Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 5541 tot 5545
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

CEO Deutsche Bank: ‘Monetaire politiek ECB gaat nu tegen de belangen van de economie in’

Het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) dreigt meer schade dan baten te zullen creëren. Dat zegt John Cryan, chief executive van Deutsche Bank, tegenover de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

De kritiek van Cryan wordt volgens de krant door vele bankiers, economen en investeerders gedeeld.

Onder meer Georg Fahrenschon, president van het Deutschen Sparkassen- und Giroverbands (DSGV), zegt dat de verhoopte Europese investeringsgolf niet kon worden gerealiseerd, terwijl bij de noodlijdende lidstaten van de eurozone evenmin cruciale structurele hervormingen konden worden opgemerkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

Nieuwe digitale munt via blockchain

Vier van de grootste banken ter wereld hebben de handen in elkaar geslagen om een nieuwe vorm van digitale cash te ontwikkelen. Deze nieuwe munt zou de referentie moeten worden om financiële transacties die over de blockchain plaatsvinden administratief af te handelen.

Banken laten er wat blockchaintoepassingen betreft geen gras overgroeien. UBS, Deutsche Bank, Santander en BNY Mellon, aangevuld met broker ICAP, hebben aangekondigd om te gaan samenwerken om een zogenaamde ‘settlement munt’ te ontwikkelen. Ze willen hun idee vooral slijten aan centrale banken en beogen de eerste commerciële lancering tegen 2018.

Ze willen hiermee vooral de efficiëntie van de financiële markten opdrijven. “Trading tussen banken en instellingen verloopt te stroef, duurt te lang en is te duur en daarom hebben we allemaal veel te grote back offices,” liet Julio Faura, hoofd R&D en ontwikkeling bij Santander, in de FT optekenen. “Dit initiatief wil deze negatieve elementen wegwerken.”

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

I smell a Rat

Het internationale bedrijfsleven is de afgelopen jaren bepaald niet zuinig geweest met het afsluiten van leningen. Van vier grote oliemaatschappijen is de uitstaande schuld de afgelopen twee jaar verdubbeld, zo las BNR's macro-econoom Kees de Kort.

De hoogte van het bedrag is overigens niet per se het probleem, zegt De Kort. 'Reken maar op veel meer faillissementen, op basis van te veel opgenomen schulden om cadeautjes te geven. Als je heel veel leent en niet investeert, dan kan dat goed blijven gaan zolang jouw resultaten overeind blijven en de rente heel laag blijft. Maar als je resultaten onder druk komen te staan of - god verhoede - de rente omhoog gaat, dan heb je een probleem. En dat gaat gebeuren.'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

Het Chinese monetaire beleid is extreem soepel

Het Chinese monetaire beleid levert nog niet het gewenste effect

HSBC Bank heeft onlangs laten weten dat de Bank of China een klimaat heeft gecreëerd waarbinnen het enorm aantrekkelijk is om geld te lenen. De centrale bank van China heeft met name de teugels laten vieren om op die manier de Chinese economie te blijven ondersteunen. De vraag is of dit monetaire beleid het gewenste effect oplevert.

Het monetaire beleid zoals die in China wordt gevoerd, zien we uiteraard ook terug in Europa. De Europese centrale bank probeert door middel van de lage rente de bestedingen te stimuleren. Maar, HSBC Bank laat weten dat de grote bestedingen en investeringen in China vooralsnog uitblijven.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

Tokio wil Olympische medailles uit gerecyclede smartphones halen

De organisatie van de Olympische Spelen die in 2020 in Tokio plaatsvinden wil medailles gaan maken van metalen die in oude smartphones en andere elektronische apparatuur zit. Dat meldt de zakenkrant Nikkei.

Japan heeft veel elektronisch afval, met daarin alle metalen die nodig zijn om de medailles voor de Paralympische en Olympische Spelen van 2020 te maken.