Nieuws / Artikelen met het woord

57831 artikelen gevonden. Artikel 5491 tot 5495
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

Banken willen gesprek met regering over minimumrente

De banken willen een gesprek voeren met de regering over de wettelijke minimumrente van 0,11 procent op de spaarboekjes. Dat zegt Michel Vermaerke, topman van de federatie van financiële instellingen Febelfin in Het Laatste Nieuws.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

Wat is er met Saoedi-Arabië aan de hand?

De landen in het verre Oosten werden lang beschouwd als de ‘heilige plaats’ waar het geld in overvloed stroomde. Toch lijkt die ‘gouden droom’ voor de Arabische landen stilletjes ten einde te komen. De droom van Saoedi-Arabië is zelfs al veranderd in een regelrechte kater.

Het afgelopen jaar werd al duidelijk dat de Saoedi-Arabische economie last had van de nodige groeikrampen. De economie van dit olieland weet aan een steeds lager economisch tempo te groeien, en dit is natuurlijk te danken aan de dalende olieprijs.

De recent verschenen cijfers maken duidelijk dat de economie van Saoedi-Arabië tijdens het eerste kwartaal wist te groeien met 1,5%. Wellicht klinkt dit cijfer in onze oren redelijk hoopvol, maar voor de overheid van Saoedi-Arabië is dat zeker niet het geval. Dit betekende immers de laagste kwartaalgroei in 13 jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

Goud/platina heeft goed nieuws voor aandelen

De vooruitzichten voor de Amerikaanse aandelenmarkten op middellange termijn zien er vandaag afgaande op de ratio goud/platina uitstekend uit. Dat beweert althans Darien Huang, universiteitsprofessor economie aan de Cornell University, op Marketwatch. Hij bestempelt deze indicator als de meest betrouwbare van al deze die hij reeds heeft bestudeerd.

Een zeer verrassende vaststelling want edelmetalen worden immers beschouwd als weinig of zelfs negatief gecorreleerd met de aandelenmarkten. Vandaar dat velen edelmetalen als een uitstekende diversificatie voor een portefeuille zien.

Maar Huang is categoriek en geeft aan dat de goud/platina-ratio de voorbije 40 jaar, sinds goud in de VS vrij kan worden verhandeld, de beste voorspellende waarde heeft voor een brede aandelenindex zoals de Wilshire 5000. En dat van alle indicatoren die hij heeft bestudeerd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

Deze Friese IT-ondernemer bouwde drie bedrijven op en verkocht ze voor miljoenen

Het Friese bedrijf AppMachine is deze week volledig overgenomen door het beursgenoteerde Endurance International Group. Het is voor IT-ondernemer Siebrand Dijkstra de derde keer dat hij een bedrijf vanaf nul opbouwt en verkoopt voor miljoenen.

Voor de 48-jarige ondernemer, die in 2014 door IT-vakblad Computable werd uitgeroepen tot CEO van het Jaar, is AppMachine niet het eerste bedrijf dat hij vanaf nul opbouwt en verkoopt.

Als hij 24 is, richt hij Quality Netware Tools (QNT) op, dat communicatiesoftware maakt in een tijd dat internet nog geen gemeengoed is. Als dat eenmaal opkomt, levert hij voor provider XS4ALL internetdiensten vanaf zijn zolder in Leeuwarden. “Ik heb een beetje het internet naar Friesland gebracht”, zei Dijkstra.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

James Grant: "We leven in een experiment dat niet goed zal aflopen."

James Grant is een expert op het gebied van rentevoeten. Hoewel er niet veel rentevoeten meer te vinden zijn, is er nog wel veel te doen op de markt. Centrale banken duwen het experiment met onconventioneel monetair beleid tot extremen. Dit kan dan ook niet goed aflopen volgens Grant. Hij geeft dan ook nog steeds de voorkeur aan goud.

Honderden miljarden obligaties opkopen, negatieve rentevoeten, centrale banken die aandelen kopen, … de maatregelen worden bijzonder extreem om zelfs nog maar een zwakke economische groei te bekomen.

Dit is wat de expert met decennia ervaring daarover te zeggen heeft.