Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5591 tot 5595
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

'Brexit is vooral een Europees probleem'

De Brexit zal naar verwachting vooral negatief uitpakken voor EU-landen en nauwelijks effect hebben op Noord-Amerika, het Midden-Oosten en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten.

Dat blijkt maandag uit de Ifo World Economic Survey van het Ifo Institute. Het instituut van de universiteit van München heeft voor het onderzoek 762 deskundigen in 112 landen ondervraagd.

Volgens de experts zal het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie op korte termijn de meest negatieve gevolgen hebben voor de EU-15. Dat zijn de vijftien landen die op 1 januari 1995 lid waren van de EU. 

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

Creatieve oplossingen

Er is meer werkgelegenheid in de VS en de lonen stijgen zelfs een beetje. Kees de Kort is gematigd positief over de VS, maar pessimistisch over China.

'Het begint ergens op te lijken in de VS. De inflatie stijgt nauwelijks, de koopkracht stijgt', vertelt De Kort. 'Maar daar staat tegenover dat er vooral parttime banen en banen voor ouderen bij zijn gekomen. Het gaat nu even goed in de VS, maar jaarlijks stijgt de bevolking met 2,5 miljoen mensen. De arbeidsmarkt moet wel blijven groeien om de mensen aan het werk te houden.'

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

Sterke cijfers uit VS, Bank of England overtreft verwachtingen

Tot het einde van de maand verwachten we dat de belangrijke valuta’s in een smalle bandbreedte zullen bewegen. Daarna zal de jaarlijkse Jackson Hole conferentie voor centrale banken op de voorgrond komen en verwachten we duidelijke communicatie van Fed-voorzitter Yellen over de volgende renteverhoging in de VS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 augustus 2016

21 bizarre feiten over goud

Wist je dat er goud in ons lichaam zit? Of dat een gouden munt van $20 ooit werd verkocht voor $7,6 miljoen? Er wordt meestal over goud gesproken als een van de belangrijkste grondstoffen ter wereld, maar het gele edelmetaal is veel meer dan dat.

Onderstaande lijst somt 21 bizarre feiten over goud op die je waarschijnlijk nog niet wist:

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 augustus 2016

Eerste buitenlandse trip Erdogan na coup maakte het Westen nerveus

Op zijn eerste buitenlandse reis na de mislukte staatsgreep in zijn land, gaat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan naar Rusland en niet naar een bondgenoot van de Navo. Dat leidt in het westen tot grote zenuwachtigheid. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld.

Terwijl de relatie tussen Rusland en Turkije de voorbij maanden gevoelig is verbeterd, loopt de spanning tussen Erdogan en westerse leiders verder op. Alexei Malashenko, analist bij het Moscow Carnegie Centre, benadrukt dat de wrijvingen tussen Turkije en de andere lidstaten van de Navo bijzonder voordelig kunnen zijn voor Rusland.

De relatie tussen Rusland en Turkije was de voorbije maanden nochtans bijzonder gespannen. Reden was een incident in november vorig jaar, toen Turkije een Russisch gevechtsvliegtuig had neergehaald. In juni volgde echter een eerste toenadering.