Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 5431 tot 5435
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 september 2016

Britten vluchten naar fysiek geld

Het Verenigd Koninkrijk is officieel nog niet uit de Europese Unie getreden, maar de onzekerheid in het land is sinds de maand juni wel toegenomen. Overigens is er ook nog steeds sprake van grote onvrede onder de Britse bevolking, want die is door het EU-referendum duidelijk verdeeld geraakt. Met name de ouderen waren voorstander van een Brexit, terwijl de jongeren stemden voor een langer verblijf binnen de EU.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 20 september 2016

Waarom duizenden mensen vandaag in Brussel betogen

Dat je vandaag beter het centrum van Brussel mijdt, wist je al. Dat er betoogd wordt tegen het vrijhandelsverdrag tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie, ook. Maar waarom oogst TTIP (Transatlantic Trade & Investment Partnership) zoveel tegenstand?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 september 2016

Schroders: ‘grondstoffen opnieuw interessant’

Grondstoffen zijn op dit moment aantrekkelijk geprijsd en als belegging bieden ze diversificatievoordelen terwijl ze kunnen dienen als inflatiehedge, dit poneert althans Duncan Lamont, head of research bij Schroders.

Zelfs na een opleving dit jaar noteert de Bloomberg Commodity Index ongeveer 50% onder zijn piek van 2011, omdat beleggers de afgelopen jaren aan grondstoffen voorbij gingen. Toch is het vaak zo dat wanneer het sentiment op een dieptepunt is, beleggers een belegging, volgens Lamont, zouden moeten heroverwegen. “Ik zie immers bijzonder aantrekkelijke kansen in de grondstoffenmarkten.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 september 2016

Deze tips kunnen het begin zijn van uw vermogen

Misschien de makkelijkste en meest effectieve manier om geen geld uit te geven is door geen geld te hebben. Maar daarvoor zit je natuurlijk niet op de website van SlimBeleggen.com. Wellicht wil je (meer) geld overhouden om te kunnen sparen, te investeren en uw vermogen te laten groeien. En dat kan heel moeilijk zijn. Want eens het geld verdiend en in bezit, ben je al snel geneigd dit geld uit te geven, immers beschik je over die bestedingsruimte.

Hier volgt een selectie van enkele tips die we tegen kwamen op het internet die je alvast een stap vooruit zullen helpen:

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 20 september 2016

Troonrede 2016: de volledige toespraak van koning Willem-Alexander

Wat had koning Willem-Alexander precies te zeggen bij de troonrede van Prinsjesdag? Volgens de koning staat Nederland er een stuk beter voor dan een aantal jaar geleden. Nederland doet weer mee in de kopgroep van Europa.

De koning sprak uit dat de financiële crisis achter ons ligt. Hij herinnerde eraan dat verworvenheden enkele jaren geleden onder druk stonden. Hij noemde de krimpende economie, het stijgende begrotingstekort en de toenemende werkloosheid. Daarbij daalden de huizenprijzen, dreigde de AOW onbetaalbaar te worden en stegen de zorgkosten rap.