Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 5536 tot 5540
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2016

Tot 5.500 jobs op de tocht bij AB InBev na fusie SABMiller

AB InBev verwacht een mogelijke jobafbouw van drie procent van de totale werkgelegenheid na de fusie met SABMiller. Dat staat in documenten die zijn vrijgegeven over de fusie. Volgens Bloomberg zouden mogelijk tot 5.500 jobs getroffen worden door de jobreductie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2016

Finnen testen maandelijks basisinkomen van 560 euro uit

De Finse regering wil in 2017 starten met het testen van basisinkomens voor haar inwoners. Het bedrag is uiteindelijk vastgelegd op 560 euro per maand, zo maakte het Finse ministerie voor Sociale Zaken vandaag bekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

Bank of Japan begint mogelijk met helikoptergeld

We zien het tegenwoordig overal ter wereld, centrale banken experimenteren met allerlei maatregelen om de economische groei terug aan te zwengelen. Volgens Mark Mobius, fondsmanager bij Templeton Emerging Market Group, start Japan binnenkort wellicht als eerste met helikoptergeld door de bevolking letterlijk geld te geven in de hoop dat ze het uitgeven en de economie een ‘boost’ geven.

De term ‘helikoptergeld’ bestaat al een tijdje maar werd pas echt ‘bekend’ door de verwijzing ernaar tijdens een toespraak van voormalig Fed-bestuurder Ben Bernanke in 2002. In 1969 werd het al eens geïntroduceerd door de Amerikaanse econoom Milton Friedman maar toen leek de wereld er nog niet klaar voor te zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

Lessen trekken

Toen de edelmetaalsector op zijn gat lag, was GoudPortal één van de weinigen die bleef adviseren om te kopen.

Hoe lager de koersen, hoe meer je koopt. Een strategie die van 2016 mijn beste jaar ooit maakte. Weinigen wilden ervan weten. “Koop nooit een vallend mes”, kreeg ik te horen. “We kopen wel als de bodem er effectief is”. Awel, de bodem IS er. Maar ze bezitten nog steeds geen goud, zilver of mijnaandelen. Ze werden simpelweg in snelheid gepakt. De koersen spoten omhoog en ze durfden gewoon niet te kopen. Dat gingen ze wel doen als de koersen zouden corrigeren. We zijn een maand of 7 verder en we hebben eigenlijk al die tijd geen correctie van betekenis gehad. Enkel degenen die bereid waren om te kopen bij dalende koersen, profiteerden van deze monsterlijke rally. Wie daar lessen uit wil trekken, kan deze nu meteen in de praktijk brengen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

‘Duitsers willen wapens en soldaten weg uit Turkije’

Duitsland is op zoek naar alternatieve locaties om zijn soldaten en wapens weg te halen uit de Turkse luchtmachtbasis van Incirlik. Dat zegt het Duitse parlementslid Rainer Arnold, die SPD-woordvoerder voor Defensie is, in het magazine Der Spiegel.

De Duitsers hebben zes gevechtsvliegtuigen en 240 soldaten in Incirlik gestationeerd. Die jets worden op dit moment ingezet in de luchtaanvallen tegen de Islamitische Staat.