Nieuws / Artikelen met het woord

58205 artikelen gevonden. Artikel 5616 tot 5620
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 10 september 2016

Geen recessiegevaar meer in het Verenigd Koninkrijk?

Een aantal maanden geleden stemde de meerderheid van de Britse bevolking voor een uittreding uit de Europese Unie. Als reactie op dit besluit gingen heel wat Britten de straat op om hiertegen te demonstreren. Deze demonstraties hebben weinig zin gehad, want de verwachting is nog steeds dat Groot-Brittannië de EU zal gaan verlaten.

De Brexit wist te zorgen voor een stormvloed aan negatieve berichten over strenge recessies waarmee het Verenigd Koninkrijk geteisterd zou gaan worden. Toch lijkt dat recessiegevaar voorlopig mee te vallen. Ook zakenbanken Credit Suisse en Morgan Stanley zijn teruggekomen op hun eerdere doemvoorspellingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

Waarom er 1 miljoen ton aluminium in de woestijn van Mexico ligt…

Beperkingen van de vrije handel zijn economische waanzin, niemand is er mee gediend. Maar de groei van de Chinese economie doet overheden wereldwijd naar protectionistische maatregelen grijpen. Met vreemde gevolgen van dien…

Een van die gevolgen is een enorme berg aluminium die zich in de Mexicaanse woestijn bevind, iets over de Amerikaanse grens.

De berg werd twee jaar geleden ontdekt door de bestuurder van een Amerikaanse aluminiumproducent.

Hij liet luchtfoto’s maken van de regio en ontdekte zo een voorraad van bijna één miljoen ton aluminium!

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

Neem een kijkje in een luxejacht van 265 miljoen euro

Een van de opmerkelijkste luxejachten uit de recente geschiedenis staat te koop. De Russische oligarch Andrey Melnichenko wil voor zijn Motor Yacht A een nieuwe eigenaar vinden.

De boot heeft een lengte van 120 meter en haalt een topsnelheid van 23 knopen. De mast van Motor Yacht A reikt ook bijna honderd meter hoog en het ruim biedt onder meer plaats aan twee speedboten.

Het schip werd getekend door de Franse designer Philippe Starck en zou voor 225 miljoen pond te koop worden aangeboden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

Zo rijk was Warren Buffett op jouw leeftijd

Warren Buffett is recent 86 jaar geworden. Iedereen ziet de meester belegger als iemand die al heel zijn leven miljardair is. Maar ook Buffett is klein begonnen. Met een geschat vermogen van $61 miljard verdiende het Orakel van Omaha gemiddelde $2 miljoen per dag. Maar Buffett is niet altijd zo rijk geweest.

Dit is een overzicht van zijn rijkdom door heen zijn leven. Waar sta jij ten opzichte van Warren Buffett?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

Dit zijn de 10 grootste risico’s voor Europa

De schokgolven die Brexit op politiek en economisch vlak hebben veroorzaakt, hebben andere én grotere gevaren voor Europa in de schaduw geplaatst. Maar dat betekent niet dat ze zijn verdwenen of minder gevaarlijk dan Brexit zijn, wel integendeel. CNBC heeft de tien belangrijkste risico’s voor het Oude Continent verzamelt en op een rijtje gezet.