Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 5496 tot 5500
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

TTIP: ‘Als we niet met de VS onderhandelen, met wie dan wel?’

De Duitse vice-kanselier en minister van Economie Sigmar Gabriel verklaarde tijdens het weekeinde dat de TTIP-onderhandelingen de facto gefaald hadden,‘zelfs als niemand bereid lijkt dat toe te geven’, voegde hij daar aan toe.

TTIP staat voor Transatlantic Trade and Investment Partnership (Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag) en is een vrijhandelsverdrag, waarover momenteel wordt onderhandeld tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten.

Frankrijk wil de opschorting van de onderhandelingen

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

Een niksverhaal

De Japanse cijfers zijn weer treurig, terwijl ze er alles aan doen om het tij te keren. Opmerkelijk, vindt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

'De werkloosheid in Japan is echt minimaal: drie procent. Dan zou je toch zeggen dat de lonen wel omhoog gaan', zegt De Kort. 'Maar die lonen stijgen niet. Dat intrigeert me nou. Er is iets met dat cijfer, anders zouden die lonen omhoog moeten gaan.'

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

Amerikaanse defensie maakt er een zootje van

Op zoek naar een baan zonder verantwoording? Zoek niet verder en solliciteer bijvoorbeeld bij het Pentagon of de Defense Finance and Accounting Service (DFAS) in de VS.

Het Amerikaanse leger blijkt in 2015 namelijk voor maar liefst 6,5 biljoen dollar aan ‘accounting errors’ te hebben gemaakt.

De fouten kwamen omhoog tijdens een audit door de Office of Inspector General van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Dat zal toch vast miljoen moeten zijn of hooguit miljard? Neen, 6,5 biljoen dollar aan administratieve fouten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

Is De Timing Opnieuw Bijna Perfect?

Afgelopen weekend kwamen we onderstaand grafiekje tegen van Casey Research. Het plaatst de huidige (nieuwe) stierenmarkt van goud in perspectief, door te vergelijken met eerdere periodes van oplopende goudprijzen.

Het korte donkerrode lijntje, stelt de huidige goudmarkt voor. Piepjong dus, terwijl periodes van stijgende goudprijzen meerdere jaren lopen en uiteindelijk resultaten boeken in veelvouden van honderd procent rendement.

Schitterend vooruitzicht… Maar is het echt zo simpel?

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

Dramatische graanoogst zet Franse boeren aan tot zelfmoord

Een desastreuze graanoogst drijft vele Franse landbouwers tot wanhoop. Door ongunstige weersomstandigheden en ongunstige geopolitieke ontwikkelingen worden de Franse graanproducenten geconfronteerd met een kleine oogst en lage marktprijzen.

Daardoor zijn de inkomsten zwaar teruggevallen, zodat het voor veel boeren quasi onmogelijk is geworden hun rekeningen te blijven voldoen en kredieten te blijven afbetalen. Dat meldt onder meer het Franse Observatoire National du Suicide.