Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5691 tot 5695
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

Inflatie in Venezuela naar 1.640%

De inflatie in Venezuela bereikt dit jaar de 480% en zal volgend jaar verder oplopen tot 1.640%, zo verwacht het IMF. De hyperinflatie gaat gepaard met een ernstig tekorten aan levensmiddelen en medicijnen en een toenemende sociale onrust.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

Gundlach is heel duidelijk: “Verkoop Alles!”, behalve …

Er staat iets groots te gebeuren - Ik weet niet hoe jij erover denkt, maar in de gewone media hoor je er amper iets over. Overheden overal ter wereld zijn op zoek naar geld. Er duiken steeds meer signalen op, het kan ieder moment gebeuren. Oogkleppen opzetten is het ergste dat je nu kan doen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

'Positie pensioenfondsen niet verbeterd in juli'

De positie van pensioenfondsen is in de maand juli niet verbeterd. Het wordt daarmee waarschijnlijker dat de pensioenen volgend jaar verlaagd moeten worden.

De gemiddelde dekkingsgraad van de fondsen kwam in juli opnieuw uit op 97 procent, meldt adviesbureau Aon Hewitt maandag.

De dekkingsgraad is de verhouding tussen de bezittingen en de verplichtingen van pensioenfondsen. Het percentage toont aan in hoeverre een fonds in staat is om nu en in de toekomst pensioenen uit te betalen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

We sukkelen een beetje door

De Verenigde Staten hebben tegenvallende groeicijfers laten zien in het tweede kwartaal. Het stelt volgens macro-econoom Kees de Kort 'helemaal niks voor'.

‘De consumentenbesteding is wel helemaal prima, maar aan de bedrijvenkant viel het behoorlijk tegen. Bedrijven staan nog steeds heel erg in de kijk- en wachtstand.’ zegt De Kort.

Volgens De Kort is de Amerikaanse economie in een rare tweedeling terechtgekomen: 'Aan de bovenkant gaat het helemaal fantastisch. Maar grote groepen Amerikanen komen niet eens in de buurt van een eigen huis. Dat is niet echt een geweldige ontwikkeling natuurlijk.'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

Goud en zilver op belangrijk keerpunt

Het ziet er sterk naar uit dat vorige week een keerpunt was voor edelmetalen goud en zilver. Na een periode van consolidatie is een nieuwe beweging ingezet. En die beweging volgt het parcours van eerder dit jaar: omhoog.

Er zijn zowel technische als fundamentele factoren te vinden die een nieuwe stijging ondersteunen. Een belangrijk aspect is de markt voor fysiek goud. Doordat de goudprijs dit jaar al 28% steeg in yuan en 26% in roepie, valt de vraag naar goud voor juwelen stil in China en India. Hierdoor kwam er goud vrij voor de handel in ETF’s en consolideerde de prijs.

Er was ook een grote beweging van goud waarneembaar vanuit het Midden-Oosten naar Zwitserland doordat raffinaderijen met een overschot zaten door de dalende vraag uit het oosten. Dit overschot werd naar Zwitserland verscheept om goudbaren te smeden voor in de kluizen van de ETF’s. Deze eenmalige beweging van 48 ton lijkt nu verteerd, juist op het moment dat het goudseizoen aanbreekt in het oosten.