Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 5571 tot 5575
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Hedge funds zeggen ‘nee’ tegen goud

Brexit is verteerd en de Amerikaanse aandelenmarkten staan op nieuwe all-time-highs. Meer hebben de hedge funds niet nodig om hun blootstelling aan goud af te bouwen. Voor het eerst in 6 weken daalt het aantal long posities in het gele edelmetaal.

De vrees van een chaotische Brexit stuurde de goudprijs naar het hoogste niveau in 2 jaar terwijl de aandelenmarkten door het stof kropen. Maar 2 weken kan een wereld van verschil maken, zeker op de financiële markten.

Sinds politici duidelijk hebben gemaakt dat ze de Brexit in goede banen willen leiden en dat de centrale banken alles in staat zullen stellen om de markten te ondersteunen, lijkt de onrust verdwenen. Ook lijkt de Amerikaanse economie minder kwetsbaar dan eerst gevreesd.

Bron: NUjij.nl
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Big Reset: bereid je voor op het ondenkbare

 Oud-president van de ‘Bank of England’ kenner en insider Mervyn King, een man die aan het monetaire roer heeft gestaan, hint op een Big Reset in een interview voor het WGC. Het IMF heeft zich vanaf 2009 teruggetrokken opgesteld ten opzichte van wereldwijde samenwerking. Op het allerhoogste niveau hebben landen het roer niet mondiaal durven omgooien en varen we steeds verder weg van de oplossing voor het globale schuldenprobleem dat nog dagelijks groeit. Enkele van zijn opvatting leest u in dit artikel.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Beursblik: rally goudprijs klaar voor de start

De goudprijs is klaar voor een aanhoudende rally in de komende jaren. Dit verwachten zowel analisten als beleggers.

De prijs is dit jaar al met 25 procent opgelopen en het einde lijkt nog niet in zicht. “Dit is het begin van wat nog enkele jaren kan duren”, aldus fondsmanager Joe Foster bij VanEck Associates.

Analist Chris Mancini bij Gabelli Gold Fund voorspelt voor dit jaar een ware bull market voor goud en voorziet dat de goudprijs de komende jaren de top uit 2011 van 1.900 Amerikaanse dollar per troy ounce goud doorbreekt. Mancini wees op een zwakke economische groei en de lage inflatie, wat centrale banken ertoe zal aanzetten om met nieuwe stimuleringsmaatregelen te blijven komen. Dit zal de inflatie doen aanzwellen en is goed voor goud, aldus de analist.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Triomf van Erdogan belooft weinig goeds voor Europa

Daags na de ‘militaire coup’ in Turkije is president Recep Tayyip Erdoğan gestart met de zuivering van ‘s lands defensie- en gerechtelijk apparaat. 

Zo werden zaterdagochtend vroeg al 2.750 rechters gearresteerd. Hoe je tijdens de luttele en chaotische uren waarop ‘de coup’ plaatsvond zo’n lijst samengesteld krijgt blijft een open vraag. Tenzij die op voorhand al was samengesteld en enkel lag te wachten op een excuus om de arrestaties te beginnen.

De verdere uitholling van de Turkse democratie Zelfs indien de democratie in Turkije verder wordt uitgehold, zal Europa gewoon de andere kant opkijken, schrijft de Tsjechische Hospodářské noviny:

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Onzekerheid in Turkije

Turkije na de coup kan grote economische consequenties krijgen, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

'Zoals we weten is de economie gebaat bij voorspelbaarheid, zekerheid en bij regels: weten wat er gebeurt. Dan wordt er geïnvesteerd en besteed', zegt De Kort. 'Bij dit soort verhalen van coups en rechters opsluiten geldt: hoe gaat dat aflopen?' zegt De Kort. 'Dat kan zich op korte termijn uitkristalliseren, dan kan de schade beperkt blijven.'