Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 5466 tot 5470
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 22 juli 2016

IMF-topvrouw Lagarde moet voor rechter verschijnen

Topvrouw Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moet voor de rechter verschijnen. Het gaat om een zaak rondom een omstreden schikking met zakenman en ex-politicus Bernard Tapie.

Dat heeft een Franse rechter vrijdag in hoger beroep bepaald.

Lagarde had beroep aangetekend tegen de beslissing van een rechter in december dat zij terecht moest staan voor haar rol in de betaling van 400 miljoen euro aan Tapie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 juli 2016

Na Brexit: economische activiteit in het Verenigd Koninkrijk op laagste niveau sinds 2009

De beslissing van het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten, heeft geleid tot een "dramatische terugval" van de economische activiteit in het land, de sterkste daling sinds de financiƫle crisis. Dat blijkt althans uit de zogenaamde PMI-index, die maandelijks peilt bij inkoopmanagers in het VK. De PMI-index is de eerste concrete indicator voor de Britse economie sinds het referendum van 23 juni.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 22 juli 2016

Goudmijnen hebben hun glans terug

De goudmijnen hebben na een aantal moeilijke jaren hun glans weer teruggekregen, want de aandelen van deze bedrijven zijn sinds het begin van dit jaar in waarde verdubbeld. Door een combinatie van een hogere goudprijs, lagere schulden en diverse kostenbesparingen zijn de winstmarges in de sector aanzienlijk verbeterd.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 22 juli 2016

Rusland blijft goud kopen: 18,7 ton in juni

Rusland heeft in juni 18,7 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Russische centrale bank. Daarmee groeit de totale omvang van de goudreserve naar een nieuw record van 1.499 ton. Omgerekend naar de actuele goudprijs vertegenwoordigt dat een waarde van $63,5 miljard.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 22 juli 2016

Nederland dringt staatsschuld relatief sterk terug

Nederland heeft zijn staatsschuld afgelopen jaar sterker teruggedrongen dan bijna alle andere eurolanden. Dat blijkt uit cijfers die Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag heeft gepubliceerd.

De Nederlandse staatsschuld bedroeg in het eerste kwartaal 64,8 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Een jaar eerder kwam de schuld nog overeen met 69,1 procent van de omvang van de Nederlandse economie. Alleen Ierland realiseerde een relatief sterkere verkleining van zijn schuld, van 97 naar 80 procent.

Griekenland heeft de hoogste schuld in de eurozone en zag die afgelopen jaar ook het snelst oplopen, met bijna 6 procentpunt naar 176 procent. Volgens de Europese begrotingsregels moeten landen hun schuld zien te beperken tot maximaal 60 procent van het bbp.