Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 5496 tot 5500
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

Japanse export blijft dalen

De Japanse export is in juni voor de negende maand op rij gedaald. Dat liet de Japanse overheid maandag weten.

De export zakte met 7,4 procent in vergelijking met een jaar eerder. Economen rekenden in doorsnee op een afname met 11,3 procent. De gestaag afnemende uitvoer onderstreept de problemen die Japanse exporteurs ondervinden door de tragere wereldeconomie en de schommelingen op de valutamarkten.

De import ging met 18,8 procent omlaag. Het Japanse handelsoverschot kwam uit op 692,8 miljard yen (5,9 miljard euro).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

S&P 500 blijft ondanks negatief nieuws recordhoogte opzoeken, wat gaat er mis?

De wereldwijde risico’s nemen toe, de Amerikaanse economie verzwakt maar toch blijven de Amerikaanse beurzen nieuwe recordhoogtes opzoeken. Wat drijft deze beleggers om in een dergelijke markt te blijven investeren?

Ondanks diverse economische gevaren en reeds gebeurde zaken blijft de S&P 500 nieuwe hoogtes opzoeken. Zowel de Brexit, het stijgende terrorisme gevaar en de mogelijke verkiezing van Donald Trump wordt volledig genegeerd door beleggers die volop speculeren alsof dit een periode van grote economische bloei is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

Globalisatie: een noodzakelijk gegeven om de wereldeconomie te redden (en tegelijk de ondergang)

De financiële leiders van de belangrijke en grootste economieën ter wereld lieten dit weekend hun ongerustheid weten over het groeiende anti-globale denken overal ter wereld. Net de globalisatie zorgt voor een hogere groei, een gegeven waar er op dit moment een absolute noodzaak aan is.

Een maand na de verrassende Brexit waarbij het Verenigd Koninkrijk zich na decennia buiten Europa plaatst komen de leiders van de G20 samen om te bespreken op welke manier de globale economie nieuw leven kan ingeblazen worden. Naast de vaste leden van de G20 zijn op deze meeting ook andere personen aanwezig zoals Christine Lagarde (IMF) of president Jim Youg Kim (Wereldbank).

Eén van de belangrijkste punten op de agenda was de aanwakkerende anti-globalisatie, overal ter wereld. Dit onder meer via handelsbeperkingen, het uitstappen uit de Europese Unie (Brexit) of oprukken van extreme partijen in het Westen. Net de globalisatie van de economie heeft het Westen de laatste decennia veel opgebracht en gezorgd voor een jarenlange economische bloei.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 24 juli 2016

Rijke elite in Midden-Oosten vertoont eerste tekenen van zwakte

Waar de oliecrisis reeds enige tijd gaande is lijken nu ook andere sectoren schade te ondervinden van de gedaalde olieprijzen waaronder het toerisme en de industrie in het Midden-Oosten.

Dubai, één van de meest gediversifieerde economieën in het Midden-Oosten begint ook in andere sectoren te ondervinden wat de impact van de lage olieprijzen is. Onder meer door de gedaalde waarde van de munt is het aantal buitenlandse investeringen gedaald in de Golf-regio. Door het gestegen risico zoeken investeerders andere plaatsen dan het Midden-Oosten welke jarenlang een gedroomde trekpleister was voor de rijke elite.

Onder meer in de financiële sector in de Verenigde Arabische Emiraten is er sprake van duizenden ontslagen welke echter enkel schattingen zijn door het gebrek aan officiële cijfers. Dubai is de draaischijf voor financiële transacties in het Midden-Oosten waardoor dit een duidelijk signaal is van de problemen in de regio.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 24 juli 2016

People’s Bank of China vergroot inspanningen om Yuan te ondersteunen

De People’s Bank of China (of kortweg PBOC) zal zijn inspanningen nog verder vergroten om de Yuan te stabiliseren de komende tijd. Dit na een verdere daling de afgelopen week ten opzichte van enkele wereldmunten.

Niet enkel ten opzichte van de USD maar ook ten opzichte van de andere wereldmunten zal er een stabilisatie nagestreefd worden aldus gouverneur Chen Yulu in een interview zondag. De focus zal zowel gelegd worden op grensoverschrijdende diensten als de offshore markten.

Voorlopig blijft dit alles bij woorden maar het is te verwachten dat de PBOC wel degelijk in een grotere mate zal ingrijpen op de internationale markten. Het deed dit meermaals in het verleden waarbij China wel degelijk de mogelijkheden heeft om de markten enigszins te sturen.