Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 5436 tot 5440
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Venezolaanse crisis maakt ook een buitenlands slachtoffer: Cuba

De crisis in Venezuela maakt nu ook slachtoffers in het buitenland. Cuba, een van de trouwste bondgenoten van Venezuela, deelt mee in de klappen en moet de bevolking nu nieuwe besparingen opleggen, die vergelijkbaar zijn met wat ze na de val van de Sovjet-Unie te verduren kregen. Amper een jaar na de euforie die het herstel van de Cubaans-Amerikaanse betrekkingen begeleidde, lijkt de economische heropleving van het eiland verder weg dan ooit.

Net als in het socialistische paradijs van wijlen Hugo Chávez, sluiten ook in Havana de overheidsdiensten vroeger dan normaal en wordt de elektriciteitstoevoer beperkt. Ook het verkeer op het ganse eiland is sterk afgenomen.

Benzineverbruik -28%, elektriciteitsverbruik -28%, invoer -15% De Cubaanse president Raúl Castro kondigde eerder deze maand aan dat alle uitgaven – uitgezonderd de hoogst nodige – zouden worden stopgezet. De reden: ‘de beperkingen die een aantal van onze commerciële partners te beurt vallen door de val van de olieprijzen en een reductie in de olie die Venezuela ons contractueel bezorgt.’

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Fed laat rente ongemoeid

De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, heeft woensdag zoals verwacht het rentetarief in de Verenigde Staten ongewijzigd gelaten. 

Het renteniveau van 's werelds grootste economie blijft daardoor tussen de 0,25 procent en 0,5 procent.

De centrale bankiers wezen er na afloop van hun tweedaagse beleidsvergadering wel op dat de risico's voor de Amerikaanse economie zijn afgenomen. Ook zou de situatie op de arbeidsmarkt zijn verbeterd. Daarmee lijkt de Fed erop te hinten dat de omstandigheden wel gunstiger zijn geworden voor een nieuwe renteverhoging.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

De reden dat de Britse huizenprijzen niet hoeven te gaan dalen

Na het besluit van de meerderheid van de Britse bevolking om voor uittreding uit de Europese Unie te stemmen, werden we overspoeld met doemscenario’s die zich zouden gaan voltrekken. Deze scenario’s hadden voornamelijk betrekking op de Britse en Europese economie, maar als gevolg van de toegenomen verwevenheid zouden uiteindelijk alle landen te maken gaan krijgen met de nare gevolgen van de Brexit.

Ook de Britse huizenmarkt zou het enorm lastig gaan krijgen, omdat de consumenten simpelweg voorzichtiger zouden gaan handelen als gevolg van de onzekerheid over de toekomst. De recent gepubliceerde cijfers laten inderdaad zien dat de vraag naar vastgoed flink is afgenomen, maar dat hoeft volgens HSBC Bank helemaal niet te leiden tot dalende huizenprijzen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Slimme optie? Na je pensioen gaan leven op een cruiseschip

Na je pensioen permanent wonen op een cruiseschip. Het klinkt duur maar het zou voor sommige senioren wel eens goedkoper kunnen zijn dan op de wal blijven.

De cruisemarkt kent inmiddels zeer lange cruises, tot wel 180 dagen voor een cruise rond de wereld. De prijzen zijn vaak onderhandelbaar, zeker als je met z’n tweeën boekt.

Per saldo kun je wel eens goedkoper uit zijn aan boord, rekent de Amerikaanse website CNBC voor. Voor 135 dollar per dag is je kostje gekocht.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Spaanse fiscus identificeert 1,7 miljoen bouwovertredingen dankzij drones

Drones en satellieten hebben in Spanje de voorbije 24 maanden ruim 1,7 miljoen bouwovertredingen geïdentificeerd. Het Spaanse ministerie van Financiën zet de apparaten in om verschillen te ontdekken tussen het kadaster en de werkelijkheid op het terrein. De Spaanse belastingbetaler ‘vergeet’ regelmatig kleine wijzigingen aan de fiscus te melden. Meestal gaat het om de uitbreiding van het huis, de bouw van een zwembad of een nieuwe veranda. Willen dat nu net veranderingen zijn die de waarde van een eigendom verhogen en de belasting op vastgoed doen stijgen.

Een boete van 60 euro + 1,25 miljard aan bijkomende inkomsten De zondaars krijgen de kans hun situatie te regulariseren door een forfaitaire boete van 60 euro te betalen. De fiscus bezorgt de betrokken gemeenten dan de reële toestand van de eigendommen van hun inwoners, opdat die de belastingen kunnen aanpassen aan de nieuwe situatie.