Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 5396 tot 5400
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 juli 2016

Europese economie toont veerkracht na de Brexit

De verwachtingen wat betreft de groei van de Europese economie zijn als gevolg van de Brexit flink naar beneden bijgesteld. Maar, de onlangs verschenen PMI cijfers laten zien dat de Europese economie vooralsnog sterker blijft liggen dan de meeste waarnemers hadden gedacht.

Het PMI cijfer over de Europese dienstensector was beduidend beter dan de verwachtingen van de waarnemers. Die hadden gerekend op een notering van 52.5, terwijl het werkelijke cijfer over juli uitkwam op 52.7. Het samengestelde PMI cijfer kwam in de maand juli uit op een notering van 52.9 en dat was beduidend beter dan de verwachtingen van de analisten die hadden gerekend op een notering van 52.5.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 28 juli 2016

Lloyds bank schrapt 3.000 banen

De Lloyds Banking Group gaat nog eens 3.000 banen schrappen en 200 kantoren sluiten, zo kondigde de bank vanochtend bij de voorstelling van haar halfjaarresultaten aan. Lloyds verwijst naar de Brexit, waardoor verwacht wordt dat de economie en de vastgoedmarkt in het Verenigd Koninkrijk zal vertragen. Lloyds is de grootste leverancier van woonkredieten in het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 28 juli 2016

Beleggers vertrouwen Deutsche Bank niet meer

Het vertrouwen in Deutsche Bank is mede door de slechte cijfers over het tweede kwartaal naar een nieuw dieptepunt gedaald. Beleggers waarderen de bank op dit moment 65% lager dan de boekwaarde, het laagste niveau in meer dan vijftien jaar. Zelfs in het heetst van de financiële crisis van 2008 en 2009 werd het aandeel van de bank niet zo laag gewaardeerd als nu.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 28 juli 2016

China heeft steeds meer schulden nodig

Miljardeninvesteringen in infrastructuur leveren in China een steeds kleinere bijdrage aan de economische groei, zo concludeert de Wall Street Journal. In 2010 had het land ongeveer 3 yuan aan investeringen nodig om het bruto binnenlands product met 1 yuan te laten stijgen, vijf jaren later is dat al verdubbeld tot 6 yuan.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 28 juli 2016

Zilverprijs naar hoogste punt in 2 jaar

Zilver is in 2016 een van de best zo niet de best presterende asset. De zilverprijs noteert inmiddels....