Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 5696 tot 5700
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 juli 2016

Eén van de grootste economieën heeft geen buitenlandse schuld. Toch is deze in gevaar

China dreigt volop terug te vallen in de oude gewoonte waarbij de groei van het land volledig gefinancierd wordt op krediet en niet structureel is. Op deze manier zijn de reeds gedaalde groeicijfers nog meer alarmerend aangezien deze kredietzeepbel vroeg of laat zal barsten.

Officieel zal China binnenkort lid worden van de World Trade Organization (WTO) en erkend worden als een echte markteconomie. De vraag die gesteld kan worden is echter als dit wel degelijk een markteconomie is aangezien de markt er nog steeds sterk gestuurd wordt en de groeicijfers kunstmatig gecreëerd worden door het verlenen van quasi onbeperkte kredieten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 29 juli 2016

Balans Zwitserse centrale bank geëxplodeerd

Sinds het uitbreken van de financiële crisis heeft de centrale bank op grote schaal en bijna onafgebroken Zwitserse franken ‘bijgedrukt’ om haar munt te verzwakken. In plaats van staatsobligaties op te kopen heeft de Swiss National Bank dat geld gebruikt om verschillende buitenlandse valuta aan te kopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 juli 2016

VS, Japan en Europa wachten aanstaande vrijdag bang af

Vrijdag 29 juli zal mogelijks lange tijd als herinnering aanwezig blijven op de beurzen waarbij diverse grote economieën in de schijnwerpers komen te staan. Zowel Europa, Japan als de Verenigde Staten wachten op belangrijke economische parameters welke een grote invloed kunnen en zullen hebben op de wereldeconomie.

In de Verenigde Staten komt de belangrijke graadmeter aan bod waarbij het periodieke consumentenvertrouwen wordt meegedeeld. Een negatief cijfer heeft grote gevolgen op de beurzen aangezien de Verenigde Staten nog steeds als graadmeter worden aanzien voor diverse andere Westerse economieën.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 29 juli 2016

Zwitserse centrale bank profiteert van negatieve rente en goud

De Zwitserse centrale bank heeft in de eerste helft van dit jaar mede dankzij de negatieve rente een winst van 21,3 miljard frank gerealiseerd. De centrale bank zag de waarde van haar goudvoorraad in deze periode met 7,6 miljard stijgen, terwijl haar posities in buitenlandse valuta omgerekend 13 miljard frank meer waard werden.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 29 juli 2016

FBI-directeur waarschuwt voor ‘diaspora van terroristen’

“Op een gegeven moment zal zich een diaspora van terroristen uit Syrië voltrekken zoals we die nooit eerder hebben gezien. Niet alle moordenaars van de Islamitische Staat zullen op het slagveld sterven.”

Dat heeft James Comey, de directeur van de FBI, woensdag gezegd op een conferentie over cyberveiligheid, georganiseerd door de universiteit van Fordham, in de wijk The Bronx in New York.

Comey denkt dat de vernietiging van IS in zijn zelfverklaarde kalifaat in Syrië en Irak zal resulteren in de verspreiding van de terroristen elders. Dat dit voornamelijk in West-Europa en de Verenigde Staten zal zijn is iets waar veiligheidsdiensten het over eens zijn.