Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 5596 tot 5600
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 5 augustus 2016

Droefsnoeten

Een verlaging van de rente naar 0,25 procent en drie stimuleringspakketten van totaal 200 miljard euro. De Bank of England (BoE) nam gisteren draconische maatregelen om de economische schade te repareren na de uitslag van het Brexit-referendum.

Maar het heeft allemaal geen zin, oordeelt economiecommentator Kees de Kort. ‘Wat een droefsnoeten. Het is echt ongelooflijk. Het gaat natuurlijk helemaal niets uitmaken. Alle centrale bankiers maken dezelfde fout.’

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 5 augustus 2016

Goudprijs stijgt door falend monetair beleid

De stijging van de goudprijs is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan het verlies van vertrouwen in het monetaire beleid van centrale banken en in staatsobligaties. Dat schrijft de World Gold Council in een nieuw rapport dat eerder deze week werd vrijgegeven. Door de extreem lage rente moeten beleggers meer risico's nemen om rendement te maken, risico's die ze proberen af te dekken door een groter gedeelte van hun vermogen in goud te bewaren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 5 augustus 2016

Rusland leent euros aan Iran

Rusland leent een bedrag van €2,2 miljard aan Iran voor de bouw van een nieuwe energiecentrale en voor de aanleg van bovenleidingen voor een spoorlijn in het noordoosten van Iran. Deze lening onderstreept de nauwe economische banden tussen beide landen. Opvallend is ook dat de lening niet in Russische roebels, maar in euro’s verstrekt wordt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 5 augustus 2016

Zie hier hoe de crisis in Nederland het gemiddelde vermogen heeft aangetast

[...]

Het gemiddelde vermogen van Nederlandse huishoudens is tussen 2008 en 2014 meer dan gehalveerd van 47.000 tot 19.000 euro. Naast de daling van de huizenprijzen kwam dat ook door de toegenomen werkloosheid en een afname van spaargeld en beleggingen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 augustus 2016

Amerikaanse wapenverkoop stijgt voor 15de maand op rij

In de Verenigde Staten hebben de autoriteiten tijdens de maand juli van dit jaar nagenoeg 2,2 miljoen dossiers voor een antecedenten-onderzoek bij de aankoop van wapens moeten behandelen. Daarmee is nieuw record gevestigd.

Dat is volgens de nieuwssite Breitbart gebleken uit cijfers van het Amerikaanse Federal Bureau of Investigations (FBI). Er wordt aan toegevoegd dat inmiddels al vijftien maanden op rij een stijging van de Amerikaanse wapenverkoop moet worden gemeld. Tegenover dezelfde maand vorig jaar diende volgens Breitbart een groei met 37,3 procent worden geregistreerd.