Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 5586 tot 5590
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

De 15 rijkste Russen ter wereld

Rusland telt veel van ’s werelds miljardairs. Ze vergaarden hun fortuinen vooral in de metaal-, olie- en bankindustrie. Sommigen mengen zich ook in de sportwereld. Wie zijn ze? Wat doen ze? En hoeveel zijn ze waard?

Business Insider stelde een rangschikking op met de 15 rijkste Russen op basis van de Forbes lijst der miljardairs.

Deze 15 Russen zijn ongelofelijk rijk:

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

'Europese banken mogelijk genoodzaakt 40 miljard te investeren door Bexit'

Europese banken zijn mogelijk genoodzaakt 40 miljard euro van hun kapitaal te investeren in hun Britse vestigingen, als gevolg van het besluit van dat land om de Europese Unie te verlaten.

Dat schrijft de Financial Times vrijdag op basis van een rapport van de Boston Consulting Group (BCG). Volgens de BCG wordt zakendoen in Londen tussen de 8 en 22 procent duurder voor Europese banken.

Volgens de huidige EU-wetgeving kunnen Europese banken zich vrij vestigen in het Verenigd Koninkrijk, zonder dat ze daar een extra licentie voor nodig hebben. Maar de aanstaande 'Brexit' kan tot gevolg hebben dat de Britten die toegang tot de interne markt kwijtraken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

Bank of England houdt rente onveranderd... en dan gebeurt er dit

De Bank of England heeft verrassend de korte termijn rentevoet op het historisch lage niveau van 0,50% gehouden. 80% van de analisten ging uit van een renteverlaging na de Brexit. De BoE signaleerde wel extra stimulus in augustus. Het Britse pond vierde een klein feestje op het nieuws.

8 van de 9 leden van het Monetary Policy Committee onder leiding van Gouverneur Mark Carney stemden tegen een renteverlaging. De kans is groot dat er wel extra stimulus komt in augustus, al gaf men geen details wat de extra stimulus zou kunnen inhouden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

De wereld staat aan de rand van een nieuwe vastgoedcrisis

Vastgoedprijzen in verschillende delen van de wereld staan weer roodgloeiend. In de Verenigde Staten liggen de prijzen in meerdere steden hoger dan vlak voor de financiële crisis, al zijn de economische omstandigheden nu totaal anders. Maar ook in China en Groot-Brittannië loert een nieuwe crisis om de hoek.

Vlak voor de financiële crisis was er nog sprake van een sterke economie in de VS, er waren stijgende lonen en beheersbare overheidsschulden. Een nieuwe vastgoedcrisis zoals in 2007-2008 kan deze keer dan ook veel meer verwoestende gevolgen hebben.

Enkele voorbeelden:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

Deze angstaanjagende grafieken laten zien dat de Britse huizenmarkt op instorten staat

De recente Brexit zal een verwoestend effect hebben op de huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk. Dat zegt onderzoeksbureau Royal Insitute of Chartered Surveyors (RICS) in een onlangs uitgebracht onderzoek.

Voor het referendum waren de Britten al gewaarschuwd. De campagne achter “Remain” onderstreepte andermaal dat een Brexit de huizenprijzen onder grote druk zouden zetten.

Nu rapporteert onderzoeksbureau RICS dat de koopbereidheid onder Britse consumenten op een dieptepunt is beland. In Juni is er sprake van een daling van de koopbereidheid van maar liefst 36%. Dit is het laagste niveau sinds de hypotheekcrisis van 2008.