Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 5586 tot 5590
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

Goud is het perfect alternatief in deze globale economische storm

Goud is het perfecte alternatief in een wereld waar een economische storm woedt. Beleggers nemen steeds meer risico terwijl er steeds minder rendement te rapen valt. In deze omgeving zal goud dienen als bescherming, aldus het World Gold Council.

De lage kwaliteit van obligaties en de overwaardering van de aandelenmarkt zal ervoor zorgen dat beleggers steeds meer in de richting van goud kijken. Dat zien we ook aan de goud-ETF’s die tot 31 juli 630 ton goud toevoegden aan hun reserves.

Vorige week was er het bericht dat er weinig interesse was van beleggers om een nieuwe uitgifte van de 10-jarige Japanse overheidsobligatie te kopen. Dit is volgens sommige het signaal dat beleggers hun geloof in de centrale banken verliezen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

Gehacked

Dit bericht loopt net binnen: “Computerstoring houdt momenteel wereldwijd duizenden Delta-vliegtuigen aan de grond”

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

De vergrijzing? Daar moeten overheden en bedrijven eens over nadenken…

Tegen het einde van volgend decennium zal Vlaanderen ongeveer 1,6 miljoen vijfenzestigplussers tellen. Dat betekent een stijging met één derde tegenover het huidige niveau. Dat blijkt uit een rapport van het Vlaams parlementslid Rob Beenders op basis van de Studiedienst van de Vlaamse Regering.

Er wordt aan toegevoegd dat meer dan één kwart van de senioren geen partner meer zal hebben. Dat betekent een stijging met 25 procent tegenover de huidige populatie. Experts waarschuwen er echter voor dat de bouw van rusthuizen geen antwoord mag zijn op die uitdaging, maar moeten er initiatieven worden genomen om deze oudere bevolkingsgroepen zolang mogelijk in hun eigen woning te laten verblijven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

Een gouden munt van $4 is nu … $60.000 waard

In 1879 kreeg de Philadelphia Mint de opdracht om een $4-munt te slaan. Deze munt zou dienen om de Verenigde Staten op het toneel van de internationale handel te zetten. De poging flopte waardoor er slechts 425 munten werden geslagen. Een van deze munten is nu zo’n $60.000 waard.

In de jaren 1880 was het blijkbaar nog te vroeg voor de Amerikanen om aan internationale handel te denken. Maar wie een van de 425 munten in zijn bezit heeft, kan er tegenwoordig nog veel geld aan verdienen. Deze munt gaat onder de veilinghamer voor $50.000 tot $60.000 maar anderen brengen zelfs miljoenen op.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

'Brexit is vooral een Europees probleem'

De Brexit zal naar verwachting vooral negatief uitpakken voor EU-landen en nauwelijks effect hebben op Noord-Amerika, het Midden-Oosten en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten.

Dat blijkt maandag uit de Ifo World Economic Survey van het Ifo Institute. Het instituut van de universiteit van München heeft voor het onderzoek 762 deskundigen in 112 landen ondervraagd.

Volgens de experts zal het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie op korte termijn de meest negatieve gevolgen hebben voor de EU-15. Dat zijn de vijftien landen die op 1 januari 1995 lid waren van de EU.