Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 5501 tot 5505
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Een keizer zonder kleren

In de Verenigde Staten vallen de resultaten ontzettend tegen. BNR’s macro-econoom Kees de Kort vraagt zich af: wat nu?

'Janet Yellen weet het niet meer. De Fed weet het ook niet meer. Je luistert gewoon naar oude YouTube filmpjes. Het is over en ze weten het gewoon niet meer', aldus De Kort. 'Alles wat ze voorspellen komt gewoon niet uit. Alles wat ze gedaan hebben, heeft hele matige resultaten.'

En dat zal binnenkort ook echt merkbaar zijn, zegt De Kort: 'Bij het grote publiek heeft de keizer binnenkort geen kleren meer aan. Sparen, pensioenen, banken en verzekeraars, die dingen worden alleen maar erger. De magie is uitgewerkt.'

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Polen nu grootste migrantengemeenschap van het VK

In Groot-Brittannië wonen op dit ogenblik 831.000 Polen. Daarmee is India niet langer het belangrijkste land van herkomst in de migratie naar Groot-Brittannië. Dat blijkt uit gegevens van het Britse Office for National Statistics.

De cijfers tonen tegelijkertijd dat in Groot-Brittannië vorig jaar voor de eerste keer in de geschiedenis meer dan drie miljoen inwijkelingen uit andere landen van de Europese Unie herbergt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Griekse economie laat kleine groei zien in tweede kwartaal

De Griekse economie heeft in het tweede kwartaal een kleine groei laten zien, na de krimp in de eerste drie maanden van dit jaar. 

Dat maakt het Griekse statistiekbureau maandag bekend, op basis van definitieve cijfers.

De groei bedroeg 0,2 procent op kwartaalbasis, na een neergang met 0,2 procent in het eerste kwartaal. Bij een voorlopige raming werd voor de afgelopen periode een vooruitgang van 0,3 procent gemeld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Grootste pensioenfonds ter wereld verliest $52 miljard

’s werelds grootste pensioenfonds rapporteerde over het 2e kwartaal 2016 een verlies van maar liefst $52 miljard. Het Government Pension Investment Fund uit Japan zag de waarde van zijn activa 3,9% dalen door een dalende aandelenmarkt en stijgende yen.

Oktober 2014 besloot GPIF om meer kapitaal in te zetten op aandelen in plaats van obligaties. De daling van het 2e kwartaal zorgde ervoor dat bijna alle winst van de laatste 6 kwartalen van tafel werd geveegd.

Het verlies van 5,3 biljoen yen of $52 miljard volgt op het grootste jaarlijkse verlies (Q12015 – Q12016) sinds de financiële crisis. Nadat het fonds profiteerde van stijgende aandelenkoersen en een dalende yen krijgt het pensioenfonds in 2016 af te rekenen met het tegenovergesteld.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Inkomsten OPEC-landen van 753 naar 341 miljard (-55%) op 2 jaar tijd

De lidstaten van de Organisation of Petroleum Exporting Countries (Opec) zullen dit jaar met de productie van olie een gezamenlijk inkomen genereren van 341 miljard dollar. Dat betekent een daling met 55 procent tegenover twee jaar geleden.

Dat blijkt uit ramingen van de Amerikaanse  Energy Information Administration (EIA). Vorig jaar werd een daling met 46 procent tot 404 miljard dollar gemeld. Voor volgend jaar wordt mogelijk wel een stijging tot 427 miljard dollar in het vooruitzicht gesteld.

De terugval van de inkomsten van het Opec-kartel is te wijten aan de belangrijke prijsdalingen waarmee de oliesector de voorbije periode werd geconfronteerd.