Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 5416 tot 5420
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 29 juli 2016

Balans Zwitserse centrale bank geëxplodeerd

Sinds het uitbreken van de financiële crisis heeft de centrale bank op grote schaal en bijna onafgebroken Zwitserse franken ‘bijgedrukt’ om haar munt te verzwakken. In plaats van staatsobligaties op te kopen heeft de Swiss National Bank dat geld gebruikt om verschillende buitenlandse valuta aan te kopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 juli 2016

VS, Japan en Europa wachten aanstaande vrijdag bang af

Vrijdag 29 juli zal mogelijks lange tijd als herinnering aanwezig blijven op de beurzen waarbij diverse grote economieën in de schijnwerpers komen te staan. Zowel Europa, Japan als de Verenigde Staten wachten op belangrijke economische parameters welke een grote invloed kunnen en zullen hebben op de wereldeconomie.

In de Verenigde Staten komt de belangrijke graadmeter aan bod waarbij het periodieke consumentenvertrouwen wordt meegedeeld. Een negatief cijfer heeft grote gevolgen op de beurzen aangezien de Verenigde Staten nog steeds als graadmeter worden aanzien voor diverse andere Westerse economieën.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 29 juli 2016

Zwitserse centrale bank profiteert van negatieve rente en goud

De Zwitserse centrale bank heeft in de eerste helft van dit jaar mede dankzij de negatieve rente een winst van 21,3 miljard frank gerealiseerd. De centrale bank zag de waarde van haar goudvoorraad in deze periode met 7,6 miljard stijgen, terwijl haar posities in buitenlandse valuta omgerekend 13 miljard frank meer waard werden.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 29 juli 2016

FBI-directeur waarschuwt voor ‘diaspora van terroristen’

“Op een gegeven moment zal zich een diaspora van terroristen uit Syrië voltrekken zoals we die nooit eerder hebben gezien. Niet alle moordenaars van de Islamitische Staat zullen op het slagveld sterven.”

Dat heeft James Comey, de directeur van de FBI, woensdag gezegd op een conferentie over cyberveiligheid, georganiseerd door de universiteit van Fordham, in de wijk The Bronx in New York.

Comey denkt dat de vernietiging van IS in zijn zelfverklaarde kalifaat in Syrië en Irak zal resulteren in de verspreiding van de terroristen elders. Dat dit voornamelijk in West-Europa en de Verenigde Staten zal zijn is iets waar veiligheidsdiensten het over eens zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 juli 2016

Vertrouwen Britse consumenten kent grootste daling in 26 jaar

Het vertrouwen van de Britse consumenten is de afgelopen maand, na de brexit, gedaald met een index van -12 in vergelijking met -1 in juni.

Dat blijkt uit marktonderzoek van de Duitse firma GfK. De daling is de grootste sinds de rellen in maart 1990, na de invoering van de poll tax, die het einde van de regering Thatcher inluidde.

Vorige week bleek de economie in juli net zo hard te krimpen als begin 2009, het begin van de financiële crisis. In aanloop naar het Britse referendum was de economie nog gegroeid, maar de verwachting was ook dat die groei zou omslaan, als Groot-Brittannië ervoor zou kiezen de Europese Unie te verlaten.