Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 5546 tot 5550
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

Turkije schorst 15.000 onderwijzers en 21.000 professoren

De door de Turkse president Erdogan aangekondigde zuivering na de mislukte ‘militaire coup’ van vorige week neemt voorwaar stalinistische vormen aan.

In totaal zijn naast 20.000 militairen, rechters en politieagenten, dinsdag ook 15.200 onderwijzers geschorst vanwege hun vermeende banden met Fetulá Gülen, de in de VS in ballingschap levende aartsvijand van Erdogan.

Verder zijn ook de licenties van 21.000 professors en leraars ingetrokken die actief zijn in het privé- onderwijs. Volgens het persagentschap Reuters worden ze verdacht van banden met het terrorisme.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

Toenemende temperaturen doen wereldeconomie serieus zweten

Voor wie vandaag moet werken is de warmte geen pretje, maar een rapport van de Verenigde Naties doet daar nog een schepje bovenop. De toenemende temperaturen door de klimaatopwarming zouden tegen 2030 meer dan twee biljoen dollar - 12 nullen - kosten aan de wereldeconomie. Vooral in (sub)tropische gebieden, zoals Zuid-Oost-Azië, vormen de extreme temperaturen een probleem voor de productiviteit van fysieke arbeiders.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

Amerikaanse banken verassen positief

Na vier andere grote Amerikaanse banken was het vandaag de beurt aan bankreus Goldman Sachs om zijn resultaten van het tweede kwartaal te presenteren. Net als zijn concurrenten lijkt de bank positief te verassen door de analistenconsensus te overtreffen.

Met een nettowinst van 1,63 miljard dollar in het tweede kwartaal deed Goldman Sachs het ook opmerkelijk beter dan in het tweede kwartaal van vorig jaar. Toen bleef de nettowinst steken op 916 miljoen dollar. Dit is wel grotendeels te wijten aan de eenmalige provisie van 1,45 miljard dollar die de bank destijds boekte voor een juridische kwestie met de Amerikaanse autoriteiten in de nasleep van de financiële crisis.

Dit resultaat brengt de winst per aandeel op 3,72 dollar wat fors hoger is dan de marktconsensus van 3 dollar per aandeel. 24% hoger om precies te zijn. Wel zag de bank zijn inkomsten dalen met 13 procent tegenover hetzelfde kwartaal vorig jaar en kwamen deze uit op 7,93 miljard dollar. Deze terugval was echter eveneens minder sterk dan verwacht door analisten. Naast de eenmalige provisie van vorig jaar heeft ook de sterke daling van de kosten bijgedragen tot het sterke resultaat. Zo schrapte de bank honderden banen, vooral in de divisie voor obligatiehandel.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

IMF: "Brexit gooit zand in economische groeimotor"

De aankomende brexit gooit zand in de wereldwijde economische groeimotor. Dat zegt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een nieuw rapport over de groeiverwachtingen. De wereldwijde prognose is lichtjes bijgesteld naar beneden, maar voor de Britse economie ziet het IMF het veel somberder in.

Bron: NUjij.nl
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

Deze verkapte bailout binnen bankensector lijkt iedereen te zijn ontgaan

Terwijl iedereen de focus legt op het poppenkast spektakel in Turkije, vind er in de Verenigde Staten een verkapte bailout plaats in de financiële sector. De Federal Reserve laat de financiële sector voor tientallen miljarden dollars eigen aandelen terugkopen om de aandelenkoersen kunstmatig te beïnvloeden.

[...]