Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 5671 tot 5675
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2016

Liquiditeit Britse banksysteem onder druk na Brexit

Kort na de Brexit kondigde de Bank of England aan meer liquiditeit beschikbaar te stellen aan de bankensector, voor het geval er banken in de problemen zouden komen. Dat bleek niet voor niets, want sinds het referendum rekenen banken een veel hogere risicopremie om renteschommelingen af te dekken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2016

‘Europa is ziek’, zegt voormalig ECB-lid

Deutsche Bank, een van de grootste banken in Europa en een systeembank volgens het IMF, windt er geen doekjes om. Er moeten tientallen miljarden vrijgemaakt worden voor de banken. De bank ligt dan ook al heel het jaar op ramkoers met de Europese beleidsmakers. Maar ook voormalig ECB-lid Bini Smaghi noemt Europa ‘heel

Volgens Folkerts-Landau, topman bij Deutsche Bank, hebben de Europese banken (lees vooral Deutsche Bank) een reddingsboei nodig van €150 miljard. Door de economische groeivertraging en deflatie kunnen klanten steeds moeilijker hun leningen afbetalen. Om die slechte leningen af te schrijven hebben banken extra kapitaal nodig.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2016

Huizenprijzen eurozone stijgen verder in eerste kwartaal

De gemiddelde prijs van een huis in de eurolanden lag in het eerste kwartaal van dit jaar 3 procent hoger dan in de eerste drie maanden van 2015. 

Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2015 stegen de huizenprijzen gemiddeld met 0,4 procent, maakt het Europese statistiekbureau Eurostat dinsdag bekend. 

In de gehele Europese Unie waren woningen in doorsnee 4 procent duurder dan een jaar eerder. De sterkste stijgingen werden gemeten in Hongarije (plus 15,2 procent), Oostenrijk (plus 13,4 procent) en Zweden (plus 12,5 procent). In Italië en Cyprus daalden de huizenprijzen het sterkst (min 1,2 procent).

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2016

Beurzen stralen, records in VS: pompen centrale banken fantasie in de markt?

Amerikaanse beurzen eindigden maandag op recordstanden en ook Europese beurzen herstelden. De Amerikaanse economie biedt enige hoop, maar beurzen profiteren ook van extreem lage rentes die beleggen met geleend goedkoop maken.

Grote beursindices in de wereld lijken de Brexit-blues alweer te hebben afgeschud. Amerikaanse beurzen boekten maandag nieuwe records en ook in Europa ging het crescendo.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2016

Herstel economie Italië duurt volgens IMF nog jaren

Het kan tot 2025 duren voordat Italië weer op het economisch niveau is van voor de crisis.

Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een rapport over de economische vooruitzichten van dat land, meldt de BBC.

Volgens het IMF hebben buurlanden tegen die tijd een economische groei van 20 tot 25 procent ten opzichte van het niveau van 2008.

Het IMF verlaagde zijn prognose voor de economische groei in Italië voor dit jaar naar nog geen 1 procent, waar voorheen een groei van 1,1 procent voorspeld werd.