Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 5571 tot 5575
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Constant op vakantie? In deze jobs kan het

Heerlijk, die zomermaanden op het werk: het is niet te druk, jij en je collega's vertrekken net op verlof of komen goedgemutst terug. Jammer dat de grijze sleur niet veel later alweer keihard toe kan slaan. Misschien moet je toch eens solliciteren voor een job waarin het permanent vakantie lijkt?

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

11 manieren om je voor te doen als een miljonair, zelfs wanneer je er geen bent

Next1 of 11

Wie het wil maken in de zakenwereld zal zich onvermijdelijk moeten doen opmerken door mensen die al een pak verder staan dan zij zelf. Financiers, eigenaars van bedrijven, beslissingsnemers. Dat zullen vaak mensen zijn die hun zaakjes financieel al voor elkaar hebben. Wie effectief wil netwerken met rijke mensen, moet zich gedragen als iemand die tot het selecte miljonairsclubje behoort. Tien tips uit het boek ‘The Millionaire’s Handbook: How to Look and Act like a Millionaire, Even if You’re Not’.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Negatieve rente : een grote bedreiging voor geld en economie

De centrale banken hebben een doorslaggevende rol gespeeld in het stabiliseren van de financiële crisis in 2008. Daarbij namen ze hun toevlucht tot onconventionele maatregelen. Eén daarvan is de zogenaamde nulrentepolitiek, die geëvolueerd is naar een beleid van negatieve rente. Die strategie heeft echter bijzonder nefaste gevolgen voor het functioneren van het financieel-economisch systeem.

Wat is negatieve rente ? De kredietcrisis zette centrale banken ertoe aan om de officiële rentevoeten agressief te verlagen. Hierdoor werd het aantrekkelijker om geld te lenen voor investeringen of consumptie. De Zweedse nationale bank was in 2009 de eerste om negatieve rente te introduceren. Maar ook Zwitserland, Japan en de Europese Centrale Bank (ECB) hanteren momenteel deze aanpak. Waarom drukken de centrale banken de rentestanden naar beneden ?

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Wie millennials kan managen kan tot 20.000 dollar per uur verdienen

Een coach die gespecialiseerd is in het omgaan met millennials en die deze kennis kan overbrengen op managers die voor de grote banken op Wall Street werken, kan daarvoor tot 20.000 euro per uur factureren. Het onderwerp is voor die banken vandaag dan ook van cruciaal belang. Banken genoten lange tijd de voorkeur van de jonge afgestudeerden aan de grote Amerikaanse universiteiten. Ze mochten elk jaar opnieuw vissen in een onbeperkte vijver van nieuw talent. Die tijd is voorbij nu Wall Street concurrentie van Silicon Valley heeft gekregen.

Millennials zijn anders
Uit een analyse van de Financial Times, blijkt dat nog amper 10% van de gediplomeerden van de 10 meest befaamde MBA-scholen zich vorig jaar bij investeringsbanken meldden, tegen 20% in 2008. LinkedIn bracht nog een opgemerkte verandering aan het licht. Millennials bleven in 1995 gemiddeld 30 maanden op Wall Street actief alvorens andere oorden op te zoeken. In 2016 is dat bijna gehalveerd tot 17 maanden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Komt na het zuur eindelijk het zoet?

Ooit zong Bob Dylan ‘the times they are a changing’. Het zou zo maar kunnen dat we aan de vooravond staan van een belangrijke verandering in het economisch beleid in de Westerse landen. Tot dusverre waren overheden ervan overtuigd dat de financiële crisis, die de wereld al bijna acht jaar in haar greep houdt, alleen op te lossen was door fors te bezuinigen. Maar dat verandert...