Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 5636 tot 5640
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2016

Beleggers, een nieuwe storm is onderweg!

In de maand juli hebben de beleggers, tegen de verwachtingen in van de meeste analisten, mogen genieten van de rust die er heerste op de markten. Dit was toch wel verrassend te noemen, omdat de beleggers aan het einde van de maand juni nog geconfronteerd werden met de beslissing van het Britse volk om uit de EU te stappen.

De Brexit heeft echter niet weten te zorgen voor een enorme storm op de beurzen. Julian Emanuel, strateeg bij UBS, denkt dat deze storm er alsnog gaat komen. Hij roept beleggers op om voorzichtig te zijn omdat er een aantal belangrijke evenementen op het programma staan.

De grootste gebeurtenis is de Amerikaanse verkiezing die in november zal gaan plaatsvinden. Historisch gezien weten deze verkiezingen altijd al te zorgen voor de nodige bewegingen op de markten, maar deze keer kan dat nog heftiger zijn. Op het moment dat Donald Trump immers de macht weet te grijpen, zullen de beleggers allesbehalve euforisch gestemd zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2016

'Nederlandse banken profiteren van herstel economie'

Nederlandse banken blijven voorlopig profiteren van het herstel van de economie en kunnen de komende jaren voldoen aan strengere kapitaaleisen. Dat stelt kredietbeoordelaar Moody's in een woensdag gepubliceerd rapport.

Moody's verwacht dat de Nederlandse economie dit en volgend jaar met circa 2 procent groeit, na een vooruitgang met dezelfde marge in 2015.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2016

Dit kan je doen als je voor je pensioen wil stoppen met werken

Sinds de overheid volop de vergrijzing bestrijdt, beschouwt ze een lange(re) loopbaan als de heilige graal van de arbeidsmarkt. Niet zo tof als je denkt aan vroeger stoppen met werken, want met enkele nieuwe maatregelen maakte de regering dat moeilijker en ongunstiger. Maar niet helemaal onmogelijk. Dit is wat je moet weten als je overweegt om vóór de wettelijke pensioenleeftijd uit het arbeidsleven te stappen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2016

Israël: ‘Facebook is een monster geworden’

De minister riep de bevolking van het land op om Mark Zuckerberg, chief executive van Facebook, te overstelpen met dringende vragen om de activiteit op het sociale platform beter op te volgen.

Israël is de voorbije maanden met een hernieuwde golf van geweld geconfronteerd. Sinds oktober vorig jaar werden herhaaldelijke aanvallen van Palestijnse activisten gemeld, waarbij vierendertig Israëli’s en twee Amerikanen op straat werden gedood.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2016

Bitcoin onderuit na nieuwe diefstal

De prijs voor Bitcoin gaat deze week onderuit nadat een van de grootste handelsplatformen, Bitfinex, de handel stil legde nadat er voor $65 miljoen bitcoins werden gestolen. De daling loopt op dit moment op tot meer dan 10% de afgelopen 2 dagen.

Bitfinex uit Hong Kong geeft toe dat er een diefstal plaats vond waarna het handelsplatform werd stil gelegd. Op Bitfinex worden ook andere cryptomunten verhandeld, zoals ethereum, maar de diefstal bleef beperkt tot Bitcoins.

Er zouden in het totaal zo’n 120.000 bitcoins gestolen zijn, goed voor zo’n $65 miljoen. Door de prijsdaling verloor Bitcoin deze week al zo’n $1,5 miljard aan marktkapitalisatie.