Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 5681 tot 5685
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

Niet-opgeëiste erfenissen spekken staat: 16 miljoen euro in 2015

De Belgische staat kreeg in 2015 voor 16.669.000 euro aan niet-opgeëiste erfenissen. Dat meldt la Dernière Heure vandaag. Sinds 2007 heeft de Belgische staat via niet-geclaimde erfenissen al meer dan 80 miljoen opgehaald.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

Bill Gross: GOUDEN EEUW aandelenmarkten is voorbij!

Paniek op de beurzen, als het aan de obligatiekoning van Amerika ligt. Bill Gross heeft weer eens van zich laten horen. Als het aan Gross ligt, bewegen we nu met grote stappen naar het onheil. De gouden eeuw op de aandelenmarkt is voorbij.

Nu is achteraf praten makkelijk, maar deze boodschap noteert van een kleine maand geleden. En ziehier wat de beurzen hebben gedaan:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

Vriendjespolitiek bij de Europese Centrale Bank?

Lap zeg, wie had dat zien aankomen: Er gaan geruchten dat er vriendjespolitiek heerst binnen de muren van de Europese Centrale Bank in Frankfurt.

Interessant is dat deze geruchten niet de wereld worden ingestuurd door roddeljournalisten maar dat het de eigen persoonsleden binnen de ECB zijn die nu aan de alarmbel komen trekken.

Officieel heeft de ECB dezelfde status als de agentschappen van de Europese Unie. Dit houdt in dat er een objectieve hoogstaande selectieprocedure moet plaatsvinden voor iedere tijdelijke werknemer of functionaris.

Deze zware examens zijn niet voor iedereen weggelegd. Nu lijkt het dus dat de ECB deze examens, voor sommige kandidaten, omzeilt. De bal ging vorige maand al aan het rollen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

Groot-Brittannië: alles komt goed na de Brexit

De Belgische media zijn waarschijnlijk nog zowat de enigen waar de bangmakerij rondom de Brexit blijft heersen. De jongste weken lieten zien dat de Brexit voor het Verenigd Koninkrijk, op economisch vlak, heel wat kansen zal bieden.

Wat Europeanen moeten doen is hun afkeer voor de keuze van de Britten opzij durven zetten, en de feiten en kansen durven onder ogen zien.

Heel wat landen van buiten de Europese Unie hebben al laten weten dat ze in de rij staan om nieuwe vrijhandelsakkoorden met het soevereine Verenigd Koninkrijk af te sluiten. Qua export en import ziet het er voor Londen dus zeer rooskleurig uit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

Italië: Hoge werkloosheid wordt nu een generatieconflict

Griekenland is klein bier vergeleken met de problemen die ons te wachten staan in Zuid-Europa met Italië. De eurocrisis zal binnen afzienbare tijd opnieuw losbarsten.

Daar zijn twee oorzaken voor: Enerzijds is er de bankensector die bijzonder wankel blijft. Heel wat Italiaanse (groot)banken verkeren in de problemen.

Er zijn de giftige leningen (toxic loans) die als een tikkende tijdbom fungeren. Minimaal 300 miljard euro bedragen de problematische uitstaande schulden momenteel.