Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 5616 tot 5620
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

India en EU praten opnieuw over mogelijk handelsakkoord

Onderhandelaars uit India en de Europese Unie komen vrijdag in New Delhi bijeen om te praten over een mogelijk handelsakkoord. 

Gesprekken over het zogenoemde India-EU Broad-based Bilateral Trade & Investment Agreement lopen al sinds 2007. De ontmoeting vrijdag volgt op het bezoek van de Indiase premier Narendra Modi aan Brussel in maart, schrijft het Financieele Dagblad.

De EU hoopt met het verdrag van hoge importtarieven af te komen. Zo hebben exporteurs van alcohol te maken met tarieven tot 150 procent en in de automobielsector tot 100 procent.

Het Verenigd Koninkrijk, dat in juni stemde vóór een vertrek uit de EU, neemt niet deel aan de gesprekken. India en het VK verkennen een apart vrijhandelsverdrag.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

Grafiek: Fictieve waarde op de beurs

Wereldwijd schieten de aandelenkoersen weer omhoog alsof er niets gebeurd is. De S&P 500 bereikte deze week een nieuwe all-time high, terwijl de Britse FTSE 100 index zelfs weer hoger staat dan het niveau van voor de ‘Brexit‘. Wat zeggen die aandelenkoersen eigenlijk? En is de beurs wel een goede graadmeter voor de economie?

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

Aanslag Nice: dodental loopt op tot 84, Frans-Tunesisch identiteitsbewijs gevonden

Het aantal doden als gevolg van de aanslag met een vrachtwagen op passanten in Nice is opgelopen tot 84.

De man die donderdag met een vrachtauto een bloedbad aanrichtte in Nice, is volgens Franse media de 31-jarige Antwan Kumiya uit dezelfde stad. In zijn woning wordt vrijdag huiszoeking verricht. Kumiya was een Tunesiër met een verblijfstatus in Frankrijk.

In de cabine van de vrachtwagen die donderdagavond inreed op een mensenmenigte is een identiteitsbewijs gevonden op naam van man die de Franse en Tunesische nationaliteit heeft.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

Aanslag: Man reed met vrachtwagen publiek in voor m’n neus

Bij de aanslag donderdagavond in Nice waarbij een vrachtwagenchauffeur met zijn truck inreed op een menigte zijn minstens zestig mensen om het leven gekomen, meldt de procureur van Nice, Jean-Michel Prêtre. Bij de aanval op de Promenade des Anglais zijn daarnaast honderd mensen gewond geraakt.

Een vrachtwagenchauffeur heeft donderdag in Nice voor ondragelijk leed gezorgd. Hij reed met zijn truck in op een menigte zijn minstens zestig mensen die om het leven zijn gekomen, meldt de procureur van Nice, Jean-Michel Prêtre. Bij de aanval op de Promenade des Anglais zijn daarnaast honderd mensen gewond geraakt.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is nog veel onduidelijk over de situatie in Nice. De ambassade in Parijs staat in nauw contact met de lokale autoriteiten, aldus een woordvoerster van het ministerie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

De economische groei in Saoedi-Arabië neemt af

Als we het hebben over Saoedi-Arabië dan zullen heel wat mensen direct aan ‘olie’ moeten denken. Het klopt inderdaad dat het land bekend staat om haar grote voorraden van het zogenoemde ‘zwarte goud’. Deze olievoorraden hebben er ook voor weten te zorgen dat de Saoedi-Arabische economie de afgelopen tien jaar zo hard is gegroeid.

Maar, zoals de meeste mensen onder ons wel weten, krijgt elke economie vroeg of laat te maken met een tegenslag. En ook de Saoedi-Arabische droom lijkt op dit moment in duigen te vallen. De afgelopen twee jaar is de olieprijs flink in waarde gedaald en dit heeft direct gevolgen op de groei van de economie van Saoedi-Arabië.