Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 5491 tot 5495
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 21 juli 2016

'De onrust en chaos na de Brexit is voorbij'

Londen en Brussel draaien na de Brexit nog steeds om elkaar heen: hoe gaan we het aanpakken? Wat moet er gebeuren? We zijn nog niets opgeschoten en tóch is de situatie op de financiële markten weer hersteld. Dat zegt macro-econoom en BNR's economiecommentator Kees de Kort.

'Vier weken geleden kregen de financiële markten een enorme dreun. Er heerste onrust, chaos en men vroeg zich af: hoe nu verder? Dat is nu helemaal voorbij', zegt De Kort. 'De koers van de pond staat nog wel lager dan een maand geleden, maar op de financiële markten is dit pijntje verwerkt.' Dat is opmerkelijk, want het hele Brexitproces moet nog beginnen, merkt De Kort op. 'Mevrouw May is net bij Merkel geweest, ze gaat nog naar Brussel toe, maar blijkbaar verwacht de financiële markt toch niets bijzonders.'

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 juli 2016

Eindelijk weer een praktische toepassing voor goud, in knie- en heupprotheses

Onder beleggers is goud sinds het Brexit referendum weer razend populair, maar de praktische toepassingen van het edelmetaal zijn in de loop der jaren weggesmolten. Tot nu. Goud zou wel eens een comeback kunnen maken in ons eigen lichaam.

Met een prijs van ruim 1318 dollar per ounce is goud momenteel stevig aan de prijs. Onrealistisch hoog zelfs, denken analisten van de Rabobank.

Een belangrijke reden waarom sommige beleggers zoals Warren Buffett geen fan zijn van goud is het gebrek aan praktische toepassing voor het metaal. Met het loslaten van de goudstandaard, heeft het zijn functie als ruilmiddel verloren. Gouden kiezen zie je nog zelden. Alleen als grondstof voor sieraden kom je het goedje nog regelmatig tegen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 juli 2016

Ethereum: diefstal teruggedraaid via ‘hard fork’

De ‘conservators’ van het cryptoplatform Ethereum hebben woensdag 20 juli een controversiële maatregel, een zogenaamde hard fork, doorgevoerd. Hierdoor kan de diefstal van juni, waarbij zo’n $60 miljoen van de digitale munt werd gestolen, grotendeels worden teruggedraaid. De impact op lange termijn van deze ingreep is nog onduidelijk.

De hard fork werd op woensdag doorgevoerd en ontwikkelaars, gebruikers en mijners, die transacties mogelijk maken en daarvoor worden vergoed in nieuwe ethers, hebben de keuze om de wijziging al dan niet te aanvaarden. Na enkele uren had volgens oprichter Vitalik Buterin bijna 85% van alle betrokkenen het licht op groen gezet voor deze ingreep. De prijs voor een ether (ticker ETH) veerde alvast met 7% op.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 juli 2016

Snijden in pensioen voor 2017 nadrukkelijk op de agenda

Afgelopen kwartaal wisten de fondsen hun financiële positie min of meer stabiel te houden. Maar de tijd dringt en de fondsen slagen er maar niet in uit de gevarenzone te geraken.

Ambtenarenfonds ABP en zorgfonds PFZW geven aan dat hun zogeheten actuele dekkingsgraad nog altijd maar net boven de kritisch grens zit waarbij aan verlaging van de pensioenen niet meer te ontkomen valt. Metaalelektrofonds PME zegt afgelopen kwartaal verder achterop geraakt te zijn met zijn herstelplan.

De dekkingsgraad is een graadmeter die aangeeft in hoeverre de fondsen aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Die schommelt bij ABP (90,6 procent), PFZW (89 procent) en PME (90,8 procent) rond de 90 procent. Daarmee is de kans op pensioenkortingen bij deze drie fondsen het grootst.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 21 juli 2016

ECB handhaaft rente op 0%

De ECB laat de rente ongewijzigd op 0%. Vanmiddag om half drie zal ECB-president Mario Draghi een toelichting geven op dit rentebesluit. Het belooft een interessante persconferentie te worden met onderwerpen als de Brexit en de Italiaanse bankencrisis. En komt er een verruiming van het stimuleringsprogramma?