Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 5411 tot 5415
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2016

4 jaar na de ‘all-in’ van de ECB: was het genoeg?

Op 26 juni 2012 leek de eurozone in economische chaos te vervallen. Verschillende landen dreigden door de hoge schuldenlast om te vallen en de euro leek in rook te zullen opgaan. ECB-voorzitter Mario Draghi stak daar die dag een stokje voor door op een persconferentie van de ECB te vertellen dat ‘binnen ons mandaat de ECB klaar is om alles uit de kast te halen om de euro te behouden en geloof me, het zal genoeg zijn’. 4 jaar later vraagt fondsbeheerder M&G zich af of hij inderdaad voldoende heeft gedaan?

Anthony Doyle van M&G geeft aan dat Draghi heel veel uit de kast heeft gehaald. De ECB heeft haar leidende rentevoet doen zakken van 1 tot 0% en de depositorente van 0,25 tot -0.40%, LTRO-operaties van 1000 miljard euro, inkoop van activa met een totale waarde van 1100 miljard en 54 miljard euro noodhulp aan Griekenland. Het gevolg is dat de balans van de ECB nu op 3200 miljard euro staat (goed voor 131% van het BBP van de eurozone).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2016

‘Veilige havens’ worden steeds duurder

Veilige havens zoals goud, obligaties en USD, waren al een tijdje in trek door de onzekerheden omtrent de slabakkende wereldeconomie. Het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie heeft de populariteit van deze assets alleen maar versterkt tot op een hoogte waarop deze veilige havens prijzig beginnen te worden.

De vraagt rijst nu of beleggers en investeerders bereid zijn om de volle pot te betalen om hun kapitaal veilig te stellen. David Brett, investment writer bij Schroders, merkt op dat de veilige havens aan de dure kant beginnen te worden, hij verwacht dat ze net minder aantrekkelijk gaan worden de komende maanden zolang de twijfels omtrent Europa, de brexit en de wereldeconomie blijven bestaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2016

De prestatie van goud tegenover andere commodities

Het zal niemand zijn ontgaan dat de goudprijs bezig is aan een enorm goed beursjaar. Het gele edelmetaal is sinds de start van dit beursjaar al met tientallen procenten in waarde gestegen en er zijn heel wat analisten die verkondigen dat de goudprijs nog verder in waarde kan gaan stijgen. Dit zou met name worden veroorzaakt door een goede seizoentijd die binnenkort voor goud gaat aanbreken.

Investing.com vond het de moeite waard om een aantal grafieken op een rij te zetten waarop we kunnen zien hoe de goudprijs het heeft gedaan tegenover andere commodities. Want ook de meeste commodities zijn dit beursjaar bezig aan een overtuigende herstelbeweging.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2016

DNB ziet positie pensioenfondsen verder verslechteren

De positie van pensioenfondsen is in het tweede kwartaal verder verslechterd.

De zogenoemde beleidsdekkingsgraad, het gemiddelde van de dekkingsgraden van de afgelopen twaalf maanden, kwam eind juni uit op 99,6 procent. Dat is 2,3 procentpunt lager dan drie maanden eerder, meldt De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag. 

De dekkingsgraad steeg in dezelfde periode licht van 96,3 procent naar 96,6 procent. De dekkingsgraad is de verhouding tussen de bezittingen en verplichtingen van pensioenfondsen. Het percentage toont aan in hoeverre een fonds in staat is om nu en in de toekomst pensioenen uit te betalen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2016

Kaart: Slechte leningen in Europa

Hoe groot is het aantal slechte leningen in verschillende Europese landen? De Visual Capitalist verzamelde de cijfers en maakte daar de volgende kaart van. Zo zien we in één oogopslag welke landen het eerst in moeilijkheden zullen komen bij een nieuwe economische crisis.