Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 5711 tot 5715
Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 30 juli 2016

Beleggen in Goudmijnen +157%

De aandelen van de 5 grootste goudmijnen staan dit jaar tussen de 55% en de 209% hoger. De grootste stijger is.....

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 30 juli 2016

‘Stresstest Europese banken is niet streng genoeg’

De stresstest die de Europese toezichthouder heeft uitgevoerd op Europese banken, is lang niet streng genoeg, vinden experts.

Volgens Nederlandse economen houden de scenario’s die in de test zijn doorberekend slechts rekening met een “relatief milde” economische teruggang. Een crisis zo hevig als die in 2008 is niet meegenomen, waardoor een “vertekend beeld” ontstaat van de conclusies.

Vrijdagavond publiceerde de Europese Bankenautoriteit (EBA) de resultaten van de stresstest. De toezichthouder concludeerde dat de meeste grote banken in Europa in staat zijn om nieuwe financiële klappen op te vangen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 30 juli 2016

Jeff Bezos lacht almaar harder: dankzij Amazon is hij nu de op drie na rijkste man op aarde

Met een geschat vermogen van 65,3 miljard dollar is Amazon-oprichter Jeff Bezos sinds donderdag de op drie na rijkste man ter wereld. Daarmee keldert collega-miljardair Warren Buffett naar een schamele vierde plaats. Wie is Bezos, de man met de harde lach die alleen nog Bill Gates en Amancia Ortega boven zich moet dulden?

De upgrade van Bezos is volgens de BBC een direct gevolg van de hogere aandelenprijs van Amazon (waarvan Bezos 18 procent bezit) en Amazons omzetstijging, die groter was dan analisten hadden voorspeld. Die ligt met 30, 4 miljard dollar namelijk 31 procent hoger ten opzichte van het tweede kwartaal 2015.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 30 juli 2016

Eerste echte teken van de Brexit wordt duidelijk

Ruim een maand geleden werden de meeste mensen verrast door een beslissing waar haast niemand echt rekening mee hield. Lang werd er gedacht dat de Britten verstandig genoeg zouden zijn om tegen een Brexit te stemmen, maar op vrijdag 25 juni werd duidelijk dat die Brexit er toch zou gaan komen.

Sinds dat moment is er op de aandelenmarkten weinig veranderd. Op vrijdag 25 juni begonnen we de handelsdag met stevige verliezen, maar een maand later wisten de meeste indices alweer boven het niveau uit te komen van voor het EU-referendum. De Amerikaanse beurzen wisten zelfs nieuwe recordkoersen te laten optekenen.

Brexit zorgt voor dalende consumentenbestedingen

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 30 juli 2016

Nederlandse banken in staat om nieuwe financiële klappen op te vangen

ING, Rabobank, ABN Amro en de Bank Nederlandse Gemeenten lijken voldoende incasseringsvermogen te hebben om eventuele nieuwe financiële klappen op te vangen.

Dat blijkt uit de resultaten van de stresstest van de Europese Bankenautoriteit (EBA), die vrijdagavond bekend werden gemaakt.

De noodlijdende Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena gaat volgens de test echter flink onderuit als de bank wordt blootgesteld aan drie jaren van economische tegenwind.