Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5406 tot 5410
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2016

Paul Singer: Dit is grootste obligatiebubbel ooit

Volgens vermogensbeheerder Paul Singer hebben we vandaag de dag te maken met de grootste obligatiebubbel in de geschiedenis. Hij begrijpt niet waarom veel beleggers staatsobligaties nog steeds als veilige haven beschouwen, omdat risico en rendement totaal niet meer in verhouding tot elkaar staan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2016

Merkel ziet voorlopig geen einde aan sancties voor Rusland

De Duitse bondskanselier Angela Merkel verwacht dat er voorlopig geen einde komt aan de Europese sancties voor Rusland.

Ze haalt aan dat Rusland nog niet voldoet aan alle eisen van het vredesplan van Minsk. Dit zegt ze in een interview met RedaktionsNetzwerks Deutschland (RND).

Merkel benadrukt ook dat het implementeren van het vredesplan de belangrijkste voorwaarde is voor een einde van de sancties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2016

Dit zijn de 10 grootste goudmijnen ter wereld

Dalende kosten en stijgende opbrengsten, het is niet voor niets dat de grootste goudmijnen in 2016 meer dan verdubbelden. Vorig jaar produceerden de 10 grootste goudmijnen ter wereld samen bijna 31 miljoen ounces goud, een stijging van 1%. De goudprijs steeg in 2016 meer dan 25% terwijl de kosten werden gedrukt. Een ideale cocktail voor explosieve beurskoersen.

5 goudmijnen zagen hun productie stijgen in 2015 en 5 goudmijnen kondigden een productiedaling aan. 9 van de 10 goudmijnen konden hun kosten verlagen ten opzichte van 2014.

Dit is een overzicht van de 10 grootste publiek genoteerde goudmijnen ter wereld.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2016

Monte dei Paschi verdacht van manipulatie en boekhoudfraude

De Italiaanse probleembank Monte dei Paschi di Siena wordt verdacht van marktmanipulatie en boekhoudfraude, zo schrijft Reuters op basis van verschillende bronnen. Vorig jaar werd er op verzoek van een aantal aandeelhouders al een onderzoek gestart naar de mogelijke misstanden bij de bank.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2016

Klokkenluider Deutsche Bank slaat miljoenenprijs af

Een klokkenluider die bij Deutsche Bank boekhoudfraude aan het licht bracht, heeft een prijs van enkele miljoenen van de Amerikaanse beurswaakhond SEC afgewezen.

Eric Ben-Artzi, voormalig risico-analist bij de Duitse bank, gaf de SEC informatie waardoor Deutsche Bank een boete kreeg van 55 miljoen dollar.

Deutsche zou op het hoogtepunt van de financiƫle crisis grote posities in derivaten verkeerd hebben voorgesteld.