Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 5711 tot 5715
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

De kans is groter dat deze 7 dingen gebeuren dan dat jij de lotto wint

Veel mensen hopen nog altijd in een keer rijk te worden door de jackpot van de lotto te winnen. Iedere week zitten ze te wachten tot de juiste ballen vallen. De lotto is echter een manier om arme mensen die niets van wiskunde kennen nog armer te maken … en onderstaande bewijst deze stelling.

De volgende keer dat jij droomt van instant rijkdom, denk dan eens aan deze gebeurtenissen. De kans dat dit gebeurt, is namelijk groter dan dat jij de lotto wint. (En denk dan ook eens wat je allemaal zou kunnen doen met het geld dat je NIET uitgeeft aan de lotto.)

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

Bill Gross: Staatsobligaties zeer risicovol door lage rente

Volgens Bill Gross zijn staatsobligaties met deze historisch lage rente te risicovol geworden, omdat een stijging van de rente dan een veel grotere impact heeft op de waarde van de obligatie. Bill Gross werkte jarenlang voor obligatiebelegger Pimco en kent de obligatiemarkt dus als geen ander.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

Japan kan een stijgende Yen niet afstoppen

Wie dacht dat de Britten het moeilijk hadden door de forse daling van het pond moet eens naar Japan kijken. Het land van Shinzo Abe heeft last van het tegenovergestelde: de yen stopt niet met stijgen. En dat heeft zware gevolgen voor het land.

Sinds de Brexit steeg de Japanse yen al 5% ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Sinds begin dit jaar is er al een stijging van 19%. En het ziet er niet naar uit dat de Japanse centrale bank de trend kan keren.

Bron: Argentor
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

Goudvoorraad ETFs naar hoogste niveau in drie jaar

De totale goudvoorraad van alle goud-ETF’s ter wereld bereikte deze week een niveau van 2.000 ton, het grootste volume in drie jaar tijd. Een bankencrisis in Italië, de verwachting van meer monetaire stimulering door centrale banken en de politieke onzekerheid ten gevolge van de Brexit zorgen voor een vlucht naar veilige havens en een toegenomen belangstelling om goud te kopen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

De Bitcoin halvening komt eraan, zaterdag 9-7 om precies te zijn.

Aankomende zaterdag 9-7 rond half 5 is het waarschijnlijk zover, de Bitcoin halving. Heel in het kort gezegd betekent het dat er vanaf dan door mining geen 25 bitcoins meer bijkomen per 10 minuten maar 12,5. Voor het langere verhaal kan je eens kijken op thehalvening.com daar hebben ze een goede uitleg staan met een mooie aftelroutine. ook leuk is wel mijn artikel uit november 2012 van de vorige halving, maar toen noemden ze het nog een reward drop. Hier in Amsterdam is er zaterdag zelfs nog een heuse halvening party waar je het heuglijke feit kunt vieren.