Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 5671 tot 5675
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

Europese banken weer onderuit na stresstest

De stresstest voor Europese banken heeft niet alle zorgen bij beleggers kunnen wegnemen, want op de beurs gaan de bankaandelen opnieuw hard onderuit. Sinds de stresstest zijn Europese banken gemiddeld bijna 5% in waarde gedaald. De koersen staan weer op het laagste niveau sinds 2012.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

Wat betekent een ‘president Trump’ voor de goudprijs?

Een verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten zal het goud gevoelig duurder maken. Dat staat in een rapport van de Nederlandse bank ABN Amro.

Er wordt daarbij op gewezen dat vele beleggers vrezen dat het politiek beleid van Trump de Amerikaanse economie zou verzwakken en tot een grotere onzekerheid op de markt zou leiden.

Die negatieve verwachtingen zullen volgens het rapport de interesse in goud opnieuw doen toenemen. Daardoor zou de goudprijs de volgende jaren kunnen oplopen tot 1.850 dollar per ounce. Op dit ogenblik wordt voor één ounce goud ongeveer 1.350 dollar betaald.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

Europese banken opnieuw onder druk op beurzen

Opnieuw dalen de koersen van Europese banken flink. Op maandag stonden de aandelen ook al onder druk in reactie op de uitslag van de stresstest voor Europese banken.

De Duitse Commerzbank verloor 8 procent aan beurswaarde ten opzichte van maandag. De bank rapporteerde dinsdag een flinke winstdaling. En financiële instellingen zoals Deutsche Bank en BNP Paribas leverden ruim 3 procent in.

In Amsterdam verloor ING 3,8 procent en ABN Amro 2 procent. ABN Amro kwam van de vier onderzochte banken het slechtst uit de test.  Verzekeraars NN en Aegon zagen hun koersen 2 tot 4 procent zakken.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

Europese banken hebben 882 miljard nodig

De Europese banken moeten mogelijk 882 miljard euro vinden om investeerders te overtuigen dat ze voldoende reserves hebben om een nieuwe crisis te kunnen opvangen.

Dat staat in een rapport van de economen Diane Pierret (Université de Lausanne), Sascha Steffen (Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung) en Viral Acharya (New York University) over de jongste stresstest die de European Banking Authority (EBA) voor de financiële sector heeft opgezet.

Volgens de Europese financiële autoriteit is de gezondheid van bankensector sinds de financiële crisis acht jaar geleden gevoelig verbeterd, dankzij diverse maatregelen die werden genomen. Volgens Diane Pierret wordt daarbij echter een overdreven optimistische visie gehanteerd. Volgens haar heeft een groot aantal banken zijn reserves onvoldoende versterkt.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

‘Londense stilte na de ‘Brexit’-storm is schijn’

Lijkt de stilte na de ‘Brexit’-storm naar de buitenwereld te zijn geluwd, dan spelen zich achter de schermen minder fraaie taferelen af, schrijft Francesco Guerrero op Politico.eu.

Zowel in de Londense City zelf als in Westminster zijn de hoofdrolspelers druk bezig met de toekomst. Zo heeft de kersverse eerste minister Theresa May de banken gevraagd niet meer te praten over ‘duizenden jobs die Londen zullen verlaten.’

Maar die druk vanuit de politiek is bij de financiële grootmachten niet in goede aarde gevallen. ‘Toen een politicus aan een bankier vroeg hoe beter samengewerkt kon worden, antwoordde die op een manier die best niet aan het papier wordt toevertrouwd,’ schrijft Guerrero.