Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 5606 tot 5610
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

Belastingparadijzen ontvangen jaarlijks 275 miljard euro Belgisch geld

Twee jaar geleden hebben 1.614 belastingplichtigen vanuit België een gezamenlijk bedrag van 274,7 miljard euro naar fiscale paradijzen overgeheveld.

Dat heeft Johan Van Overtveldt, federaal minister van financiën, gemeld op basis van de aangiftes bij de fiscus. De transfers zijn perfect wettelijk en kunnen dus niet kunnen worden gesanctioneerd. Wel bewijst het cijfer volgens experts dat in alle transparantie op een perfect legale manier winsten kunnen worden verschoven.

De transacties gaan in eerste instantie naar Luxemburg (62,6 miljard euro), gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten (20,1 miljard euro), de Kaaimaneilanden (7,5 miljard euro), Dubai (2,1 miljard euro) en Bermuda (1,8 miljard euro).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

10 dingen die succesvolle mensen doen voor ze gaan slapen

Een goede nachtrust is essentieel om de volgende dag fris en monter op het werk te verschijnen. Iedereen heeft dan ook zijn eigen ritueel voor men gaat slapen. Maar wat veel mensen niet beseffen, is dat hetgeen wat je doet vóór je gaat slapen een enorme impact kan hebben op jouw productiviteit.

Hoe je gaat slapen bepaalt een groot deel van hoe je slaapt. Succesvolle mensen beseffen dat hun succes begint én eindigt met een goede mentale en fysieke gezondheid. De routine voor het slapen zijn dan ook sleutelelementen voor succesvolle mensen.

Wat doen succesvolle mensen voor ze gaan slapen?

Bron: nuJIJ.nl
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

Een demografische ramp komt recht op ons af

Terwijl de support op de arbeidsmarkt onvermijdelijk zal afnemen in absolute en relatieve termen, slaat de wereldwijde vergrijzing toe. Globale economische groei komt onder nog meer druk terwijl deze vergrijzing bekostigd dient te worden. Ondertussen lopen overheidsschulden gestaag op. Hoe kan een dergelijke situatie nog in stand worden gehouden?

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

Keltische tijger sterkst groeiende economie van de eurozone. Dat is slecht nieuws voor Brussel.

Eerder deze week hadden we het hier bij beurs.com over het ballonnetje dat de Ierse centrumrechtse partij Fine Gael opliet om een referendum te organiseren in Ierland over een vertrek uit de eurozone en de EU, als Juncker en zijn kornuiten op het gaspedaal gaan staan voor de verdere fiscale harmonisatie.

Ierland heeft een bijzonder gunstig fiscaal regime. Daardoor kan het grote hoeveelheden kapitaal naar zich toe zuigen. Dat maakt Ierland kwetsbaar voor internationale financiële shocks, maar tegelijk ook zeer weerbaar. Dat bewijzen nieuwe cijfers over de staat van de Ierse economie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

Neen, de EU draait niet om vrijhandel. Wel integendeel.

In discussies over de zin en onzin komt het argument “vrijhandel” altijd bovendrijven. Een argument waar weinig tegen in te brengen valt. Iedereen met een minimale kennis van hoe schaarste, markten en prijzen werken, draagt vrijhandel een warm hart toe.

Vrijhandel wordt vaak aangehaald door verdedigers van de EU. Vrijhandel, de interne markt, de vier vrijheden, zouden een hoeksteen zijn van de EU, aan de basis liggen van elke economische groei, en iedereen die een andere mening is toegedaan is een hardleerse protectionist.