Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 5561 tot 5565
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Erdogan op staatsbezoek in Moskou

De couppoging in Turkije heeft de internationale relaties flink door elkaar geschud, de verstandhouding tussen Erdogan en het Westen vertoont steeds meer breuken omdat Erdogan beweert dat Europa en de V.S. achter de staatsgreep zitten.. De Turkse president zoekt toenadering tot Rusland om de onderlinge relatie te herstellen en versterken.

Turkije en de bondgenoten Europa en de Verenigde Staten van Amerika lijken steeds meer vijanden te worden van elkaar na de mislukte staatsgreep vorige maand. Turkije verdenkt de EU en de V.S. ervan deel te hebben genomen aan de coup om Erdogan van de ‘troon’ te stoten.

Nu de Turkse president vrijwel geen goede bondgenoten meer heeft, zoekt hij een manier om de plooien met Rusland glad te strijken. Het aantal verzoeningspogingen, telefoontjes en brieven lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen. Kort na de mislukte staatsgreep kreeg hij een telefoontje van Vladimir Poetin om zijn steun te betuigen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Negatieve rente: Grote bedreiging voor geld en economie

De centrale banken hebben een doorslaggevende rol gespeeld in het stabiliseren van de financiële crisis in 2008. Daarbij namen ze hun toevlucht tot onconventionele maatregelen. Een daarvan is de zogenaamde nulrentepolitiek, die geëvolueerd is naar een beleid van negatieve rente. Die strategie heeft echter bijzonder nefaste gevolgen voor het functioneren van het financieel-economisch systeem.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

China koopt 5,3 ton goud in juli

De Centrale Bak van China heeft in juli 5,3 ton goud opgekocht. Inmiddels zijn de goudreserves gestegen naar.....

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

Hoofdsteden zijn de motor van de economie. In één EU-land niet…

In nagenoeg elk Europees land vormt de hoofdstad een belangrijke pijler van de nationale economie, maar de Duitse metropool Berlijn vormt daarop een uitzondering.

Dat blijkt uit een rapport van het Institut der Deutschen Wirtschaft Köln, dat de invloed van de hoofdsteden op het gemiddelde inkomen van de nationale bevolking berekende.

Daarbij werd vastgesteld dat in alle Europese landen de bevolking gevoelig armer zou zijn zonder de economie van zijn hoofdstad. In Duitsland daarentegen blijkt Berlijn te wegen op de rijkdom van de burger. Dat is volgens de onderzoekers een erfenis van de Koude Oorlog.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

De verstandige plannen van Trump

Trump hield gisteren zijn economische speech, waar hij volgens macro-econoom Kees de Kort verstandige plannen voorstelde: 'Het versimpelen van het belastingstelsel en verminderen van de regelgeving zijn allemaal goede ideeën.'

'Maar het nakomen van de beloftes wordt heel moeilijk. Het parlement moet ermee akkoord gaan, maar er zijn ook allerlei belangenbehartigers die zich ermee zullen gaan bemoeien.' zegt De Kort.