EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 5446 tot 5450 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zondag 15 januari 2017

2017

De vaste lezer van mijn columns weet intussen wel hoe laat het is, ook al verkeert de day of reckoning vooralsnog in nevelen. Deze leek zich al aan te dienen na de val van Lehman in 2008 maar werd toen met een buitengewone krachtsinspanning afgewend waartoe werkelijk alle onoorbare middelen geheiligd bleken. Als antwoord op een definitieve koopkrachtomslag werd een Strategische Portefeuille meer dan opportuun.

Doordat de banken het krediet als vliegwiel van de economie om zeep hadden geholpen, probeerden de centrale banken dat euvel met geldverruiming en voortdurende marktmanipulaties – met name lage rentes en geminimaliseerde edelmetaalprijzen in het kader van valutastabiliteit – te compenseren en liet de Strategische Modelportefeuille vanaf 2009 (start QE) aanvankelijk een dalend patroon zien. Echter, bij een feitelijke omslag zou het beeld destijds evenwel precies omgekeerd zijn geweest.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: zondag 15 januari 2017

Janet Yellen ziet op korte termijn een ‘rate hike’ mogelijk

Ondertussen weten we wat marktkenners en analisten verwachten van het monetaire beleid van de Federal Reserve, het merendeel is optimistisch en denkt dat de Amerikaanse centrale bank dit jaar minimum twee renteverhogingen zal doorvoeren. Het aantal ‘rate hikes’ voor 2017 blijft uiteraard een gok, maar over het sentiment kunnen we met iets meer zekerheid spreken.

Afgelopen donderdag was er een bijeenkomst in het gebouw van de Federal Reserve in Washington. Janet Yellen, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, sprak er met docenten over de huidige monetaire ontwikkelingen om studierichtingen in de economie te promoten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 15 januari 2017

Europa wil belasting op robots die jobs vernietigen

Het Europese parlement zou kunnen overwegen een belasting invoeren op robots die banen vernietigen. Dat staat in een voorstel dat de juridische commissie van het Europese parlement heeft uitgewerkt om de negatieve gevolgen van de introductie van robots en automatisering in de economie op te vangen.

Diverse partijen wijzen er immers op dat robots uiteindelijk vele taken zullen overnemen die op dit ogenblik nog door mensen worden uitgevoerd.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zondag 15 januari 2017

5 plaatsen zo goedkoop dat je er kan leven zonder te werken

Neem ontslag en verhuis. Droom jij er ook van om ergens te wonen waar het zo goedkoop is dat je er niet of amper moet werken? Het is minder ver gezocht dan het lijkt. Kathleen Peddicord maakte van het idee een bedrijf. Zij adviseert mensen om zo goedkoop mogelijk te leven. Zij vond 5 plaatsen waar het mooi en goedkoop is zodat je amper of niet moet werken.

Neem ontslag en verhuis. Droom jij er ook van om ergens te wonen waar het zo goedkoop is dat je er niet of amper moet werken? Het is minder ver gezocht dan het lijkt. Kathleen Peddicord maakte van het idee een bedrijf. Zij adviseert mensen om zo goedkoop mogelijk te leven. Zij vond 5 plaatsen waar het mooi en goedkoop is zodat je amper of niet moet werken.

Peddicrod reisde zelf de wereld rond voor ze haar bedrijf opstartte. Zij verzamelde 5 plaatsen waar het bijzonder mooi is, interessant, avontuurlijk, single-friendly en betaalbaar.

Haar budget is inclusief huur voor een 2-persoonappartement, boodschappen, transport en entertainment. Het budget is exclusief reizen, kledij, gezondheidszorg en andere kosten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 15 januari 2017

Standard & Poor's bevestigt AA-rating België

Ratingbureau Standard & Poor's (S&P) blijft na een nieuwe evaluatie de kredietwaardigheid van België goed inschatten. Ons land krijgt de rating AA, de op één na hoogste. S&P stelt niet meteen een verlaging van de score in het vooruitzicht, op voorwaarde dat de regering de begroting niet onverwacht laat ontsporen.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs