Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 5696 tot 5700
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Deutsche Bank wilt 150 miljard belastinggeld

De premie om je te verzekeren tegen een default van Deutsche Bank is nu hoger dan crisisjaar 2008, het jaar waarin Lehman Brothers omviel en banken met miljarden aan belastinggeld overeind gehouden moesten worden.

De prijs van een zogeheten credit default swap op een 5-jaars bankobligatie van Deutsche Bank steeg vorige week naar 474 euro, terwijl je dezelfde verzekering twee jaar geleden nog voor ongeveer 100 euro kon afsluiten. Het aandeel Deutsche Bank is daarnaast in een jaar tijd met meer dan 60 procent gedaald op de Duitse beurs.

Misschien daarom ook niet vreemd dat topeconoom van Deutsche Bank, David Folkerts-Landau, tegen Welt am Sonntag aangeeft dat er een noodpakket van de Europese Unie van 150 miljard euro moet

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Deutsche Bank: Europese banken hebben 150 miljard nodig

De Europese bankensector staat er bijzonder slecht voor en heeft op korte termijn €150 miljard aan nieuw kapitaal nodig, zo waarschuwt David Folkerts-Landau, hoofdeconoom van Deutsche Bank, in Die Welt am Sontag. Met dat bedrag kunnen banken geherkapitaliseerd worden, zodat voorkomen wordt dat verontruste spaarders hun geld bij de bank weghalen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Gimme the money!

Er moet een nieuw noodfonds in de EU komen om banken te beschermen of zelfs overeind te houden. 150 miljard moet er in komen, om te voorkomen dat de Italiaanse bankencrisis overslaat naar de rest van Europa.

'De Italiaanse banken liggen nu ineens in het midden van de belangstelling. Maar dat hadden we jaren geleden kunnen constateren, want de Italiaanse banken zijn al jarenlang een probleem', zegt economiecommentator Kees de Kort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Nederlandse rente op tienjarige lening naar nieuw dieptepunt

De rente op Nederlandse staatsleningen is maandagochtend weer verder gedaald. Het rendement op tienjarige staatsleningen kwam daarbij, na een eerdere dip vorige week, nog duidelijker onder nul procent te liggen.

In de ochtendhandel zakte de effectieve rente op tienjarige staatsleningen naar een voorlopig dieptepunt van min 0,012 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Buitenlandse investeringen dalen wereldwijd met 15%

Op de recentste meeting van de G-20 te China kondigde de Chinese minister van handel aan dat de grensoverschrijdende investeringen dit jaar vermoedelijk met ongeveer 15% zullen dalen. Dit slechte nieuws is opnieuw een signaal dat de wereldeconomie er minder goed aan toe is dan velen denken.

De vertegenwoordigers van de G-20 worden geacht hun inspanningen te verhogen samen met de andere leden van de World Trade Organization om op deze manier de globale handel te ondersteunen. Dit aldus Gao Hucheng, de Chinese minister van handel.

De globale grensoverschrijdende investeringen zullen ongeveer 10-15% lager liggen dan het voorbije jaar, een significante daling. Hierbij is de Brexit nog niet meegerekend, welke vermoedelijk enkel op korte termijn impact zal hebben. Afgelopen februari werd afgesproken om deze grensoverschrijdende handel specifiek van dichtbij op te volgen aangezien er toen reeds negatieve tendensen merkbaar waren. Dit mede door de diverse muntdevaluaties waardoor de competitiviteit tussen de diverse handelsblokken aangescherpt werd.