Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 5616 tot 5620
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Bank of England verlaagt renteniveau opnieuw naar historisch niveau

De Bank of England, de Britse centrale bank, verlaagt het renteniveau van het al historisch lage percentage van 0,5 procent naar 0,25 procent. 

Dit meldt de bank donderdag. Het is de eerste renteverlaging sinds 2009. De bestuursleden waren unaniem in hun besluit. 

Verder gaat de centrale bank nog eens de komende zes maanden voor 60 miljard pond aan overheidsleningen opkopen. De komende achttien maanden wil de bank voor maximaal 10 miljard pond aan bedrijfsobligaties opkopen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Deflatie: fijn in de supermarkt, maar je schulden worden ook hoger

Het leven in Nederland is afgelopen jaar voor het eerst in decennia goedkoper geworden. Op korte termijn pakken die dalende prijzen gunstig uit voor de portemonnee van consumenten. Op langere termijn kunnen er echter serieuze problemen ontstaan, waarschuwen economen.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde donderdagochtend dat de inflatie vorige maand voor het eerst sinds eind 1987 onder het nulpunt is gezakt. Goederen en diensten waren volgens die maatstaf in juli in doorsnee 0,3 procent goedkoper dan een jaar eerder. Dit kwam vooral door de daling van de olieprijs, die benzine en andere brandstoffen goedkoper maakt. Verder werden voedingsmiddelen nauwelijks duurder.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Goudprijs op weg naar een nieuwe All-Time High

Rendementen uit het verleden zijn nooit een garantie voor de toekomst. Maar de geschiedenis rijmt meer dan je denkt. Zo kan je de huidige stijging van de goudprijs vergelijken met de gouden periode van de jaren ’70. Er zijn enkele grote verschillen maar ook enkele interessante gelijkenissen.

En dat laatste voorspelt nieuwe recordkoersen voor de goudprijs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Huizenbezitters in Engeland op laagste niveau in 30 jaar

Terwijl er bij de Engelse overheid op aangedrongen wordt om meer woningen te bouwen daalt het aantal eigen huizenbezitters drastisch. Een groeiende kloof tussen lonen en huizenprijzen zorgt er voor dat mensen genoodzaakt zijn te huren maar ook huren wordt langzaam maar zeker onbetaalbaar.

Huizenbezitters lijken het overal moeilijk te hebben. Eigenwoningbezit is in Engeland gedaald tot het laagste niveau in 30 jaar tijd en de groeiende kloof tussen inkomsten en onroerendgoedprijzen gaat verder dan enkel het onbetaalbare Londen. Ook in bijvoorbeeld Manchester lijkt het onmogelijk een betaalbare woning te vinden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Bank of England verlaagt rente en pompt £70 miljard in economie

De Bank of England verlaagt de rente van 0,5% naar 0,25% en zal de komende zes maanden in totaal £60 miljard aan staatsobligaties en £10 miljard aan bedrijfsleningen uit de markt halen. Daarmee groeit de balans van de centrale bank het komende half jaar van £375 naar £445 miljard. Ook stelt de centrale bank £100 miljard aan liquiditeit beschikbaar.