Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 5396 tot 5400
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Wereldbank waarschuwt: "Resistente bacterieën even bedreigend voor economie als financiële crisis van 2008"

Infecties met bacterieën die resistent zijn geworden voor antibiotica, kunnen de wereldeconomie tegen 2050 zware schade toebrengen. Daarvoor waarschuwt de Wereldbank. De effecten zouden minstens even groot zijn als de financiële crisis in 2008. De Wereldbank vraagt dringende maatregelen, om het misbruik van antibiotica te stoppen en de gezondheidszorg in de derde wereld te verbeteren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Chinese vastgoedzeepbel wordt groter en groter

Chinese vastgoedzeepbel is gecreëerd door de centrale bank

China is misschien wel in het belangrijkste tijdperk ooit terecht gekomen. De Chinese overheid wil een langetermijngroei realiseren door een transitie door te maken van een exportgerichte naar een consumeergerichte economie. Uiteraard gaat een dergelijke transitie niet zonder slag of stoot.

De Bank of China houdt zich voorlopig voornamelijk bezig met het voorkomen van een ‘harde landing’ van de Chinese economie. De Chinese economie heeft de afgelopen 12 maanden heel wat schokbewegingen moeten doorstaan en de Bank of China moet zorgen voor meer rust. Er is echter een sector waar we totaal niet kunnen spreken van ‘rust’.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 19 september 2016

In het land met de grootste bewezen oliereserves ter wereld moet 1 op 6 tussen afval op zoek naar eten

Venezuela staat op de rand van een humanitaire crisis, maar de stilte en het gebrek aan verontwaardiging over dit socialistische arbeidersparadijs in de westerse pers blijft verbazen. Het land – dat over de grootste bewezen oliereserves ter wereld beschikt – raakt nochtans steeds verder geïsoleerd. Afgelopen weekeinde vond in Porlamar (Isla Margarita) de zeventiende vergadering van de Beweging van Niet-Gebonden Landen plaats. Maar van de 100 staatshoofden die waren uitgenodigd kwamen er slechts 12 opdagen. Onder hen president Mugabe van Zimbabwe, de Iraanse president Rouhani, president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit, de Noord-Koreaanse afgevaardigde Kim Yong Nam en nog een aantal apparatsjik uit Cuba.

18 miljoen Venezolanen kunnen zich geen 3 maaltijden per dag veroorloven

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 september 2016

RBC: ‘rally goud is voorbij’

RBC Capital Markets commodity strategist, Christopher Louney liet op zakenzender CNBC optekenen dat goud heeft gepiekt. Hij ziet goud nu tegen het jaareinde afbrokkelen tot $1258 per ons.

De 24%-rally van goud dit jaar is volgens Louney volledig gerechtvaardigd. “Het was zowat de perfecte storm voor goud maar vandaag is onzekerheid over Brexit, de monetaire politiek van de Fed en de algemene economie op haar retour. Ook de effecten van de hogere volatiliteit van begin dit jaar en de zeer lage rendementen zijn ter ondersteuning van de goudprijs uitgespeeld.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 september 2016

11 tips van miljonairs om je werkdag succesvol te beginnen

Het eerste uur van je werkdag is cruciaal. Het legt de basis voor jouw succes. Het eerste werkuur beïnvloedt de productiviteit en het succes van de rest van de dag. Veel miljonairs in deze wereld beseften al snel het belang van een goede ochtendroutine. Ze nemen in de eerste uren al een voorsprong waar de concurrentie de ganse dacht achteraan loopt.

Een goede, sterke focus tijdens het eerste werkuur kan wonderen doen.

Met deze 11 tips kan jij jouw eerste werkuur omtoveren tot het meest productiefste uur van de dag.