Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 5446 tot 5450
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 16 september 2016

"Wen er maar aan"

September is een gitzwarte maand voor de werkgelegenheid in ons land. En we kunnen maar beter wennen aan dit soort slecht nieuws, zeggen experts: "De wereld verandert steeds sneller, en bedrijven moeten mee."

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 16 september 2016

Bijna 80 procent van aardgas Groningse gasvelden verbruikt

Bijna 80 procent van de aardgasreserves in Groningen zijn verbruikt. In 2015 was er nog een reserve van 940 miljard kubieke meter.

Als in het huidige tempo de aardgas uit de bodem wordt gepompt, zijn de huidige reserves binnen zeventien jaar opgemaakt, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Netto stegen de aardgasreserves vorig jaar met 8 miljard kubieke meter, ondanks dat er voor 58 miljard kubieke meter uit de grond werd gepompt. Het CBS verklaart deze toename door een herberekening van de reserves.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 september 2016

Studie toont aan: cash maakt gelukkig

Het idee dat geld niet gelukkig maakt is al lang ontkracht door verschillende studies. Maar niet alle geld maakt even gelukkig. Een nieuwe studie toont aan dat cash op je spaarrekening een groot effect heeft op je geluk.

Er is al veel onderzoek gebeurd naar geluk en geld. Daaruit kwamen we al te weten dat hoe meer je verdient hoe gelukkiger je wordt, maar enkel tot een bepaald bedrag: zo’n €5500 per maand.

Ook algemeen bekend is dat geld besteed aan ervaringen gelukkiger maakt dan geld besteed aan materiële dingen. Uitstappen, een terrasje met vrienden… maakt veel gelukkiger dan je geld besteden aan de laatste modetrends.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

De opkomst van de superbedrijven… bedreigt de wereld

Disruptie is het modewoord van de dag in alle bestuurskamers, maar het meest opgemerkte kenmerk van de hedendaagse zakenwereld is niet het verdwijnen van de gevestigde orde. Het is de opkomst van een kleine groep superbedrijven die zich in het hart van de globale economie heeft verschanst. Dat schrijft het liberale magazine The Economist (‘A Giant Problem‘), dat daarbij de namen van Google, Apple en Facebook vermeldt – ‘de elite van de elite’ -, maar ook lokale superkampioenen als Samsung en oude bedrijven als General Electric (GE) noemt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Winnaars van de financiële spelen 2008

Een uitverkochte wedstrijd. Maar liefst 40.000 toeschouwers in het stadium. De supporters kunnen hun lol niet op. Buiten het stadium staan nog eens duizenden fans toe te kijken, maar helaas is er geen plaats meer. Maar er is ineens hoop voor hen. Degene die te laat waren voor een kaartje krijgen nog een kans. Er worden meer toegangskaarten uitgeprint. Nog meer kaarten dan dat er zitplaatsen zijn. U gaat naar de wedstrijd en loopt naar uw stoel. En tot uw schrik zitten daar al mensen. Het is de wereld op zijn kop, een onmogelijke situatie. Maar niet voor de Federal Reserve. Lees hier hoe zij de financiële spelen beïnvloedt heeft.