Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 5451 tot 5455
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Er willen 2.800 meer mensen vertrekken bij de Belastingdienst dan Wiebes verwacht had

De regeling in verband met een reorganisatie was bedoeld om ongeveer 5.000 personeelsleden uit zichzelf te laten vertrekken, maar op 1 september hadden 7.820 medewerkers zich gemeld voor een gesprek erover. ,,Dat betekent niet dat al deze mensen automatisch zullen besluiten daadwerkelijk gebruik te maken van de vertrekregeling”, schrijft staatssecretaris Eric Wiebes woensdag aan de Kamer. Hij gaat ervan uit dat 5.200 tot 5.800 mensen zullen vertrekken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Grafiek: Saoedi-Arabië stoot Amerika van de olietroon

Er is de afgelopen tijd heel wat gezegd over Saoedi-Arabië. Het beroemde olieland wordt geteisterd door de lage olieprijs en het Saoedi-Arabische BBP groeit zelfs aan het laagste tempo in 3 jaar tijd. Toch is er ook goed nieuws over Saoedi-Arabië te vertellen.

Uit cijfers afkomstig van The International Energy Agency blijkt dat Saoedi-Arabië de afgelopen maand Amerika van de troon heeft getrokken. Sinds het jaar 2014 mocht Amerika met de titel van grootste olieproduct aan de haal gaan, maar daar is in de maand augustus een verandering in gekomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Nobelprijswinnaar Stiglitz: “euro gedoemd om te mislukken”

Vanaf dag één werd er al kritiek gegeven op het Europese project en zoveel jaren later is deze kritiek precies alleen maar harder geworden. Zelfs Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz heeft zich uitgelaten over de huidige toestand van de Europese Unie. Hij is zeer duidelijk in zijn mening, de euro als eenheidsmunt afschaffen want anders zullen de gevolgen bijzonder desastreus zijn.

Zijn snoeiharde kritiek wordt niet onder stoelen of banken gestoken, in een stuk tekst in de Financial Times benadrukt hij hoe de eenheidsmunt normaal gezien meer welvaart en solidariteit zou moeten brengen binnen Europa maar dat dit ‘experiment’ al jarenlang zwaar aan het falen is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Demografisch probleem van Japan in beeld gebracht

De wereldeconomie groeit aan een steeds lager tempo en als we de economen mogen geloven dan gaat daar de komende jaren ook geen verandering in komen. De afgelopen dertig jaar is de wereldeconomie qua omvang sterk toegenomen dankzij de toegenomen globalisering en de technologische ontwikkelingen. We lijken nu echter op een dood spoor terecht te zijn gekomen.

Sommige economen zijn van mening dat de wereldeconomie pas echt van de grond zal komen bij een nieuwe technologische revolutie. Een aantal jaren geleden werd er gezegd dat de 3D-printer hiervoor zou kunnen gaan zorgen, maar op dit moment gaat vooral de aandacht uit naar de robot. De vraag is echter of dit daadwerkelijk het gewenste effect zal gaan opleveren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Beursblik: dreigende renteverhoging Fed zet druk op grondstofprijzen

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO is positief gestemd over de ontwikkeling van de grondstofprijzen, maar verwacht wel dat het inprijzen van een Amerikaanse renteverhoging op korte termijn voor druk zal zorgen. Dit bleek woensdag uit een maandelijks sectorrapport van de bank.

De analisten stelden dat grondstofprijzen het goed hebben gedaan toen de financiële markten in het verleden renteverhogingen door de Amerikaanse centrale bank gingen inprijzen. Dat was volgens hen het geval omdat de Federal Reserve de rente verhoogde toen de economische groei ook toenam. Tegelijkertijd ondersteunden de renteverhogingen de dollar en dit drukte de prijzen van edelmetalen, aldus de analisten.