Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 5516 tot 5520
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Kredietbeoordelaar S&P verlaagt rating Turkije

Ratingbureau Standards & Poor's heeft de kredietscore van Turkije verlaagd van BB+ tot BB, na de mislukte couppoging van afgelopen vrijdag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Doodstrijd: Deutsche bank sluit 26% van zijn filialen!

De neergang van Deutsche bank is een triller van ongeziene proporties. De bank neemt maatregelen om het bloeden te stelpen, maar dat zal allemaal weinig effect hebben.

Nadat de bank in 2015 een verlies van €7 miljard optekende kon een herstructurering niet uitblijven.

Deutsche Bank gaat nu 188 van zijn 723 bankfilialen sluiten. Dat is meer dan een vierde van al haar vestigingen!

Tegelijk worden 3.000 voltijdse werknemers ontslaan.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

‘Erdogan zal éénpartijmodel onmiddellijk invoeren’

Nadat dinsdag 15.000 onderwijzers waren ontslagen en de licenties van nog eens 21.000 professoren die in het privé-onderwijs actief zijn waren ingetrokken, heeft de regering Erdogan woensdag alle Turkse academici die in het buitenland verblijven bevolen zo snel mogelijk naar Turkije terug te keren.

Dat meldt het staatspersagentschap Anadolu. De Turkse Hoge Raad voor Onderwijs heeft ook alle academici verboden het land te verlaten.

Volgens de openbare televisiezender TRT zijn al 95 academici aan de universiteit van Istanboel (foto) uit hun ambt verwijderd. Ook moeten de rectoren van alle universiteitscampussen in het land voor 5 augustus ‘de banden van al het academisch en administratief personeel met de FETO’ onderzoeken. FETO is een acroniem voor wat de regering Erdogan de ‘Fethulah Terroristische Organisatie’ van de in ballingschap levende predikant Fethulah Gülen noemt. Deze laatste zou volgens Ankara het brein achter de mislukte coup zijn, iets wat door de betrokkene zelf als een fabel wordt afgedaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Schokkend: IMF ontmaskert zichzelf

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is officieel “een internationale organisatie voor monetaire zaken”, maar in feite een politieke drukkingsorganisatie die de weg naar een internationale wereldregering moet voorbereiden.

Dat werd deze week nog maar eens pijnlijk duidelijk.

Het IMF waarschuwde de Britten in de aanloop naar het Brexit-referendum voor een totale catastrofe. De Britse pond en economie zouden als een kaartenhuisje in mekaar storten indien een meerderheid voor een uittrede uit de EU zou stemmen. Engeland zou naar het stenen tijdperk worden teruggebracht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

De grote molensteen rond de Afrikaanse economische groei waar niemand over spreekt

Afrika is een raar continent. Hoe kan een regio met zo’n rijke bodemschatten en zo’n goedkope arbeidskrachten toch zo arm zijn?

Het narratief is bekend: plotse dekolonisatie heeft een machtsvacuüm gecreëerd, en die politiek-institutionele stabiliteit heeft Afrika sindsdien in een onafgebroken humanitaire en politieke crisis gestort. Andere verklaringen zouden klimaatverandering, kwade wil van het Westen, en Chinees neo-kolonialisme zijn.

De Verenigde Naties komt nu met een nieuwe hypothese naar buiten: gebrek aan goede boekhouders.