Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 5531 tot 5535
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 11 september 2016

Centrale banken trekken de aandacht

Na de Amerikaanse en Europese centrale banken is het komende week de beurt aan de Bank of England. Even een overzichtje van deze centrale bankenpolitiek die de markten in haar greep houdt.

De Europese Centrale Bank kwam afgelopen donderdag met een rentebesluit, gevolgd door een persconferentie. Ze stelden teleur door niets te doen, niets te zeggen.

Vooraf werd er druk gespeculeerd over wat voorzitter Mario Draghi zou doen. Hoofeconoom Van BNP Paribas Fortis, Koen De Leus, kon zich ook beide scenario’s voorstellen. De ECB zal volgens hem maar al te graag haar geloofwaardigheid behouden en de doelstelling van net geen 2% inflatie realistisch houden, bereiken. Daarvoor zouden ze dan ook alle middelen uit de kast willen halen. Aan de andere kant is er dan weer de geruststelling dat de markten zeer matig reageerden op de brexit. De vertrouwensindicatoren stabiliseren, men had voor erger gevreesd. Een mogelijkheid was volgens De Leus het verlengen van het opkoopprogramma van obligaties.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 11 september 2016

Hillary Clinton onwel bij herdenking 9/11 in New York

Hillary Clinton is zondag in New York onwel geworden bij de herdenking van de aanslagen van 11 september 2001.

Volgens haar campagneteam raakte de democratische presidentskandidate “oververhit” en is ze door medewerkers naar het appartement van haar dochter Chelsea gebracht.

Nieuwszenders NBC en FOX meldden eerder op basis van bronnen bij de politie dat Clinton onwel was geworden en dat ze mogelijk was flauwgevallen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 11 september 2016

Oostenrijk wil dat EU meer investeert in economie

De Europese Unie moet veel meer investeren in de economie om het vertrouwen van de burgers terug te winnen. Dat vindt de Oostenrijkse bondskanselier Christian Kern.

De Europese Commissie is van plan 315 miljard euro te investeren, maar dat is volgens Kern onvoldoende. "Zelfs als je dat bedrag verdubbelt, is het nog niet genoeg", aldus de sociaal-democratische kanselier in een opiniestuk in de Frankfurter Allgemeinen Zeitung zondag.

Hij pleit ervoor van Europa weer "het continent van de hoop" te maken. Door de bezuinigingpolitiek is er volgens Kern veel schade ontstaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 11 september 2016

Dit land in Zuid-Europa maakt amper gebruik van zonne-energie?!

Zonne-energie is tegenwoordig niet enkel meer een opkomende technologie maar eerder big business. De strijd met olie is in de meer zuidelijke landen reeds beslecht en ook in de meer noordelijk gelegen landen is zonne-energie competitief.

In tal van landen worden er massale investeringen gedaan in milieuvriendelijke technologieën waarbij fotovoltaïsche cellen overal opduiken. Waar het Midden-Oosten in eerste instantie amper investeringen deed door de grote hoeveelheden olie is ook hier een kentering merkbaar. Eén land met een nochtans uitstekende ligging blijft echter hopeloos achter, namelijk Spanje….

Spanje, een land gekend voor de vele zon, heldere dagen en tal van ruimte om deze te installeren blijft hopeloos op het vlak van zonne-energie. Vorig jaar installeerde het land slechts 51MW aan fotovoltaïsche cellen. Dit terwijl uitgerekend in Spanje dit goedkoper is dan alle andere energievormen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 11 september 2016

Met deze cryptomunt had je in 7 dagen miljonair kunnen zijn

Begin september was er ineens Monero, een digitale munt die als een raket omhoogschoot. De site AlphaBay, waar louche internetgebruikers drugs, wapens en gestolen identiteiten kunnen kopen, besloot Monero te accepteren als betaalmiddel. Daarop steeg de waarde van minder dan 5 dollar naar bijna 14 dollar in amper een week tijd.

En Monero is niet de eerste digitale valuta die rap meer waard wordt. De bekendste cryptomunt, Bitcoin, ging eind 2013 als een jonge hond tekeer en piekte even boven de 1.000 dollar. En in mei van dit jaar was er Ethereum.

Tijd om te kijken met welke digitale valuta je het rijkst was geworden binnen zeven dagen. Met andere woorden: welke munt steeg het snelste in waarde in een week tijd?