Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 5486 tot 5490
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2016

Barclays: “Effect van de Brexit is immens groot”

Als we een blik werpen op de beurskoersen dan zou haast niemand u geloven als u zou vertellen dat op vrijdag 24 juni de wereldwijde aandelenmarkten nog te maken hadden met een beurscrash. Sinds die beruchte dag is een herstelbeweging in gang gezet, die tot op de dag van vandaag nog steeds intact is. Zakenbank Barclays is ondanks dit alles van mening dat het effect van de Brexit immens groot zal zijn.

Barclays analisten Fabrice Montagne en Andrezj Szczepaniak laten in een verklaring weten dat zij de kans groot achten dat het Verenigd Koninkrijk nog dit jaar in een recessie zal gaan belanden. Dit zal gaan gebeuren tijdens de laatste maanden van dit jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2016

Kunstverkopen bewijzen het: reële economie doet het slecht!

Voor het voorspellen van economische crisissen worden allerhande data gebruikt, ook enkel minder voor de hand liggende. Hoe vaak mensen hun haar laten knippen, hoeveel plastische chirurgie men laat uitvoeren en ook hoeveel kunst de rijken kopen. Die laatste indicator stuikt nu in mekaar.

Het Londense veilinghuis Christie’s kwam uit met tegenvallende cijfers voor het eerste half jaar.

Terwijl in dezelfde periode vorig jaar nog voor $3,4 miljard aan kunst geveild werd, viel dit dit jaar terug tot $2,5 miljard. Een daling van 37,5%!

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2016

'Spaanse bank BBVA schrapt mogelijk tweeduizend banen'

De Spaanse bank BBVA doet mogelijk een stevige ingreep in zijn personeelsbestand. Naar verluidt staan de banen van minstens tweeduizend werknemers op de tocht.

Vooral bij de investeringsbank en bij de afdelingen die over leningen gaan, worden ingrepen verwacht, meldt persbureau Bloomberg vrijdag op basis van ingewijden.

Maar de directie heeft nog geen definitieve beslissing over de reorganisatie genomen, aldus de bronnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2016

6 tips om snel €1.000 te sparen

Wanneer je het moeilijk hebt om iedere maand rond te komen, lijkt €1.000 sparen een onmogelijke opdracht. Toch zijn er mogelijkheden om snel €1.000 te sparen. Dat geeft je dan de mogelijkheid om een financieel vangnet op te bouwen en … om later zelfs nog meer te sparen.

Meer geld verdienen dan uitgeven, het is de snelste weg naar financiële vrijheid. Spaargeld geeft je veel meer flexibiliteit in het leven.

Meer geld verdienen dan uitgeven, het is de snelste weg naar financiële vrijheid. Spaargeld geeft je veel meer flexibiliteit in het leven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2016

“Goud gaat crashen”

Bent u ook bekend met die dramatische uitspraken over goud? Vast wel, want we kregen in de voorbije dagen weer wat paniekerige emails binnen van lezers die dit soort onheilsberichten aan ons doorstuurden… En wat wij daar zo van vonden, want ‘de correctie duurt nu al een week’.

Sorry, beste lezer, maar wie niet tegen enkele weken van tegenvallende koersreacties kan, die heeft bij goud en zilver helaas niet veel te zoeken. Zo simpel is het.

En wat die doemberichten aangaat, als sommige partijen al sinds de eeuwwisseling roepen dat goud enkel kan dalen, dan kregen ze in de voorbije 4 jaar misschien even gelijk, maar zaten ze de overige 12 jaar grandioos fout. U mag zelf de conclusie verbinden aan een score van 4/12.