak Investment, een van Turkije’s belangrijkste beursmakelaars, is door de Turkse beurswaakhond uit zijn functie ontheven en aangeklaagd.

In een rapport dat hij daags na de mislukte coup publiceerde stelde Ulker dat er nu meer macht in de handen van Erdogan zou komen. Hij schreef ook dat het mogelijk was dat Erdogan zelf achter de putsch zat om zo zijn greep op Turkije te versterken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 28 juli 2016

Werkloosheid op laagste niveau in vijftien jaar: "Economische motor slaat aan"

Het aantal werklozen is in juni met 8,9 procent gedaald op jaarbasis naar 373.410 werklozen, of het laagste cijfer sinds oktober 2001. Dat blijkt uit cijfers die de RVA vandaag heeft vrijgegeven. "De economische motor in België slaat aan", reageert minister van Werk Kris Peeters (CD&V).

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 28 juli 2016

Dit is de rijkste man ooit leefde

Vind je Bill Gates en Warren Buffet rijk? Vergeet die hele Forbes lijst van miljardairs toch. Want zij zijn klein bier vergeleken met de rijkste man die ooit leefde: koning Musa Keita van het Westafrikaanse koninkrijk Mali.

Volgens Forbes is Bill Gates met z’n 67 miljard dollar de rijkste man op aarde, op de voet gevolgd door Zara-baas Amancio Ortega (67 miljard) en Warren Buffet (60 miljard). Is dat veel? Niet vergeleken met het privé-vermogen van de rijkste man die ooit leefde. Namelijk de Malinese koning Musa Keita I (1280 – 1337). Hoewel waardering van geld en goederen over tijd heel ingewikkeld is, wordt Keita’s vermogen geschat op om en nabij de 400 miljard dollar, zo schrijft de website Barron’s. Dat is meer dan de vermogens van de 7 rijkste mensen op aarde bij elkaar opgeteld. Eat that guys!

Musa Keita was de koning van het Westafrikaanse Koninkrijk Mail. Zijn rijkdom vergaarde hij door Mali’s strategische ligging op de kruispunten van alle karavaanroutes in West-Afrika, en door de winning van goud en zout, destijds de belangrijkste grondstoffen in middeleeuws Afrika.