Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 5636 tot 5640
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Lagarde maant G20 tot actie in aanpak economische problemen

De G20-landen moeten hun mooie beloftes over de aanpak van economische problemen omzetten in daden. 

Dat zei de topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, maandag na afloop van de G20-top in het Chinese Hangzhou.

De G20-landen beloofden bij hun top alle mogelijkheden te zullen benutten om de economische groei vooruit te helpen. Daarbij zal per land worden bekeken welke hervormingen noodzakelijk zijn en zal worden afgezien van exportbeleid dat andere landen schaadt.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Britse premier wil einde van vrij verkeer van EU-burgers

Er moet een systeem ontwikkeld worden waardoor het vrije verkeer van personen in de Europese Unie niet in Groot-Brittannië zal worden doorgetrokken.

Dat heeft de Britse premier Theresa May in een interview met de Britse omroep BBC gezegd.

Migratie wordt volgens May het belangrijkste element van het akkoord dat Groot-Brittannië met de Europese Unie over de brexit wil realiseren. De Britse bevolking is volgens de premier over die problematiek bijzonder duidelijk geweest.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Saoedi's en Russen overleggen over oliemarkt

Saoedi-Arabië en Rusland gaan een werkgroep opzetten om de ontwikkelingen op de oliemarkt te volgen. Verder gaan de twee landen samenwerken om de stabiliteit op de markt te waarborgen. Dat blijkt uit een gezamenlijke verklaring die vandaag naar buiten kwam op de G20-top in China.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Saudi-Arabië en Rusland willen samenwerken op de oliemarkt

Het overaanbod op de oliemarkt zorgt nu al maandenlang voor duizelingwekkende lage prijzen, de grootste olieproducenten weigerden om deze scheve situatie recht te trekken maar er schijnt nu eindelijk licht aan het einde van de tunnel want Saudi-Arabië en Rusland zijn bereid akkoord te gaan met een vermindering van de olieproductie.

Het ziet er naar uit dat de lange periode van aanhoudende lage olieprijzen iets forceert bij de grote olieproducten Saudi-Arabië en Rusland. Op maandag 5 september, tijdens de G-20 top te China, zochten beide landen toenadering tot elkaar om het euvel op de oliemarkt te bespreken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 5 september 2016

‘Geef Britten geen speciale deal bij Brexit: dan kun je EU beter opdoeken’

Econoom Paul de Grauwe is duidelijk over de strategie die de Europese Unie moet volgen bij de Brexit-onderhandelingen: geen speciale deal voor het Verenigd Koninkrijk.

Paul de Grauwe is hoogleraar aan de prestigieuze London School of Economics en heeft een duidelijke mening over wat de overblijvende landen van de Europese Unie moeten doen bij de onderhandelingen over de Brexit.