Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 551 tot 555
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 24 oktober 2017

Britse econoom: We zijn toe aan de ‘donut economie’

Hoera, de economie groeit weer! We zijn flink aan het shoppen geslagen na de stijging van onze koopkracht. Maar de CO2-uitstoot en de ongelijkheid stijgen helaas net zo hard. Wat is hier aan te doen? De Britse econoom Kate Raworth gebruikt een krachtig beeld voor een nieuwe circulaire economie: de donut. Onze economische activiteiten zouden niet uit de bocht moeten vliegen, maar groeien binnen grenzen, in een ideale cirkel, een donut economie.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 oktober 2017

Is palladium het nieuwe goud?

Op de grondstoffenmarkt geniet goud op dit ogenblik heel wat minder belangstelling dan palladium. Dat hebben een aantal experts tegenover de Brits zakenkrant Financial Times gezegd.

Het metaal staat op dit ogenblik genoteerd aan een prijs van 967 dollar per ounce of 31.090 dollar per kilogram. Daarmee heeft de waarde van palladium sinds begin dit jaar een stijging met 40 procent laten optekenen. Goud is over eenzelfde periode 12 procent duurder geworden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 oktober 2017

Trump dreigt steun Europa definitief te verliezen bij opzeggen Iraans nucleair akkoord

De strategie welke Trump sinds kort bewandeld ten opzichte van Iran is verre van feilloos. De kans dat dit alles de positie van de Verenigde Staten zal verzwakken op het wereldtoneel is vrij groot. Een kans welke door andere spelers snel zal in ingevuld worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 oktober 2017

Obama en Bush bezorgd om de staat van de VS onder Trump

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama heeft voor het eerst sinds zijn aftreden een toespraak gehouden op een politieke bijeenkomst. Dat gebeurde in de staten New Jersey en Virginia, waar hij twee partijgenoten wilde steunen die campagne voeren om de lokale gouverneurszetel te bemachtigen. Uren eerder had ook Obama’s voorganger George W. Bush zijn eerste politieke speech gegeven sinds hij op pensioen ging.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 23 oktober 2017

Rusland: VS heeft Raqqa van de kaart geveegd

De internationale coalitie onder leiding van de Verenigde Staten heeft de Syrische stad Raqqa compleet van de kaart geveegd, vergelijkbaar met de manier waarop Dresden in 1945 door de geallieerden werd platgebombardeerd. Dat zei de woordvoerder van het Russische Ministerie van Defensie, Igor Konashenkov, afgelopen zondag in een verklaring.