Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 5651 tot 5655
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2016

De neergang van Monte dei Paschi di Siena

De Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena is al bijna volledig afgeschreven door beleggers. In negen jaar tijd daalde de waarde van het aandeel op de beurs van €100 naar slechts €0,30. Monte dei Paschi di Siena werd in 1472 opgericht en is daarmee de oudste bank ter wereld.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2016

Clownshow

Het lijkt erop dat Engeland eindelijk in rustiger vaarwater is beland: het post Brexit-tijdperk is aangebroken en ze hebben een nieuwe premier. Macro-econoom Kees de Kort heeft er geen goed woord voor over.

'De Engelse gevestigde orde is een clownshow, en/of een bananenrepubliek en/of een derde wereld land', zegt De Kort. 'Een land dat een referendum uitschrijft en er geen seconde rekening mee houdt dat het mis kan gaan heeft geen geweldig bestuur', gaat hij verder.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2016

Spaarders in Italië kunnen miljarden verliezen bij bail-in

Het redden van de Italiaanse bankensector middels een bail-in betekent een verlies van miljarden euro’s voor Italiaanse spaarders, zo blijkt uit berekeningen van de Italiaanse centrale bank en het IMF. Ongeveer €31 miljard aan Italiaanse bankobligaties in handen van particuliere beleggers en spaarders.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2016

Financials zijn dit jaar grote verliezers op de AEX

Aandelen van financiële instellingen waren in de eerste helft van dit jaar de grootste verliezers op de AEX index. ING als de ABN Amro zagen in de eerste zes maanden van dit jaar een kwart van hun beurswaarde verdampen, terwijl de verliezers voor verzekeraars als Nationale Nederlanden en Aegon nog meer onderuit gingen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2016

Liquiditeit Britse banksysteem onder druk na Brexit

Kort na de Brexit kondigde de Bank of England aan meer liquiditeit beschikbaar te stellen aan de bankensector, voor het geval er banken in de problemen zouden komen. Dat bleek niet voor niets, want sinds het referendum rekenen banken een veel hogere risicopremie om renteschommelingen af te dekken.