Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 5546 tot 5550
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 augustus 2016

Zo kan je toch geld verliezen wanneer goud naar $10.000 stijgt

De goudmarkt staat op het punt de grootste schok uit de geschiedenis te ondergaan. De goudprijs kan gemakkelijk naar $10.000 per ounce stijgen, maar weinig goudliefhebbers zullen daar blij mee zijn, zegt James Rickards. De meeste goudliefhebbers zullen geld verliezen en niet meer aan het juiste goud geraken.

Er zijn 2 verschillende goudmarkten: de fysieke goudmarkt en de papieren goudmarkt. Veel analisten geloven dat het einde van de papieren goudmarkt zal komen wanneer een grote speler zijn papier wil omruilen voor het echte, tastbare fysiek goud.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 augustus 2016

Miljardairs zitten op 1.700 miljard dollar in cash

De wereldwijde populatie miljardairs beschikt over een gezamenlijk vermogen van 1.700 miljard dollar aan cash geld. Dat is het hoogste niveau sinds de Wealth-X Billionaire Census begin dit decennium met de tellingen van start ging.

Er worden wereldwijd op dit ogenblik 2.473 dollar-miljardairs geteld. Volgens het rapport wordt 22,2 procent van hun gezamenlijke rijkdom in cash bewaard. De cash-reserve van de miljardairs-populatie komt ongeveer overeen met het bruto binnenlandse product van Brazilië.

Die reserves tonen volgens de onderzoekers de bezorgdheid van de internationale financiële elite over de toenemende risico’s in de economie en de hele wereld. Daarnaast worden die cash-voorraden ook aangedikt door inkomsten uit fusies en overnames.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 augustus 2016

Barclays: “Centrale banken zijn machteloos bij de volgende crisis”

Zakenbank Barclays maakt zich grote zorgen om de beschikbare middelen die de centrale banken en de overheden nog voorhanden hebben op het moment dat er een nieuwe crisis uitbreekt. Op dit moment bewegen de rentestanden bij de meeste Westerse landen rond de 0-lijn en daarnaast hebben de centrale banken verdergaande monetaire maatregelen doorgevoerd om de economische groei aan te wakkeren.

Vorige week wist de Bank of England nog voor een verrassing te zorgen toen Mark Carney bekend maakte dat ook de Engelse centrale bank bedrijfsobligaties zal gaan opkopen. Eerder zagen we ook al dat de Europese centrale bank deze verdergaande maatregel doorvoerde.

Volgens Christian Keller, analist bij Barclays, kan een nieuwe economische schok desastreus zijn voor de meeste Westerse economieën. Mocht die economische schok binnenkort gaan plaatsvinden, dan staan de Westerse overheden en centrale banken hier machteloos tegenover.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 augustus 2016

Multimiljonair door Facebook-advertenties

Het is niet voor iedereen weggelegd maar het kan: multimiljonair worden met 18.000 dollar. Zoals Z24, de site die binnenkort als businessinsider.nl verder gaat, aan weet te geven is het de 29-jarige Amerikaanse Eric Martin gelukt.

Martin wist anderhalf jaar geleden een superdeal te doen, door een Jet.com wedstrijd te winnen, nu blijkt dat Walmart Jet.com over heeft genomen.

Jet.com schreef anderhalf jaar geleden een wedstrijd uit. Wie de meeste mensen lid kon laten worden van Jet.com, een investering van 50 dollar per jaar, kreeg 100.000 opties in de startup.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 augustus 2016

Deze 28-jarige YouTube-ster reist de hele wereld over en verdient daarmee een ton

De hele wereld over reizen en er nog geld voor krijgen ook. De Canadese reisvlogger Nadine Sykora verdient flink met haar bezoeken aan al meer dan vijftig landen.

Tijdschrift Forbes beschrijft de soms ongekende mogelijkheden die vloggers hebben om inkomsten uit hun reizen te halen. Nadine Sykora was er vroeg bij. In 2007 publiceerde ze haar eerste video’s op YouTube.

Na haar studie computerwetenschappen vindt Sykora dat het tijd is voor wat meer avontuur. Ze besluit naar Nieuw-Zeeland te reizen voor een werkvakantie en lanceert daar haar videokanaal Hey Nadine. Met advertenties verdient ze dan al een paar honderd dollar per maand, ondanks dat YouTube in de kinderschoenen staat.