Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5641 tot 5645
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

S&P verlaagt rating Turkije

Turkije heeft de afgelopen maanden wat te verduren gekregen. Veelvuldige terroristische aanslagen, de massale opvang van migranten en een couppoging hebben het land op zijn kop gezet. Daarenboven doet de hardhandige machtsuitbreiding van de Turkse president Erdogan het land vervreemden van de Europese Unie en een mogelijke toetreding.

Welke economische schade heeft de mislukte staatsgreep nu veroorzaakt in Turkije, daar heeft de Turkse minister van Douane en Handel Bülent Tüfenkci zich onder andere mee bezig gehouden de afgelopen weken. Een slordige 90 miljard euro staat momenteel op de teller, die wellicht nog zal oplopen de komende maanden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Inflatie voor het eerst in 30 jaar negatief

Goederen en diensten voor consumenten zijn voor het eerst in bijna dertig jaar goedkoper geworden dan een jaar eerder. De inflatie in juli daalde naar min 0,3 procent.

De inflatie werd vooral gedrukt doordat de prijzen van voedingsmiddelen en huurprijzen dit jaar minder hard toenamen vergeleken met vorig jaar. Ook goedkopere autobrandstoffen en vliegreizen hadden een drukkend effect op de inflatie. Daarentegen was kleding dit jaar in de uitverkoop minder afgeprijsd dan in juli vorig jaar, wat een verhogend effect op het gemiddelde prijspeil had.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Komt de Chinese transitie te vroeg?

Jarenlang verkondigen economen al dat de Chinese economie een transitie zou moeten doormaken van een exportgerichte naar een consumeergerichte economie. Op dit moment doet de Chinese overheid er alles aan om aan die eis te voldoen, want de afgelopen tijd heeft de Chinese overheid de dienstensector flink uitgebreid.

Maar, de economen Qu Hongbin en Jing Li, van HSBC bank, laten weten dat ze zich afvragen of de huidige Chinese transitie niet te vroeg in gang is gezet. De dienstensector breidt zich snel verder uit, maar de productiviteit blijft achterwegen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Bill Gross belegt nu ook in goud

In zijn maandelijkse outlook voor de markten schuift de legendarische belegger Bill Gross van Janus Capital goud naar voor. Hij ziet het edel metaal momenteel als één van de meest aantrekkelijke beleggingsmogelijkhede

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2016

Miljonairs maken 9 keuzes die jij niet maakt

‘Er is geld genoeg in de wereld, er is alleen een tekort aan mensen die groot genoeg denken’, is een bekende uitspraak van self-made miljonair Grant Cardone. Een andere self-made miljonair, Steve Siebold, beaamt dit. ‘Rijk worden kan iedereen, het is een keuze, net zoals gewicht verliezen of een 2e taal leren.’

Iedereen kan rijk worden, maar het begint bij de keuzes die jij maakt. Miljonairs maken dan ook 9 keuzes die jij niet maakt.