Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 5531 tot 5535
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Negatieve rente : een grote bedreiging voor geld en economie

De centrale banken hebben een doorslaggevende rol gespeeld in het stabiliseren van de financiële crisis in 2008. Daarbij namen ze hun toevlucht tot onconventionele maatregelen. Eén daarvan is de zogenaamde nulrentepolitiek, die geëvolueerd is naar een beleid van negatieve rente. Die strategie heeft echter bijzonder nefaste gevolgen voor het functioneren van het financieel-economisch systeem.

Wat is negatieve rente ? De kredietcrisis zette centrale banken ertoe aan om de officiële rentevoeten agressief te verlagen. Hierdoor werd het aantrekkelijker om geld te lenen voor investeringen of consumptie. De Zweedse nationale bank was in 2009 de eerste om negatieve rente te introduceren. Maar ook Zwitserland, Japan en de Europese Centrale Bank (ECB) hanteren momenteel deze aanpak. Waarom drukken de centrale banken de rentestanden naar beneden ?

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Wie millennials kan managen kan tot 20.000 dollar per uur verdienen

Een coach die gespecialiseerd is in het omgaan met millennials en die deze kennis kan overbrengen op managers die voor de grote banken op Wall Street werken, kan daarvoor tot 20.000 euro per uur factureren. Het onderwerp is voor die banken vandaag dan ook van cruciaal belang. Banken genoten lange tijd de voorkeur van de jonge afgestudeerden aan de grote Amerikaanse universiteiten. Ze mochten elk jaar opnieuw vissen in een onbeperkte vijver van nieuw talent. Die tijd is voorbij nu Wall Street concurrentie van Silicon Valley heeft gekregen.

Millennials zijn anders
Uit een analyse van de Financial Times, blijkt dat nog amper 10% van de gediplomeerden van de 10 meest befaamde MBA-scholen zich vorig jaar bij investeringsbanken meldden, tegen 20% in 2008. LinkedIn bracht nog een opgemerkte verandering aan het licht. Millennials bleven in 1995 gemiddeld 30 maanden op Wall Street actief alvorens andere oorden op te zoeken. In 2016 is dat bijna gehalveerd tot 17 maanden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Komt na het zuur eindelijk het zoet?

Ooit zong Bob Dylan ‘the times they are a changing’. Het zou zo maar kunnen dat we aan de vooravond staan van een belangrijke verandering in het economisch beleid in de Westerse landen. Tot dusverre waren overheden ervan overtuigd dat de financiële crisis, die de wereld al bijna acht jaar in haar greep houdt, alleen op te lossen was door fors te bezuinigen. Maar dat verandert...

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Bank of England kan bijna geen staatsobligaties vinden

De Bank of England kondigde vorige week aan voor £70 miljard aan obligaties op te kopen, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. De Britse centrale bank wist dinsdag namelijk niet meer dan £1,12 miljard aan schuldpapier te kopen, terwijl haar doelstelling was om £1,17 miljard uit de markt te halen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

10 tips voor een succesvolle carrière

Als jongeling vraag je jezelf misschien wel eens af hoe al die oudere mannen en vrouwen aan al die miljoenen komen. Als je het antwoord zou kennen, zou je er dan alles aan doen om het zelf ook te bereiken? Als ‘Ja’ jouw antwoord is, hebben we zeer goed nieuws. Het is eigenlijk niet zo heel moeilijk, vooral niet met onderstaande 10 tips.

De kracht om (later) miljonair te worden, ligt namelijk in je gewoontes. Iedereen heeft gewoontes, iedereen gedraagt zich op zijn eigen manier. Maar miljonairs hebben van die gewoontes die hen succesvol maken. Geld is niet belangrijk, geld is eerder een bijproduct van een succesvolle carrière.

Wanneer je bepaalde gewoontes kan aanleren om succesvol te worden, volgen de miljoenen vanzelf. Wanneer je met onderstaande 10 tips iedere dag 1% beter kan worden, lacht het succes je binnenkort toe: