Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 5681 tot 5685
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Deutsche Bank: Europese banken hebben 150 miljard nodig

De Europese bankensector staat er bijzonder slecht voor en heeft op korte termijn €150 miljard aan nieuw kapitaal nodig, zo waarschuwt David Folkerts-Landau, hoofdeconoom van Deutsche Bank, in Die Welt am Sontag. Met dat bedrag kunnen banken geherkapitaliseerd worden, zodat voorkomen wordt dat verontruste spaarders hun geld bij de bank weghalen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Gimme the money!

Er moet een nieuw noodfonds in de EU komen om banken te beschermen of zelfs overeind te houden. 150 miljard moet er in komen, om te voorkomen dat de Italiaanse bankencrisis overslaat naar de rest van Europa.

'De Italiaanse banken liggen nu ineens in het midden van de belangstelling. Maar dat hadden we jaren geleden kunnen constateren, want de Italiaanse banken zijn al jarenlang een probleem', zegt economiecommentator Kees de Kort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Nederlandse rente op tienjarige lening naar nieuw dieptepunt

De rente op Nederlandse staatsleningen is maandagochtend weer verder gedaald. Het rendement op tienjarige staatsleningen kwam daarbij, na een eerdere dip vorige week, nog duidelijker onder nul procent te liggen.

In de ochtendhandel zakte de effectieve rente op tienjarige staatsleningen naar een voorlopig dieptepunt van min 0,012 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Buitenlandse investeringen dalen wereldwijd met 15%

Op de recentste meeting van de G-20 te China kondigde de Chinese minister van handel aan dat de grensoverschrijdende investeringen dit jaar vermoedelijk met ongeveer 15% zullen dalen. Dit slechte nieuws is opnieuw een signaal dat de wereldeconomie er minder goed aan toe is dan velen denken.

De vertegenwoordigers van de G-20 worden geacht hun inspanningen te verhogen samen met de andere leden van de World Trade Organization om op deze manier de globale handel te ondersteunen. Dit aldus Gao Hucheng, de Chinese minister van handel.

De globale grensoverschrijdende investeringen zullen ongeveer 10-15% lager liggen dan het voorbije jaar, een significante daling. Hierbij is de Brexit nog niet meegerekend, welke vermoedelijk enkel op korte termijn impact zal hebben. Afgelopen februari werd afgesproken om deze grensoverschrijdende handel specifiek van dichtbij op te volgen aangezien er toen reeds negatieve tendensen merkbaar waren. Dit mede door de diverse muntdevaluaties waardoor de competitiviteit tussen de diverse handelsblokken aangescherpt werd.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Paniek over Brexit is onnodig…

Europa reageerde geschokt op de Britse stem voor uittrede uit de Europese Unie. Velen hadden een nipte overwinning voor het pro-EU kamp verwacht, maar vergaten daarbij dat “nipt” betekent dat ook de voorstanders van Brexit wel eens konden winnen. Terwijl Europees Commissievoorzitter Juncker en de Ministers van Buitenlandse Zaken van de oorspronkelijke zes EU-lidstaten nogal vijandig reageerden, probeerde de Duitse kanselier Angela Merkel de gemoederen te sussen. Ze waarschuwde er voor om de Britten “nu niet kwaadwillig te gaan behandelen.”

Op de Europese top na het referendum, verklaarden de Europese leiders dat “toegang tot de interne markt niet kan zonder dat men de vier vrijheden aanvaardt, waaronder het vrij verkeer van personen.”