EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
32
kliks
26
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 5476 tot 5480
Geplaatst op: maandag 3 oktober 2016

Financiële positie pensioenfondsen blijft penibel

De Nederlandse pensioenfondsen zijn er afgelopen maand niet in geslaagd om hun penibele financiële positie te verbeteren.

Door het volatiele beursklimaat zagen de fondsen hun vermogens zelfs iets afnemen. De gemiddelde dekkingsgraad van de fondsen daalde in september van 98 naar 97 procent, blijkt uit een peiling door onderzoeksbureau Aon Hewitt. 

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 3 oktober 2016

Beursblik: ECB gaat opkoopprogramma uitbreiden

De Europese Centrale Bank gaat zijn opkoopprogramma vermoedelijk met een half jaar verlengen en koopt dan mogelijk ook obligaties met een negatief rendement van meer dan 0,4 procent op. Dit stelde ABN AMRO in een maandag gepubliceerd rapport.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 3 oktober 2016

Triodos Bank verlaagt spaarrente naar 0,1 procent

Triodos Bank heeft de spaarrente voor een normale internetspaarrekening gehalveerd, van 0,2 naar 0,1 procent. 

Daarmee is de vergoeding die klanten van de bank krijgen over hun spaargeld erg dicht bij de grens van 0 procent gekomen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 3 oktober 2016

‘Hard Brexit’?: Brits pond exact 20% minder waard dan 1 jaar geleden

Het Brits pond noteert maandag exact 20% lager dan een jaar geleden, nadat premier Theresa May tijdens het weekeinde details vrijgaf over de praktische invulling van de Brexit. May zal eind maart het befaamde artikel 50 inroepen om daarna een wetsvoorstel in te dienen dat de wetgeving  ongedaan maakt die Groot-Brittannië meer dan 40 jaar geleden in de EU bracht. 

Als de wet wordt aangenomen worden de Europese wetten die nu door de Britten worden gehanteerd omgezet in Britse wetten. Het Britse parlement kan die wetten dan aanpassen of verwerpen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 3 oktober 2016

Deutsche Bank is niet alleen. Heel het Europese bankensysteem davert op zijn grondvesten

De geschiedenis lijkt zich nogmaals te herhalen. Er dreigt opnieuw een bankencrisis. Deze keer is niet de VS maar Europa het epicentrum. Deutsche Bank is slechts een kanarie in de koolmijn. Maar er is 1 groot verschil. Deze keer ligt de schuld niet bij de banken zelf, regulatoren en centrale banken knijpen deze keer de banken zelf dood.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs