Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 5511 tot 5515
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 21 juli 2016

ECB handhaaft rente op 0%

De ECB laat de rente ongewijzigd op 0%. Vanmiddag om half drie zal ECB-president Mario Draghi een toelichting geven op dit rentebesluit. Het belooft een interessante persconferentie te worden met onderwerpen als de Brexit en de Italiaanse bankencrisis. En komt er een verruiming van het stimuleringsprogramma?

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 21 juli 2016

Beleggers stappen massaal in goud-ETF's

Veruit de grootste instroom in ETF's van ETF Securities sinds het begin van 2016 was in goud-ETF's, met een totale instroom van $2,3 miljard in het eerste halfjaar van 2016. Deze stijging weerspiegelt de massale trek van beleggers naar veilige havens die werd veroorzaakt door Brexit, de onzekerheid ten aanzien van het monetaire beleid van de ECB en de Fed en zorgen over de presidentsverkiezingen in de VS.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 juli 2016

Grootste prijsstijging koopwoningen in bijna negen jaar

Bestaande koopwoningen zijn in juni 4,6 procent duurder vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dit is de hoogste prijsstijging in bijna negen jaar.

Dit melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster donderdag. Sinds juni 2013 is er al sprake van een stijgende trend.

Het gemiddelde prijsniveau van de bestaande koopwoningen is in juni 2016 even hoog als in januari 2005. Huizenprijzen zijn nog altijd lager vergeleken met augustus 2008, toen een piek werd bereikt. Prijzen moeten nog 9,8 procent stijgen doordat dit niveau opnieuw bereikt wordt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 juli 2016

Pensioenfondsen waarschuwen opnieuw voor kortingen

Grote Nederlandse pensioenfondsen waarschuwen opnieuw voor mogelijke kortingen op pensioenen.

ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, noemt een verlaging van de pensioenen in 2017 "een reële mogelijkheid".

Om een verlaging te voorkomen, moet de dekkingsgraad van het ambtenarenfonds eind december boven de kritische grens van 90 procent blijven. ABP verwacht de komende vijf jaar niet of nauwelijks in staat te zijn de pensioenen te verhogen (indexatie).

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 21 juli 2016

Zwitserland veroordeelt man die ‘zich klaarmaakte om voor IS te gaan vechten’

Zwitserland heeft een staatsburger die aanstalten maakte om in Syrië voor de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) te gaan vechten veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf met uitstel. De man was in april 2015 gearresteerd toen hij zich op de luchthaven van Zurich klaarmaakte om een vlucht naar Istanboel te nemen.

De rechter deed beroep op een federale wet die verbiedt ‘om handelingen van terroristische organisaties aan te moedigen.’ De maximumstraf voor dat vergrijp is 5 jaar gevangenis.