Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 5416 tot 5420
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Überhopers

Chinese fabrieken zetten steeds vaker robots in voor de productie van goederen. In theorie een goede zet, maar de praktijk is een stuk weerbarstiger, zegt BNR-economiecommentator Kees de Kort.

‘Robotisering is goed voor de productiviteit en misschien ook wel voor de kwaliteit van de producten, maar aan de arbeidskant is het een heel ander verhaal’, zegt de macro-econoom. ‘De überhopers zeggen dat het goed is, maar als je even nadenkt dan zit er ook een kanttekening aan.’

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Schotse premier zet eerste stap naar nieuw referendum over onafhankelijkheid

De Schotse premier Nicola Sturgeon maakt werk van een nieuw referendum over losmaking van Groot-Brittannië.

Sturgeons Schotse Nationale Partij gaat peilen of de Schotten behoefte hebben aan een tweede kans om voor onafhankelijkheid te kiezen, maakte de eerste minister vrijdag bekend.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Het schokkende geheim van de olie-industrie: Noord-Koreaanse slaven

De Noorse rederij GC Reiber Shipping, eigenaar van een vloot seismische schepen die services verlenen aan de oliesector, maakt gebruik van Noord-Koreaanse slaven. Dat heeft onder meer de Noorse zakenkrant Teknisk Ukeblad gemeld.

Daarbij wordt opgemerkt dat onder meer de Polar Empress – het vlaggeschip van de rederij – zou zijn gebouwd door Noord-Koreaanse werknemers die door rekruteerder Armex naar de scheepswerven van Gdynia in Polen zouden zijn gebracht.

Uit sociale inspecties op de scheepswerf zou gebleken zijn dat 90 procent van de arbeiders op de werf uit Noord-Korea afkomstig waren.

De arbeiders zouden geregeld werkdagen van twaalf uren presteren. Hun werkweek bleek zes dagen te omvatten.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Vladivostok wordt Poetins Las Vegas

Vladivostok moet de Russische versie van Las Vegas worden. Dat staat in de plannen van de Russische president Vladimir Poetin, die in oktober vorig jaar Vladivostok, tot nu toe vooral een militair bolwerk aan de Japanse Zee en de thuisbasis van de Aziatische divisie van de Russische vloot, tot open stad verklaarde.

Met die beslissing hoopt de Russische regering handel en entertainment naar Vladivostok, tevens het eindpunt van de Transsiberische spoorweg, te kunnen lokken. Daarbij hoopt de Russische president vooral op investeerders en gokkers uit de Aziatische regio, met China op kop.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Poetin wil bevriezing olieproductie om prijs op te krikken

Rusland en de lidstaten van oliekartel OPEC moeten tot overeenstemming kunnen komen over een bevriezing van de olieproductie, ook als Iran niet aan zo'n deal wenst mee te werken. 

Dat zei de Russische president Vladimir Poetin vrijdag.

Olieproducenten slagen er al maanden niet in om een compromis te bereiken over maatregelen die de olieprijs kunnen opkrikken.