Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 5441 tot 5445
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Het volgende land op de rand van faillissement

Mongolië staat op de rand van faillissement. Na jaren van stormachtige groei is het land zwaar getroffen door de teruggelopen vraag naar grondstoffen vanuit China.

Dat meldt de Volkskrant.

De economie van het land is zwaar getroffen door de dalende vraag naar kolen, ijzererts en koper vanuit China. De inkomsten zijn ver teruggelopen waardoor de schuld die het land heeft onhoudbaar is. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Vergeet Oekraïne, de toekomst van Europa wordt in het Balticum beslecht

Eerder deze week berichtten we hier bij beurs.com hoe Polen een nieuwe knuppel in het Europese hoenderhok heeft gegooid.

Polen heeft zich bij monde van haar kartelwaakhond formeel uitgesproken tegen Nord Stream 2, de nieuwe gaspijpleiding die Russisch gas via het Balticum rechtstreeks naar Duitsland moet brengen. Op die manier worden de transitlanden in Oost-Europa, die zware transitrechten heffen op het Russische gas, ontzien.

Voor West-Europa betekent Nord Stream 2 dan weer gegarandeerd goedkoper gas, maar evenzeer méér afhankelijkheid van Rusland. Dat laatste ligt bijzonder gevoelig in Brussel.

Het lijkt er dus op dat de EU het zwaartepunt van haar geopolitieke macht wil concentreren in het Balticum. Daarvoor heeft het bijzonder goede connecties nodig in Noord-Europa en de Baltische staten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Cisco schrapt wereldwijd 5.500 banen

De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur Cisco Systems zet het mes in het personeelsbestand. Het bedrijf, dat in België kantoren heeft in Diegem en Kortrijk, maakte woensdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers bekend tot wel 5.500 banen te schrappen. Dat komt neer op circa 7 procent van het personeel van Cisco wereldwijd.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2016

Engelse wisselkantoren geven nog 0,99 eurocent voor een Brits pond

Britten die op vakantie trekken naar landen van de eurozone krijgen op 2 Engelse luchthavens nog amper 0,99 eurocent uitbetaald in ruil voor 1 Brits pond. Dat meldt de BBC.

Op de luchthaven van Londen Stansted biedt MoneyCorp 0,9915 eurocent voor een pond; ICE geeft op de luchthaven van Luton nog iets minder: 0,99 eurocent.

De nieuwe koersen volgen op de zoveelste koersdaling van het pond na het Brexit-referendum. Sinds Groot-Brittannië besliste om de EU te verlaten is het Britse pond met 12% in waarde gedaald tegenover de euro en met 10% tegenover de Amerikaanse dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2016

5 Geld Tips van de superrijken

Wist je dat 2 op 3 miljonairs zijn rijkdom zelf opbouwde? In tegenstelling tot het populaire geloof dat rijkdom weggelegd is voor ‘de happy few’ bewijzen tienduizenden mensen iedere dag het tegendeel. Wat doen de rijken dan anders?

Wie niet geboren wordt in rijkdom, heeft enkele gewoontes die ervoor zorgen dat het geld blijft binnenstromen. Dit zijn 5 belangrijke geld tips die je zouden kunnen helpen bij de ‘happy few’ te geraken.