Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 5486 tot 5490
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

EC dwingt Ierland door de zure Apple te bijten. Eigenbelang of EU-belang?

De Europese Commissie kondigde dinsdag aan dat het Amerikaanse techbedrijf Apple 13 miljard euro in

illegaal verkregen fiscale gunsten moet terugbetalen aan Ierland.

Het is de eerste keer dat Europa een fiscale veroordeling uitspreekt die van het kaliber is dat we normaal van de VS gewend zijn. Denk aan de monsterboete van 9 miljard dollar die de Franse bank BNP Paribas kreeg omdat ze het Amerikaanse embargo tegen Iran, Cuba en Soedan had geschonden. De VS zijn de wereldkampioen in het ophalen van enorme sommen bij bedrijven om de publieke opinie te paaien. 

Goed nieuws voor de Europese belastingbetaler De naheffing is goed nieuws voor de Europese belastingbetalers, omdat de Commissie eindelijk het signaal geeft dat ze het probleem van de fiscale optimalisering binnen de EU aanpakt. Die constructies laten bedrijven als Google, Amazon, Facebook en Apple toe amper of helemaal geen belastingen te betalen (Apple betaalde op zijn winsten van 2014 uiteindelijk 0,005% belasting).  Het bedrag van de naheffing is ook 40 keer hoger dan wat in eerdere soortgelijke zaken werd geclaimd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

De groeiende Chinese middenklasse in beeld gebracht

De consumeergerichte economieën moeten het voornamelijk van de bestedingen hebben. De Amerikaanse economie is de afgelopen tijd met name geprezen voor de hoge consumentenuitgaven waar het land mee te maken heeft. Deze consumentenuitgaven weten er voor te zorgen dat de economische groei, ondanks de relatief dure dollar, op peil blijft. Ook China kan ditzelfde pad gaan bewandelen.

De afgelopen maanden is het duidelijk geworden dat de Chinese transitie van een exportgerichte naar een consumeergerichte economie niet zonder slag of stoot gaat. Overigens is dit niet heel vreemd, want het groeiland bij uitstek is namelijk zo groot geworden dankzij haar export.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

Hoe gaat het nog met Oekraïne, een jaar na IMF lening?

Een jaar na de overeenkomst met Oekraïne omtrent een schuldherschikking van 18 miljard USD lijkt de obligatiemarkten in het land zicht eindelijk te stabiliseren. Aan de andere kant blijven de spanningen met Rusland bijzonder hoog.

De financiële problemen in Oekraïne zijn reeds jaren een feit. Na de Russische inval in de Krim zijn deze echter nog fel verergerd door de grote instabiliteit, de kapitaalvlucht en de lopende oorlogskosten. Het was een jaar geleden dan ook niet te vermijden dat Oekraïne zich moest richten tot het Westen om de lopende zaken te kunnen betalen. Deze werd ondanks het gebrek aan een goede kredietwaardigheid zonder veel problemen goedgekeurd door onder meer de Verenigde Staten. Dit uiteraard niet toevallig als tegengewicht ten opzichte van de Russen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

Perth Mint verkoopt 23,5% meer zilver in Q2

De verkoop van zilver is met ruim 23% gestegen bij de Perth Mint. Beleggers kochten echter.....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

EU wil nu een ‘Europees Ministerie van Financiën’

Ze zitten bij de Europese Unie niet stil. Na meer dan 7 jaar van onafgebroken eurocrisis waarbij Griekenland nog steeds een economische hel is. En nu Spanje, Portugal en Italië nagenoeg failliet zijn… beslissen ze in Brussel dat het gaspedaal nog verder ingeduwd moet worden.

De Eurozone is mislukt. Vanaf het begin stond in de sterren geschreven dat de monetaire unie op een gigantische ramp zou uitdraaien. Zowat alle grote economen waren het in de jaren ’90 hier roerend over eens.

We kennen de geschiedenis ondertussen. Zuid-Europese landen kampen met ontspoorde financiën en torenhoge werkloosheid. De Noord-Europese landen zijn beland in een transfertunie waarbij ze steeds de broek van de probleemlanden moeten ophouden.