Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 5601 tot 5605
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

Het verdriet van Amerika: de keuze tussen een leugenaar en iemand die niet de waarheid zegt

Politici en leugens gaan hand in hand. ‘Een succesvol kandidaat vertelt nooit de waarheid, maar belooft alles aan iedereen,’ is een stelling die recht uit de handleiding van de hedendaagse politicus lijkt te komen, ook al is ze ondertussen 2 millenia oud. Ze werd geschreven door Quintus Cicero, de broer van Marcus Tullius Cicero, die we kennen als de bekendste Romeinse redenaar aller tijden.

Amerika trekt op 8 november naar de stembus en indien alles normaal verloopt zullen ze daar de keuze kunnen maken tussen een leugenaar en iemand die niet de waarheid vertelt. De race naar het Witte Huis begint officieel pas na de partijconventies, waarin beide kandidaten officieel worden genomineerd, doch het aantal leugens dat ze nu al hebben verspreid valt niet meer bij te houden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

Video: Wat? De Federal Reserve heeft geen goud?

Onderstaande video moet je gezien hebben. Ron Paul legt de Federal Reserve zwaar op de rooster. De Federal Reserve zegt dat goud geen geld is en dat ze het niet nodig hebben, maar toch houden ze angstvallig vast aan iets dat lijkt op goud maar het niet is.

In deze video wordt duidelijk dat de Federal Reserve geen goud heeft, al niet meer sinds 1934. De Federal Reserve bezit wel ‘goud certificaten’ die nog gewaardeerd worden aan $42,22 per ounce. Het is een puur boekhoudkundige activa op de balans.

Maar welk nut heeft het dan?

Bron: nuJIJ.nl
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

Hoe turbulente marktomstandigheden aandelen grote hoogtes in stuurden

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Voor degene aan wie het nog niet duidelijk is: momenteel bevinden we ons in het grootste ‘lage rente’ experiment ‘aller tijde’. Terwijl er op Wall Street nieuwe toppen worden gezet door de S&P 500, hoogtes die we nog nooit eerder hebben gezien, worden er in de wereld van staatsobligaties ook toppen gezet. De marktomstandigheden vertonen bijzondere ontwikkelingen.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

‘7 op de 10 Nederlandse huishoudens is er niet op vooruitgegaan sinds 2005’

De financiële crisis heeft er behoorlijk ingehakt bij de middenklasse. Het merendeel van de Nederlandse huishoudens zit in een bevokingssegment dat er niet op vooruit is gegaan sinds 2005, een trendbreuk die zich ook in andere westerse landen voordoet.

We moeten serieus nadenken over de effecten van globalisering op de bevolking. Dat is de boodschap van Richard Dobbs, onderzoeker bij het McKinsey Global Institute.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

IJsland is niet enkel goed in voetbal, het is ook het meest vredelievende land ter wereld

Voor het zesde opeenvolgende jaar is IJsland het meest vredelievende land ter wereld. Dat blijkt uit de Global Peace Index 2016 (GPI), een jaarlijkse uitgave van het Institute of Economics and Peace.

Daarin worden 163 onafhankelijke landen gerangschikt. De makers houden rekening met de perceptie omtrent misdaad, terrorisme, politieke stabiliteit en veiligheid.

Het kleine eiland, dat zich op Euro 2016 in de gunst van alle voetballiefhebbers speelde, gaat in de rangschikking Denemarken, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland en Portugal vooraf. België noteert op een 18de plek, Nederland op 21.