Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 5426 tot 5430
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

China verbiedt internetnieuws

Grote Chinese online platformen zoals Sina en Tencent mogen niet langer eigen nieuwsverslaggeving brengen. Dat heeft de Chinese Cyberspace Administration beslist.

De maatregel is volgens het Amerikaanse persbureau Bloomberg een nieuwe poging van de Chinese overheid om zijn greep op de informatiesector en de online industrie te versterken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Deutsche Bank ziet winst verdampen en komt in gevarenzone, nieuwe Lehman-Brothers op komst?

Opnieuw slecht nieuws vanuit financiële hoek, deze maal vanuit één van de grootste systeembanken van Europa namelijk Deutsche Bank. Deutsche Bank AG is reeds enige tijd in een hoek gedreven waarbij problemen in een korte tijd wereldwijde gevolgen kunnen hebben.

Deutsche Bank AG, de grootste investeringsbank van Europa zag zijn kwartaalresultanten van het afgelopen kwartaal opnieuw verslechteren waarbij het de winst bijna volledig zag verdampen. De bank is volop bezig met een herstructurering mede door de aanhoudende problemen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Deutsche Bank ziet winst verdampen in tweede kwartaal

Deutsche Bank heeft nauwelijks winst overgehouden aan het tweede kwartaal. De grootste bank van Duitsland zag de handelsopbrengsten van zijn zakenbank sterk slinken en zette veel geld opzij voor een reorganisatie.

Deutsche Bank meldt woensdag een nettowinst van 18 miljoen euro over het tweede kwartaal. Een jaar eerder bleef nog 796 miljoen euro over onder de streep. De minieme winst viel analisten nog enigszins mee. In doorsnee rekenden zij op een verlies van 22 miljoen euro.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Japanse overheid komt met stimuleringspakket van 240 miljard euro

Premier Shinzo Abe van Japan heeft woensdag een stimuleringspakket voor zijn land van 28 biljoen yen (ruim 240 miljard euro) aangekondigd. Het pakket moet de haperende economie ondersteunen.

De omvang van het pakket is vele malen groter dan voorheen werd geschat. Van het bedrag zou 13 biljoen yen (ruim 111 miljard euro) bestemd zijn voor fiscale maatregelen, meldt het Japanse persbureau Jiji. 

Onder die maatregelen zouden waarschijnlijk uitgaven door nationale en lokale overheden en leningen vallen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Japan gaat economie met miljarden stimuleren

Japan heeft een stimuleringsprogramma van omgerekend €240 miljard aangekondigd om de kwakkelende economie van het land te ondersteunen. De helft daarvan bestaat uit fiscale maatregelen, die de binnenlandse consumptie en investeringen moeten aanjagen. Het land geeft daarmee gehoor aan de oproep van het IMF voor het verhogen van de overheidsuitgaven.