Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 5721 tot 5725
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 13 augustus 2016

'Kostenpost van 2,6 miljard voor Japanse banken door negatieve rente'

Negatieve rentes van de centrale bank van Japan gaan de grootste drie banken van het land ongeveer 300 miljard yen (2,65 miljard euro) kosten in iets meer dan een jaar tijd. 

Dit blijkt uit een rapport van de financiële toezichthouder, zo schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei zaterdag.

Sinds begin dit jaar hanteert de Bank of Japan (BOJ), de centrale bank, een negatieve rente op depositorekeningen van min 0,1 procent. Dit betekent dat banken geld moeten betalen om geld te stallen bij de centrale bank.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 13 augustus 2016

Zo haal je, ondanks het gesnoei, toch het meeste uit jouw pensioen

Sinds 1 januari 2016 is de 'vaste' rentevoet van de rendementsgarantie van de groepsverzekering vervangen door een flexibele rentevoet. Gevolg: je verliest mogelijks een deel van je aanvullend pensioen. Veerle Michiels, senior juridisch adviseur bij SD Worx, geeft tips om de impact te beperken.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 13 augustus 2016

Midden-Oosten en Afrika blijven één grote werkloosheidsval

Torenhoge werkloosheid in Afrika en het Midden-Oosten blijft een belangrijke drijvende kracht voor oorlogen, terrorisme en vluchtelingenstromen, staat te lezen in een nieuw rapport van het Berlijnse Instituut voor Bevolking en Ontwikkeling. Indien ondernemerschap in die regio’s niet wordt aangemoedigd en er geen vooruitgang gemaakt wordt op vlak van onderwijs en vrouwenrechten, zal de crisis de komende jaren enkel groter zal worden, luidt de waarschuwing van de onderzoekers.

Als het niet lukt om het economische tij in het Midden-Oosten en Afrika te keren dan zal de vluchtelingenstroom groter worden, waarschuwt het instituut. “Die toename verhoogt ook het risico op terroristische aanvallen en op een verplaatsing van de regionale conflicten naar Europa,” zo staat er in het rapport.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zaterdag 13 augustus 2016

Nederland opnieuw een netto-importeur van aardgas

In mei 2016 exporteerde Nederland, volgens de cijfers van de JODI Gas World database, 3634 miljoen m³ aardgas: 500 miljoen m³ meer dan in mei 2015.

Maar in mei 2016 importeerde Nederland 3809 miljoen m³ gas en dat was ruim 400 miljoen m³ meer dan vorig jaar. Hieronder zie je de maandelijkse hoeveelheid geïmporteerd aardgas over de laatste 5 jaar. De donkere doorgetrokken lijn geeft het voortschrijdend gemiddelde over 12 maanden weer.

De aardgasimport was in mei 2016, net als vorig jaar groter dan de export. In mei 2016 bedroeg de netto-import van aardgas 179 miljoen m³.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 13 augustus 2016

Deze 25-jarige vrijgezel is opeens miljardair en vastgoedmagnaat

Hugh Grosvenor was tot dinsdag account manager bij een bedrijf dat koffieprut omzet in briobrandstof. Maar toen overleed plotseling zijn 64-jarige vader, de Hertog van Westminster.

Hugh erft nu het fortuin van zijn vader. De Sunday Times schat dat op zo’n 9,35 miljard pond, een slordige 10,8 miljard euro. Het maakt Hugh de rijkste Engelse twintiger.