Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 5601 tot 5605
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 8 augustus 2016

In deze jobs word je nooit werkloos

Op zoek naar een functie met een grote werkzekerheid? Als je voor de volgende jobs solliciteert - met het juiste diploma op zak - zal je gegarandeerd snel werk vinden.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 augustus 2016

De millennial hoeft geen geld op zak te hebben

De meeste millennials voelen zich zonder cash geld op zak bijzonder comfortabel. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Gallup bij meer dan duizend consumenten in de Verenigde Staten.

De onderzoekers stelden vast dat 62 procent van de respondenten verwacht nog tijdens zijn leven een cashloze samenleving te zullen kennen. Tevens kon worden opgetekend dat 42 procent van de ondervraagden te kennen geeft zich ook zonder cash geld op zak bijzonder comfortabel te voelen.

Daarentegen merkt 54 procent op er de voorkeur aan te geven in alle omstandigheden fysiek geld bij zich te hebben. Er wordt echter tevens op belangrijke leeftijdsverschillen gewezen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 7 augustus 2016

Wat is de invloed van Trumps campagne op zijn zakenimperium?

De presidentscampagne van Donald Trump heeft een belangrijke impact op zijn zakelijke activiteiten. Dat blijkt uit een analyse van het sociale netwerk FourSquare. Sinds hij in juni 2015 zijn kandidatuur aankondigde zijn de bezoeken aan zijn hotels, casino’s en golfclubs gedaald, een tendens die zich na de lente heeft verdergezet. In juli was zelfs sprake van een daling van 14% tegenover een jaar geleden. Het gaat om subjectieve cijfers, want FourSquare maakt analyses op basis van gegevens die het afleidt uit zijn app die door 100 miljoen mensen wordt gebruikt. Wanneer iemand de app van FourSquare heeft gedownload, wordt geregistreerd wanneer die persoon bij een locatie arriveert en wanneer hij of zij die verlaat. Wanneer gebruikers inchecken op locaties, verdienen zij hiermee punten. Gebruikers kunnen deze zogenaamde check ins delen met de wereld via Twitter, Facebook of een combinatie daarvan.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 7 augustus 2016

Straaljagerincident is vergeven, Poetin en Erdogan zijn weer vriendjes

Voor het eerst sinds Turkije vorig jaar een straaljager uit Rusland neerhaalde, ontmoeten Recep Tayyip Erdogan en Vladimir Poetin elkaar. De verhouding tussen de beide landen was danig verstoord door het incident, dat Rusland beantwoordde met economische sancties. De couppoging tegen de Turkse president brengt de twee staatshoofden echter weer bij elkaar tijdens een topontmoeting dinsdag in Sint-Petersburg.

Twee weken voor de verijdelde coup had Erdogan al aangestuurd op een toenadering, door excuses aan te bieden voor het neerhalen van de straaljager. Rusland hief daarop het verbod op chartervluchten naar Turkije op en nodigde Erdogan uit voor de top.

De twee presidenten hebben veel gemeen. Ze hanteren beiden een soort populistisch autoritarisme en koesteren allebei een diep wantrouwen tegen de Verenigde Staten. Erdogan kijkt verwijtend naar de VS omdat die onderdak bieden aan zijn tegenstrever Fethullah Gülen, die volgens Ankara achter de couppoging zat. Moskou vindt dat Washington een te grote rol op het wereldtoneel opeist.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 7 augustus 2016

Is dit de toekomst? Maar 3 dagen per week werken, maar wel 12 uur lang en tot je 75ste

De Mexicaanse miljardair Carlos Slim, eigenaar van telecombedrijven Telmex en América Móvil, wil een werkweek van drie dagen van twaalf uur introduceren en de pensioenleeftijd verhogen tot 75 jaar. Dat wil hij doen om om tegenwicht te bieden aan de veranderingen in onze maatschappij.