Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 5696 tot 5700
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Centrale banken stuwen de goudprijs omhoog

Deutsche Bank heeft een interessant onderzoek gedaan naar de correlatie tussen de goudprijs en de snelheid waarmee de centrale banken hun balanstotalen verhogen. Centrale banken hebben de afgelopen jaren hun activa uitgebreid als reactie op de financiële crisis. Door middel van het opkopen van obligaties proberen ze de economie aan de praat te houden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Zwitsers dol op 1.000 franc biljet

Het biljet van 1.000 Zwitserse frank blijkt zeer populair, want zestig procent van de totale waarde van alle Zwitserse bankbiljetten is een exemplaar van 1.000 Zwitserse frank (CHF). Dat is veel meer dan in de Eurozone, waar ongeveer een derde deel van de totale waarde van al het briefgeld bestaat uit €500 biljetten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Überhopers

Chinese fabrieken zetten steeds vaker robots in voor de productie van goederen. In theorie een goede zet, maar de praktijk is een stuk weerbarstiger, zegt BNR-economiecommentator Kees de Kort.

‘Robotisering is goed voor de productiviteit en misschien ook wel voor de kwaliteit van de producten, maar aan de arbeidskant is het een heel ander verhaal’, zegt de macro-econoom. ‘De überhopers zeggen dat het goed is, maar als je even nadenkt dan zit er ook een kanttekening aan.’

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Schotse premier zet eerste stap naar nieuw referendum over onafhankelijkheid

De Schotse premier Nicola Sturgeon maakt werk van een nieuw referendum over losmaking van Groot-Brittannië.

Sturgeons Schotse Nationale Partij gaat peilen of de Schotten behoefte hebben aan een tweede kans om voor onafhankelijkheid te kiezen, maakte de eerste minister vrijdag bekend.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Het schokkende geheim van de olie-industrie: Noord-Koreaanse slaven

De Noorse rederij GC Reiber Shipping, eigenaar van een vloot seismische schepen die services verlenen aan de oliesector, maakt gebruik van Noord-Koreaanse slaven. Dat heeft onder meer de Noorse zakenkrant Teknisk Ukeblad gemeld.

Daarbij wordt opgemerkt dat onder meer de Polar Empress – het vlaggeschip van de rederij – zou zijn gebouwd door Noord-Koreaanse werknemers die door rekruteerder Armex naar de scheepswerven van Gdynia in Polen zouden zijn gebracht.

Uit sociale inspecties op de scheepswerf zou gebleken zijn dat 90 procent van de arbeiders op de werf uit Noord-Korea afkomstig waren.

De arbeiders zouden geregeld werkdagen van twaalf uren presteren. Hun werkweek bleek zes dagen te omvatten.