Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 5531 tot 5535
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Werkloosheid Verenigd Koninkrijk op laagste niveau sinds 2005

De werkloosheid in het Verenigd Koninkrijk is in de periode maart tot en met mei gezakt naar 4,9 procent, het laagste niveau sinds juli 2005. Dat blijkt uit cijfers die het Britse statistiekbureau woensdag naar buiten heeft gebracht.

Volgens het statistiekbureau zakte de werkloosheid in die periode met 54.000 naar 1,65 miljoen werklozen. Het aantal werkenden bereikte het recordniveau van 31,7 miljoen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Goud blijft ondergewaardeerd tot $4.000 (zilver $250)

Wie het grotere geheel wil zien, het bos zoals u zal merken doorheen dit artikel, moet niet van dichtbij naar de bomen gaan kijken maar moet afstand nemen. Dit is ook zo met de financiële markten. Korte termijn bewegingen zijn louter mathematische afwijkingen, het is de grotere trend die telt.

En de grotere trend bij het goud- en zilvercomplex is dat we nog maar aan het begin staan van een nieuwe trend. Wanneer we naar onderstaande grafieken kijken, kan men alleen maar vaststellen dat de stijging van 2016 nog geen nieuwe rally is enkel het goedmaken van verloren terrein.

Zowel goud en zilver bevinden zich nu rond het niveau van 2013 en zijn nog ver af van een nieuw record. Zelfs na deze furieuze rally staat de goudprijs onder het niveau waarin heel de sector break-even kan draaien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Is Turkije de druppel die de Europese bankencrisis doet overlopen?

Alsof Brexit nog niet voldoende was als nagel aan de doodskist van de Europese bankencrisis, klopt Turks President Erdogan er nog een nagel naast. De mislukte staatsgreep is een nieuwe doorn in het oog van de Europese banken die het al moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden en de aanpak van Erdogan stemt allerminst tot kalmte.

De mislukte ‘coup’ trekt de lange termijn groei van het land serieus in twijfel. Ook kan de politieke instabiliteit van het land nog een tijdje blijven duren. En ook het Europese lidmaatschap staat op losse poten nu Erdogan de doodstraf terug wil invoeren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Moody’s waarschuwt voor krediet Turkse banken zonder ‘staatsgreep’ te noemen

De kredietwaardigheid van zeventien banken in Turkije staat onder druk door de mislukte staatsgreep in het land.

De militaire coup werd door de regering van president Recep Tayyip Erdogan afgewend, maar dat kan niet verhullen dat er sprake is van politieke ,,uitdagingen”, stelt kredietbeoordelaar Moody’s dinsdag. Een lagere kredietbeoordeling kan het duurder maken om geld te lenen. Het bureau noemt de coup niet met zoveel woorden maar zinspeelt wel over ‘recente ontwikkelingen’.

Eerder al liet Moody’s weten Turkije in de gaten te houden, als voorbode op een mogelijk verlaging van de kredietbeoordeling van het land. Volgens de organisatie wordt onder meer bekeken of de overheid nog wel goed kan ingrijpen in de bankensector als dat nodig is. Ook de te hoge inflatie in Turkije draagt bij aan de onzekerheid die Moody’s constateert.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Deze bedrijven krijgen financiering van de ECB

De ECB begon in juni met het opkopen van bedrijfsobligaties en heeft inmiddels al meer dan €10 miljard van deze schuldpapieren op de balans staan. Maar welke bedrijven worden op deze manier (indirect) geholpen aan goedkope financiering? Dat wordt duidelijk aan de hand van het volgende overzicht, dat onlangs door de centrale bank werd vrijgegeven.