Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 5446 tot 5450
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 15 augustus 2016

Sorosleaks: De geheime agenda van George Soros onthuld

Miljardair George Soros heeft grote bedragen geïnvesteerd om de beeldvorming rondom Oekraine te beïnvloeden, zo blijkt uit geheime documenten die dit weekend door hackers werden vrijgegeven. De Sorosleaks onthullen hoe de miljardair met geld strooide om de ‘Ja’ campagne van het Oekraine referendum te ondersteunen, de berichtgeving over de staatsgreep te manipuleren en om Rusland in een kwaad daglicht te stellen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 15 augustus 2016

China, stop er mee!

Brexit is uitgesteld tot eind 2019, maar dat is 'een eigen goal, en geen kleintje ook', volgens macro-econoom Kees de Kort. En hoe lang kan China doorgaan met ongebreideld krediet verlenen?

'Brexit is synoniem voor onzekerheid en dat gaat nu langer duren, zegt De Kort. 'Dat betekent op de lange termijn dat investeringsbeslissingen uitgesteld worden. De Engelse economische groei is al flink aan het afzwakken, maar meer onzekerheid betekent dat die groei gewoon langer laag gaat blijven.'

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 15 augustus 2016

'Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt koerst af op record'

De Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt  is mogelijk op weg naar een recordomvang van 12 miljard euro in 2016. 

Het eerste halfjaar is "uitstekend" begonnen, meldt vastgoedadviseur Cushman & Wakefield maandag. Zowel nationale als internationale investeerders en private equitypartijen hebben interesse in de Nederlandse vastgoedmarkt.

Dat Nederland afkoerst op een record komt volgens de organisatie door de gunstige verhouding van de Nederlandse aanvangsrendementen ten opzichte van bijvoorbeeld 10-jarige staatsobligaties. Daarnaast is vastgoed een aantrekkelijke investering vanwege de aanhoudend lage rente.  

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 15 augustus 2016

Zwitserse centrale bank bezit voor $1 miljard goudmijnaandelen

De Zwitserse centrale bank heeft de afgelopen jaren een enorme portefeuille van goudmijnaandelen opgebouwd, zo blijkt uit cijfers die de centrale bank ieder kwartaal naar buiten brengt. De waarde van deze portefeuille, die bestaat uit 32 verschillende goudmijnen en zilvermijnen, was begin augustus bijna $1 miljard.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 15 augustus 2016

Maersk waarschuwt voor protectionisme VS

Het Deense scheepvaart- en olieconcern A.P. Möller-Maersk, de grootste containervervoerder te wereld, heeft zijn zorgen geuit over een mogelijke toename van protectionisme in de Verenigde Staten. Volgens financieel topman Trond Westlie zal een verschuiving van het Amerikaanse beleid een negatieve invloed hebben op de wereldhandel.

Persbureau Bloomberg concludeert dat de toon in de campagnes van zowel de Republikeinen als de Democraten is meer anti-handel dan deze in jaren is geweest. ,,Over het algemeen zorgen handelsbelemmeringen voor een verzwakking van de wereldwijde groei”, aldus de financieel topman van Maersk.

Volgens hem zijn beperkte handelsbarrières niet alleen goed voor de groei van de handel, maar ook voor economische groei. ,,Handelsbelemmeringen moeten daarom zo veel als mogelijk worden beperkt”, aldus Westlie. ,,Of we het nu hebben over de brexit of de Verenigde Staten, of over bijvoorbeeld de tarieven in Afrika en Zuid-Amerika.”