Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5606 tot 5610
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 7 augustus 2016

Is dit de toekomst? Maar 3 dagen per week werken, maar wel 12 uur lang en tot je 75ste

De Mexicaanse miljardair Carlos Slim, eigenaar van telecombedrijven Telmex en América Móvil, wil een werkweek van drie dagen van twaalf uur introduceren en de pensioenleeftijd verhogen tot 75 jaar. Dat wil hij doen om om tegenwicht te bieden aan de veranderingen in onze maatschappij.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 6 augustus 2016

Goudprijs -1,7% Zilverprijs -2,95% na banencijfer VS

De prijzen van goud en zilver daalden gisteren flink na een sterk banencijfer uit de VS. Ondanks de daling staat de goudprijs......

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 6 augustus 2016

Hoe bescherm ik het vermogen van mijn dementerende vader?

Het is de nachtmerrie van iedereen: een ouder met Alzheimer. Hoe zorg je ervoor dat in deze situatie het vermogen van je vader of moeder wordt beschermd?

Dementie is niet te voorkomen en medicatie om Alzheimer te genezen is er evenmin. In dat opzicht hebben we weinig grip op ons leven. Op je vermogen daarentegen kun je wèl invloed hebben; ook als je mentale gezondheid zover is verslechterd dat je niet meer in staat bent om je financiën zelfstandig te beheren. Voorwaarde is wel dat iets wordt geregeld vóór het zover is.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 5 augustus 2016

België krijgt 50.000 bankgegevens van mogelijke belastingontduikers

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft 19 andere Europese landen op de hoogte gebracht van een lijst van meer dan 150.000 bankgegevens die gelinkt kunnen worden aan belastingontduiking. De lijst bevat ook net geen 50.000 Belgische bankgegevens.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 augustus 2016

Amerikaans job rapport verrast economen

Het is altijd uitkijken naar de cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt vermits het een goede indicator is voor de sterkste economie ter wereld. Economen gingen uit van een jobcreatie van ongeveer 185.000 jobs in de maand juli maar dat cijfer verbleekt naast het effectieve extra aantal jobs. De Amerikaanse economie creëerde maar liefst 255.000 nieuwe jobs vorige maand.

De grootste economie ter wereld, die van de Verenigde Staten van Amerika, lijkt een versnelling hoger te schakelen. Vrijdag werd het job rapport gepubliceerd voor de maand juli, hieruit is duidelijk dat de jobcreatie in de V.S. beter presteert dan werd verwacht.