Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 5466 tot 5470
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 15 augustus 2016

Opletten voor 1 op zes Nederlanders: pensioenkorting ABP nadert

ABP is het grootste pensioenfonds van Nederland met in totaal bijna 2,9 miljoen deelnemers. Een dreigende pensioenkorting raakt één op de zes Nederlanders.

De financiële positie van ambtenarenpensioenfonds ABP is afgelopen maand verder verslechterd. Het grootste pensioenfonds van Nederland zag zijn dekkingsgraad in juli de kritische grens bereiken, waardoor de kans is gegroeid dat de uitkeringen van gepensioneerden en de pensioenopbouw van werknemers volgend jaar worden verlaagd.

De dekkingsgraad van het ABP bedroeg eind juli 89,9 procent, tegen 90,6 procent een maand eerder. Daarmee staat de graadmeter voor de mogelijkheden van het fonds om aan zijn toekomstige verplichtingen te kunnen voldoen op de kritische grens van circa 90 procent.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 15 augustus 2016

Beleggingsfonds Rothschild's zoekt toevlucht in goud

Het beleggingsfonds RIT Capital Partners van Jacob Rothschild heeft besloten een deel van haar bezittingen in Britse ponden af te stoten, omdat er als gevolg van de Brexit meer onzekerheid is over de Britse economie en over de waarde van de valuta. In plaats daarvan zoekt hij toevlucht in veilige havens als goud en andere edelmetalen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 15 augustus 2016

Verder herstel voor Oekraïense economie

De economie van Oekraïne is in het tweede kwartaal opnieuw gegroeid, waarmee het herstel van de zware recessie van de afgelopen jaren duidelijk lijkt door te zetten.

Dat blijkt uit voorlopige cijfers die maandag werden gepubliceerd door het Oekraïense statistiekbureau.

De economie ging met 1,3 procent vooruit op jaarbasis, nadat in het eerste kwartaal al een plusje van 0,1 procent werd gerealiseerd.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 15 augustus 2016

Sorosleaks: De geheime agenda van George Soros onthuld

Miljardair George Soros heeft grote bedragen geïnvesteerd om de beeldvorming rondom Oekraine te beïnvloeden, zo blijkt uit geheime documenten die dit weekend door hackers werden vrijgegeven. De Sorosleaks onthullen hoe de miljardair met geld strooide om de ‘Ja’ campagne van het Oekraine referendum te ondersteunen, de berichtgeving over de staatsgreep te manipuleren en om Rusland in een kwaad daglicht te stellen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 15 augustus 2016

China, stop er mee!

Brexit is uitgesteld tot eind 2019, maar dat is 'een eigen goal, en geen kleintje ook', volgens macro-econoom Kees de Kort. En hoe lang kan China doorgaan met ongebreideld krediet verlenen?

'Brexit is synoniem voor onzekerheid en dat gaat nu langer duren, zegt De Kort. 'Dat betekent op de lange termijn dat investeringsbeslissingen uitgesteld worden. De Engelse economische groei is al flink aan het afzwakken, maar meer onzekerheid betekent dat die groei gewoon langer laag gaat blijven.'