Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 5481 tot 5485
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

Brexit in de koelkast, Frexit op komst?

Zoals verwacht hebben de Britse leiders de Brexit in de koelkast gestoken tot ten vroegste 2019. Wellicht in de hoop dat het daar een stille dood sterft.

Theresa May beloofde om het vermaledijde artikel 50 van het Europees Verdrag pas in 2017 te activeren. Tegen dan wil ze met een concreet stappenplan naar Brussel trekken om de Brexit te voltooien. Althans, dat beweert ze.

Het heeft er alle schijn van dat men op die manier tijd wil kopen om op een jaar tijd voldoende Brexit-stemmers uit te roken en zo het democratisch draagvlak voor een Brexit te verkleinen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

‘Brexit komt pas in 2019’

Het Britse vertrek uit de Europese Unie, de zogeheten Brexit, komt mogelijk een jaar later dan verwacht. Dat hebben kabinetsleden volgens de krant The Times gezegd tegen hoge figuren in de financiële wereld in Londen.

De Britse premier Theresa May zou in januari het Europese artikel 50 in werking stellen, waarmee twee jaar van onderhandelingen van start zouden gaan. Omdat haar nieuwe ministeries voor de brexit en internationale handel dan nog niet klaar zouden zijn, ziet ze zich mogelijk gedwongen tot uitstel. Daarnaast zouden ook de verkiezingen in Duitsland en Frankrijk ervoor zorgen dat de brexitgesprekken op de lange baan worden geschoven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

De internationale handel neemt af!

De meeste kapitalisten zijn aanhanger van het marktidee van ‘vrije handel’. De overheid zou zich zo min mogelijk met de economische orde moeten bemoeien, zodat het marktmechanisme de overhand krijgt. Een recente grafiek afkomstig van HSBC Bank laat echter zien dat de internationale handel aan het afnemen is.

Op dit moment leven we in een politieke en economische onzekere tijd. We hebben te maken met een Brexit, terroristische aanslagen, gevaarlijke spelletjes van de centrale banken en de Amerikaanse machtsstrijd tussen Clinton en Trump. Al deze elementen weten er voor te zorgen dat steeds minder mensen enthousiast raken over het idee van de ‘vrije handel’.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

Britse overheid compenseert Europese subsidies

De Britse overheid gaat de subsidie die boeren, universiteiten en lokale regio’s vanuit Brussel krijgen zelf op zich nemen.  

Dit meldt de Britse minister van Financiën, Philip Hammond, zaterdag. Het gaat om een bedrag van 4,5 miljard pond (5,2 miljard euro) die de organisaties nu krijgen.

Projecten die voor de financiële update in de herfst subsidie aanvragen, krijgen dat bedrag ook als het land uit de EU stapt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

Het wordt nu wel heel aantrekkelijk om een helicopter te kopen

De prijzen van tweedehands helikopters dalen flink. De lage olieprijs drukt de vraag uit de olie-industrie. Een grootafnemer als Brazilië heeft het moeilijk en drones nemen soms taken als inspectievluchten over.

Neem het model 109A, van de Italiaanse maker Leonardo. Een oudje uit 1981 kost nu maar 220.000 dollar, 50 procent minder dan twee jaar geleden. Liever een recent exemplaar? Een Bell 407 uit 2010, eentje die je ook voor zakenvluchten kan gebruiken, kost 1,69 miljoen dollar, een daling van 13 procent in twee jaar.

De prijsdalingen zijn opmerkelijk, signaleert Quartz, omdat helikopter normaalgesproken beter hun waarde behouden dan auto’s.