Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 5431 tot 5435
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2016

Hallelujabericht

Er zijn minder werklozen tussen de 25 en 30 jaar! En dat is natuurlijk reden voor een juichbericht van het CBS. Maar meer dan een miniplusje ziet macro-econoom Kees de Kort er niet in.

Minder werklozen en meer werkenden; het klinkt goed, maar het bericht rept nergens over hoevéél ze werken en wat ze verdienen. Bovendien: vergelijk de cijfers van nu maar eens met die van acht jaar geleden, dan zie je dat het nog steeds veel slechter gaat. 'De context is totaal onbekend en het historisch besef is helemaal afwezig. Een mini-mini-miniplusje...'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2016

Goudmijnaandelen: “Je moet niet verbaasd zijn met 5.000% winst”

Goudmijnaandelen kunnen immens veel rijkdom creëren voor aandachtige beleggers. In vorige stierenmarkten stegen goudmijnaandelen tot 5.000%. Iedere €500 wordt zo €25.000. Niets is onmogelijk wanneer deze trein vertrekt. Doug Casey van Casey Research legt uit waarom je nu goudmijnaandelen moet kopen.

De wereld bevindt zich momenteel in het oog van de storm die begon in 2007. Overheden en centrale banken verliezen stilaande controle. De goudprijs kan stijgen naar een niveau dat niemand voor mogelijk houdt eens de storm terug losbarst. Maar vooral goudmijnaandelen zullen de intelligente belegger rijk maken.

Wanneer beleggers beginnen te begrijpen dat overheden en centrale banken in feite failliet zijn, zullen ze zich op de goudmarkt storten. Dit kan een manische fase in goudmijnen in gang zetten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2016

UWV verwacht verlies van 7.000 banen in agrarische sector

In de agrarische sector verdwijnen de komende vier jaar naar verwachting nog eens ruim zevenduizend voltijdsbanen.

Sinds het jaar 2000 is het aantal banen bij boerenbedrijven al met bijna 40 procent gedaald. Dat komt neer op een verlies van 51.000 voltijdsbanen, staat in een rapport van uitkeringsinstantie UWV.

De dalende werkgelegenheid is onder meer het gevolg van mechanisering en technologische vernieuwingen. ''Hierdoor slaagt de sector erin om steeds meer te produceren met minder arbeid'', aldus het UWV.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2016

26 Chinezen vervolgd voor piramidefraude van 7 miljard

Het Chinese gerecht gaat 26 mensen vervolgen die verbonden zijn aan een bedrijf van onlineleningen, in een ophefmakend fraudeschandaal ten belope van 7 miljard euro. Dat heeft het officiële Chinese persagentschap Nieuw China gisteravond bekendgemaakt.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2016