Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 5411 tot 5415
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Nergens in Europa stijgen de prijzen zo snel als in België

België was vorige maand de Europese koploper op het vlak van inflatie. Nergens stegen de prijzen zo snel als bij ons: met maar liefst 2 procent, terwijl het Europese gemiddelde op 0,2 procent lag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Dit zijn de 17 landen met de grootste goudvoorraad

Heb jij al goud? Deze landen wel. De goudprijs werkt in 2016 rustig aan zijn wederopstanding. Het onzekere economische en politieke klimaat zorgt ervoor dat goud terug in de mode komt. Alles komt terug, van witte sokken tot goud. Zakenbank UBS zei zelfs recent nog dat goud in een nieuwe fase zit.

Welke landen profiteren nu van deze hernieuwde interesse? Om te zien welke landen het meest profiteren, kunnen we kijken naar de goudvoorraad van overheden en centrale banken. Sinds de financiële crisis staakten de westerse landen met de verkoop van goud en hebben vooral groeilanden hun goudvoorraad uitgebreid.

Dit zijn de 17 landen met de grootste goudvoorraad ter wereld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Miljarden cash op supergeheime locaties

Om de negatieve rente bij de Europese Centrale Bank te vermijden, overwegen Europese banken en verzekeraars om miljarden aan cash in zwaar beveiligde kluizen onder te brengen. Maar in de praktijk dreigt dat geen sinecure te worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Japanse yen blijft stijgen, ministerie van Financiën dreigt met interventie

Landen die voornamelijk teren op export doen er goed aan om de eenheidsmunt goedkoop te maken. Hoeveel te duurder de eenheidsmunt, des te minder aantrekkelijk het is voor andere landen om goederen en diensten te importeren van het desbetreffende land. Japan kampt met het probleem van een redelijk dure yen, de Japanse overheid dreigt te interveniëren op de valutamarkt om de export aantrekkelijker te maken.  

Het is al enkele maanden woelig op de valutamarkten, Japan lijkt er de onmiddellijke gevolgen van te ondervinden vermits de yen nu al een ruime tijd in waarde aan het stijgen is. Masatsugu Asakawa, onderminister van financiën, liet woensdag verstaan dat de overheid bereid is in te grijpen om de stijging een halt toe te roepen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Snelste rally voor goudmijnaandelen sinds 1972

De rally in goudmijnaandelen van dit jaar was de snelste rally sinds 1972. Dat concludeert Morgan Stanley op basis van een vergelijking met andere bull markets in de goudmijnsector. Nog nooit eerder kwamen de aandelen van goudmijnen zo sterk uit de startblokken, want de waarderingen liggen nu al ruim twee keer zo hoog als het dieptepunt van januari.