Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 5541 tot 5545
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Deze bedrijven krijgen financiering van de ECB

De ECB begon in juni met het opkopen van bedrijfsobligaties en heeft inmiddels al meer dan €10 miljard van deze schuldpapieren op de balans staan. Maar welke bedrijven worden op deze manier (indirect) geholpen aan goedkope financiering? Dat wordt duidelijk aan de hand van het volgende overzicht, dat onlangs door de centrale bank werd vrijgegeven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Deze vrouw slaagde erin met een simpel plan om €30.000 te sparen

We leven in een wereld waarin alles vluchtig is, zelfs ons geld. Wie een beetje de tijd neemt om stil te staan bij zijn uitgavenpatroon, zal merken dat er uitgaven zijn die veel gemakkelijker achterwege gelaten kunnen worden wanneer je cash geld gebruikt. Je kan er ook via een eenvoudig plan veel geld mee sparen.

12 jaar geleden besloot Marie C. Franklin het heft in eigen handen te nemen. Een simpel idee veranderde haar relatie met geld en haar leven voorgoed. Op 12 jaar tijd spaarde ze maar liefst $36.000 (of zo’n €30.000) bij elkaar door ieder briefje van $5 te sparen in plaats van uit te geven.

$36.000 op 12 jaar komt overeen met gemiddeld $3.000 per jaar of $250 per maand. We lieten in een ander artikel al blijken dat het veel gemakkelijker is om minder geld uit te geven als je enkel met contant geld werkt. Als je dan ook nog eens ieder briefje van $5 (of €5 spaart), wordt je leven totaal anders.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Lage rente zorgt voor vastgoedzeepbel in 3 landen

Lage rentevoeten zorgen in Canada, Zweden en Australië voor een mogelijk vastgoedzeepbel. En de centrale banken van die landen lijken niet meteen in staat om deze tendens een halt toe te roepen.

In enkele belangrijke steden van deze drie landen zijn de vastgoedprijzen op jaarbasis met meer dan 10% gestegen. In Vancouver bedroeg de stijging zelfs 32%, opvallend want de energie -en mijnactiviteit boerde het voorbije jaar achteruit in Canada. Ook in Stockholm en Toronto wordt het stilaan onbetaalbaar om een huis te kopen.

De reden voor deze forse prijsstijgingen moet niet ver worden gezocht: de extreem lage rente (in Zweden is ze zelfs negatief). Hierdoor worden gezinnen aangezet om een huis te kopen, bovendien verlaten veel jongeren het platteland en vestigen ze zich in deze (hippe) steden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Zo gaat China om met wanbetalers: naming and shaming

Met billboards in treinstations worden notoire Chinese wanbetalers publiekelijk aan de schandpaal genageld. Met naam en toenaam, net zolang ze hun schulden betalen.

Volgens Channel NewsAsia zetten steeds meer Chinese rechtbanken wanbetalers onder druk door persoonlijke informatie en/of levensgrote foto’s te tonen op displays in publieke ruimtes. Prominent naast de vertrektijden van de trein, exposure gegarandeerd.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Goud naar $1500 per oz

De goudprijs zal naar $1500 per oz stijgen volgens de grootste bank van......