Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 5426 tot 5430
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Amerikaanse economie minder robuust dan verwacht

De Amerikaanse economie liet zich gisteren niet van haar beste kant zien. Beleggers verwerkten verschillende economische cijfers waarbij vooral een tegenvallend cijfer over de ontwikkelingen in de Amerikaanse industrie zorgde voor een negatiever sentiment.

Een rapport over de industrie wees op een onverwachte daling van de bedrijvigheid in augustus. Ook een cijfer over de bouwuitgaven in juli, de verkoopcijfers van Amerikaanse autofabrikanten en de arbeidsproductiviteit leverden tegenvallers op. Vandaag zullen banencijfers meer duidelijkheid moeten geven aangaande de richting van de Fed in haar rentebeleid.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Lagarde ziet risico's voor wereldwijde groei

De groeivooruitzichten voor de wereldeconomie zijn er de laatste tijd niet beter op geworden. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal zijn ramingen voor dit jaar waarschijnlijk verder neerwaarts moeten bijstellen, aldus directeur Christine Lagarde vandaag in een vraaggesprek met persbureau Reuters.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 september 2016

Deze man voorspelde de recente oliedaling…

Sandy Jadeja is een technisch analist die door middel van koerspatronen de toekomst probeert te voorspellen. Jadeja is werkzaam bij Core Spreads en liet een tijdje geleden zijn licht schijnen over de aandelen- en oliemarkt. En de voorspelling over de oliemarkt kan alvast ingelijst worden.

Jadeja liet recent tegenover Business Insider weten dat de kans 80% was dat de olieprijs tussen 2 juli en 18 augustus te maken zou gaan krijgen met een correctie. Op de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat de olieprijs inderdaad in deze periode te maken heeft gehad met een flinke correctie. Sterker nog, de olieprijs wist zelfs even in een nieuwe Bear Market terecht te komen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 1 september 2016

Waarom de trotse bankensector in Zwitserland al jaren achtereen krimpt

Zwitserse banken ontsloegen in de eerste helft van dit jaar ruim 4 procent van hun werknemers wegens slinkende marges.

Is het gedaan met de Zwitserse bankenbusiness? Voorlopig niet, maar dat is vooral te danken aan de enorme omvang die de sector heeft in het land. Wereldwijd beheren Zwitserse banken 25 procent van het vermogen. In eigen land is de bankensector goed voor 6 procent van de economie.

Maar krimpen doet de branche wel, volgens bijna alle parameters. In de eerste helft van dit jaar schrapten de banken 3.454 banen, meldt Bloomberg op basis van de Zwitserse bankenunie SBA. Dat komt neer op 4,1 procent van het totaal.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 1 september 2016

Goud meer waard dan huidige prijs

Goud is meer waard dan de huidige goudprijs volgens twee analisten van....