Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 5396 tot 5400
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

“De laatste opwaartse golf is gestart”

Volgens Michael Hartnett, strateeg bij Bank of America Merrill Lynch, zijn we beland in de laatste opwaartse golf voor de aandelenmarkten. De afgelopen weken heeft er een trenddraai plaatsgevonden waarbij de beleggers nu weer duidelijk kiezen voor de risicovollere aandelen. De enorm snelle draai voorspelt helaas weinig goeds.

Volgens Hartnett zijn de beleggers recent 180 graden van mening veranderd. Terwijl een maand geleden nog duidelijk de voorkeur werd gegeven aan defensieve aandelen, lijken de beleggers op dit moment bang te zijn om iets van de beursrally te missen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

De tugrik slechtst presterende valuta ter wereld

Vorige maand kende de valuta van Kazachstan – de tenge – haar grootste daling van het jaar. De munt had 4 dagen van olieprijsdalingen goed te maken, en een vlucht naar harde valuta’s zorgde voor een flinke daling in de waarde van de munt.

De munt noteert evenwel nog steeds op hetzelfde niveau als aan het begin van het jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Franse werkloosheid daalt naar laagste niveau in bijna vier jaar

De werkloosheid in Frankrijk is in het afgelopen kwartaal gedaald naar het laagste niveau in bijna vier jaar.

De daling is goed nieuws voor president François Hollande, gezien zijn belofte de werkloosheid voor de volgende presidentsverkiezingen terug te zullen dringen. De verkiezingen worden in het voorjaar van 2017 gehouden.

De Franse werkloosheid daalde in het tweede kwartaal tot 9,9 procent van de beroepsbevolking, tegenover 10,2 procent een kwartaal eerder.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

De (nieuwe) top 10 best betaalde beroepen in België

Als je echt véél geld wilt verdienen, in welke sector kun je dan het best terecht? En welke jobs zijn het slechtst betaald? De resultaten van de jaarlijkse loonenquête van de FOD Economie van 2014 zijn net binnen, en jij kunt er je voordeel mee doen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Werkloosheid daalt naar 6 procent

De werkloosheid in Nederland is in juli gedaald naar 6 procent van de beroepsbevolking.

In juli telde Nederland 541 duizend werklozen, zo maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

In april van dit jaar waren er nog 572 duizend werklozen (6,4 procent). Sinds april zijn er 40 duizend mensen met betaald werk bijgekomen. Het percentage werkloze 45-plussers daalt het sterkst.