Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 5451 tot 5455
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

Klimaatwijziging: In sommige landen wordt het gewoon te heet om te werken

De temperatuurstijging door de klimaatwijziging zal de wereldwijde economieën tegen het einde van het volgende decennium meer dan 2 biljoen dollar kosten. In een aantal arme gebieden zullen de werkuren door de warme temperaturen bovendien drastisch moeten worden beperkt.

Dat zegt een rapport van de Verenigde Naties. De rijke landen hebben volgens de onderzoekers de nodige financiële middelen om die gevolgen op te vangen. Arme naties, die nochtans slechts een beperkte rol hebben gehad in de klimaatverandering, hebben die mogelijkheden niet en zullen volgens de voorspellingen dan ook het zwaarst worden getroffen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

Rusland wil de grootmacht van het Noordpoolgebied worden

Rusland drijft zijn militaire en economische activiteiten in het noordpoolgebied verder op. Dat heeft de Russische vice-premier Dmitri Rogozin aangekondigd.

De plannen kaderen volgens Rogozin in de strategie van Rusland om zijn land en cultuur te verdedigen. Daartoe behoort volgens de vice-premier ook het noordpoolgebied, waar volgens hem de toekomst van de Russische identiteit is gesitueerd.

Het noordpoolgebied omvat volgens ramingen 20 procent van de onaangeroerde voorraden fossiele brandstoffen ter wereld. “Die reserves zijn cruciaal voor de energieveiligheid en de Russische nationale soevereiniteit,” zegt Rogozin.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

IMF: Overheden moeten meer stimuleren

De landen van de G20 moeten hun overheidsuitgaven verhogen om de economie te stimuleren, zo stelt Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Meer stimulering is nodig, omdat de instrument van negatieve rente in de ontwikkelde landen haar grenzen bereikt heeft.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

Chinese yuan wordt derde handelsmunt

De Chinese yuan wordt in 2018 de derde grootste munt ter wereld na de dollar en de euro. Dat zei Xiang Songzuo, vicevoorzitter van het International Monetary Institute (IMI) afgelopen zondag tijdens een bijeenkomst van het IMF in Beijing.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

Hete zomer in Turkije

Erdogan heeft duizenden ‘tegenstanders’ inmiddels laten oppakken, uit alle geledingen uit de samenleving. Deze arrestaties hebben op zo’n grote schaal plaatsgevonden dat het lijkt alsof deze lijsten met verdachten al lange tijd geleden waren gemaakt.