Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5686 tot 5690
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

Italiƫ: Hoge werkloosheid wordt nu een generatieconflict

Griekenland is klein bier vergeleken met de problemen die ons te wachten staan in Zuid-Europa met Italiƫ. De eurocrisis zal binnen afzienbare tijd opnieuw losbarsten.

Daar zijn twee oorzaken voor: Enerzijds is er de bankensector die bijzonder wankel blijft. Heel wat Italiaanse (groot)banken verkeren in de problemen.

Er zijn de giftige leningen (toxic loans) die als een tikkende tijdbom fungeren. Minimaal 300 miljard euro bedragen de problematische uitstaande schulden momenteel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

Amerikaanse olie door grens 40 dollar gezakt

De prijs voor een vat Amerikaanse olie is maandag voor het eerst in bijna drie maanden door de grens van 40 dollar per vat gezakt. Begin april was de olieprijs voor het laatst op dat niveau.

Op de oliemarkt heerst ongerustheid over de overschotten van ruwe olie en de tanende vraag.

Omstreeks 18.30 uur (Nederlandse tijd) werd voor een vat Amerikaanse olie 4 procent minder betaald op 39,97 dollar. Brentolie, de belangrijkste indicator voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, daalde 3,6 procent tot 41,96 dollar per vat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

Olieprijzen weer onder 40 dollar

De olieprijzen zijn maandag voor het eerst sinds april gedaald tot onder de 40 dollar, onder druk van de torenhoge wereldwijde voorraden die maar niet verder af lijken te nemen.

De septemberfuture voor een vat ruwe olie daalde aan de Nymex met bijna 4 procent, of 1,60 dollar op 39,93 dollar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

Dit zijn de perfecte jobs voor wie slim maar ook lui is

Het leven van een luie slimmerik - of een slimme luierik - kan hard zijn. Die denkspieren van je zijn wel goed getraind, maar je echte spieren zouden liever 24/7 op een strand op Ibiza vertoeven. Hoe overleef je het arbeidsleven dan? Door deze jobs te strikken!

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

Zal de Bank of England donderdag ingrijpen?

Nu de vergaderingen van de Federal Reserve en de Bank of Japan achter ons liggen verschuift de aandacht naar de Bank of England op donderdag en het belangrijke arbeidsrapport in de VS op vrijdag. Tijdens de zomermaanden kunnen valutaschommelingen op de markten soms overdreven zijn, dus verwachten we tegen het weekend wat volatiliteit op de valutamarkt.