Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 5441 tot 5445
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

Gebruik de bankensector voor het voorspellen van de richting van goud

Het is de afgelopen beursweken duidelijk geworden dat de bankensector het beduidend lastig heeft om het hoofd boven water te houden. Sinds vorig jaar zijn de meeste bankaandelen in een dalende trend terecht gekomen en steeds meer analisten beginnen zich daar grote zorgen over te maken.

De oorzaak dat de bankaandelen het op dit moment voornamelijk lastig hebben, komt door het feit dat de rente al jarenlang rond dieptepunten beweegt. In tijden van lage rentes is het voor banken enorm lastig om genoeg winst te genereren. Daarnaast is de verwachting dat de rente in de meeste landen de komende tijd nog wel extreem laag zal blijven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

Duitsland wil 10 miljard euro investeren in start-ups

De Duitse regering wil met een fonds van 10 miljard euro over tien jaar start-ups ondersteunen, die na een succesvolle oprichtingsfase willen uitbreiden. Dat heeft een woordvoerster van het Duitse ministerie van Financiën bevestigd.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

‘EU wil Groot-Brittannië 7 jaar lang vrijstellen van ‘vrij verkeer van mensen’

Groot-Brittannië en de EU onderhandelen over een plan dat de Britten zeven jaar lang zou vrijstellen van de verplichtingen die gepaard gaan met het vrij verkeer van mensen binnen de EU.

Het Verenigd Koninkrijk zou ondanks dat toch de toegang tot de eenheidsmarkt blijven behouden dankzij haar lidmaatschap van de Europese Economische Ruimte (EER). Dat meldt de krant The Guardian op basis van diplomatieke bronnen.

Indien deze constructie wordt bevestigd overtreft ze alle toegevingen die voormalig Brits premier David Cameron in Brussel wist los te krijgen. Of het om een permanent alternatief voor EU-lidmaatschap gaat of de constructie een eerste stap is naar een nieuw Brits-Europees samenlevingsakkoord is niet direct duidelijk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

De Crexit: vele malen erger dan Brexit of Nexit

Aankomende jaren zullen bedrijfsschulden almaar toenemen, zo stelt Standard and Poor’s in een rapport. Reden: het goedkope geld van de centrale banken en de lage rente maakt het voor bedrijven (te) aantrekkelijk om schulden aan te gaan.

Maar wat als de omstandigheden veranderen en de geldschieters hun geld willen zien? Dan kan er sprake zijn van een Crexit (credit exit), die kan leiden tot een nieuwe financiële crisis. Volgens Standard and Poor’s is dit een realistisch scenario.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

Binnen enkele jaren is yuan derde meest gebruikte valuta

De Chinese yuan wordt steeds belangrijker op de wereldmarkt, dat blijkt uit een analyse van expert Xiang Songzuo, vicedirecteur van het International Monetary Institute (IMI). De expert beweert dat de Chinese eenheidsmunt in 2018 zal uitgroeien tot de derde meest gebruikte valuta ter wereld. Songzuo benadrukt wel dat de munt nog voor enkele internationale uitdagingen staat om de derde plaats te veroveren.

Een sterke prestatie want hoe het er nu naar uit ziet, zal de Chinese munt op korte tijd de Japanse yen en het Britse pond voorbijsteken. Als het daar effectief in slaagt, is de yuan de meest gebruikte eenheidsmunt na de dollar en de euro.

Xiang Songzuo lichtte zijn analyse toe tijdens de bijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds in Beijing de afgelopen zondag.